Raskausviikko 21 kuulumiset

Raskausviikko 21 (20+0 – 20+6)

Raskausviikko on alkanut kevään merkkien seuraamisella. Löydettiin ensimmäiset voikukat ja leskenlehdet, sekä ollaan seurailtu viimeisten lumikasojen pienentymistä.

Kevään ensimmäinen voikukka.

Olen aiemmin maininnut että aloitin tammikuussa sähköalan opinnot. Yhteishaun siirtohaku tuli kuitenkin ajankohtaiseksi kohdallani ja löysin itseni pohtimassa että olisiko sittenkin aika vaihtaa alaa.

Välillä uskon itseeni, valintoihini ja että olen tällä hetkellä oikeassa paikassa. Välillä tunnen olevani eksyksissä ja pohdin pitäisikö painaa jarrua, vaihtaa luovalle alalle tai kenties jatkaa teknisemmällä linjalla. Nuoruuden haaveammatit nostavat päätään ja samaan aikaan järkevä aikuinen muistuttaa asuntolainasta sekä yrittäjyyden riskeistä. Yrittäjyys onkin ollut elämässäni pitkään mörkö jota olen vältellyt. Nykyisin tämäkään vaihtoehto ei tuntuisi täysin pois suljetulta vaihtoehdolta.

Olen myös pohtinut tulevaa syksyä. Suunnitelmissa on ollut pitää välivuosi mutta mietin myös olisiko vauvan kanssa opiskelu täysi mahdottomuus.

Tutkin eri tutkintoja ja punnitsin sisäänpääsy mahdollisuuksiani. Huomasin myös että medianomien pääsykokeet sattuivat samalle päivälle rakenneultran kanssa. Maanantaina sain ultran vaihdettua, ja päätin laittaa hakupaperit kun mies tulisi töistä. Pettymys oli suuri kun klo 16.00 koneelle päästyäni huomasin haun päättyneen klo 15.00.

Uskon että kaikella on tarkoituksensa. Myöhemmin totean että näin tämän pitikin mennä.

Uskon siihen että kaikella on jokin tarkoitus. Eräs ystäväni lohduttikin että nyt minulla on vuosi aikaa luoda monipuolinen portfolio ja voisin hakea vuoden kuluttua mikäli se vielä tuntuisi oikealta.

Muuten kulutin viikonlopun pääasiassa omissa harrastuksissani sekä koulutehtävien viimeistelyssä. Lähes jokapäivä ollaan tehty pihahommia ja saatiin takapihan haravointiurakka jo hyvälle mallille.

Tällä viikolla raskaus-sovellukset kertovat että ollaan jo puolivälissä matkaa. Tosin ei se siltä itsestäni tunnu, johtuen varmasti vähäisistä raskausoireista ja vauvan liikkeistä.

Raskauden puoliväli 🎉

Raskausviikon 21 lopulla pikkukolmonen muistuttaa kooltaan banaania tai pomeloa. Vauva jatkaa kehittymistä vaikka tärkeimmät elimet ja ruumiinosat ovat jo saaneet muotonsa. Sydämen sykkeen voi kuulla stetoskoopilla vatsan päältä. Rasvaprosentti on vielä alhainen ja pian alkaakin ns. rasvakerroksen kehittyminen. Tähän mennessä lapset kehittyvät kohdussa samaan tapaan. Näillä viikoilla alkaa kuitenkin syntyä yksilökohtaisia eroja vauvan rakenteeseen. Vauvalle alkaa myös kehittyä havaittavissa oleva univalve-rytmi. Suurimman osan ajasta hän nukkuu, ja hereillä olo ajoittuukin usein hetkiin jolloin äiti ottaa rauhallisemmin ja istuu tai makoilee.

Pikkuisen liikkeitä olen tuntenut todella vähäisesti ja edelleen se huolestuttaa. Tällä viikolla niitä on kuitenkin tuntunut enemmän kuin aiemmin, ja tämähän on hyvä merkki. Muistelisin että näillä viikoilla viime raskaudessa jo liikkeitä olisin tuntenut paljon enemmän.

Lisää liikehdintää siis tunnustellen siirrytään seuraavalle raskausviikolle <3

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *