Raskausviikko 13 kuulumiset

Jälleen on aika raskauskuulumisien. Raskautta on jäljellä vielä 190 päivää. Se kuulostaa paljonta, mutta kun ajatellaan että 1/3 on jo mennyt voi vain ihmetellä ajan kulumisen nopeutta.

Toinen kolmannes on siis alkanut ja raskausoireiden sanotaan helpottavan. Närästystä ei ole enää ollut (eiköhön se vielä ilmaannu) ja muutenkin päällepäin näkyvät oireet ovat harvassa. Tunnekuohut ja alaselän kipuilu selälteen mentäessä ovat sen sijaan jatkuneet.

Tämän viikon kohokohta oli ehdottomasti talvikylävierailu Oulun Nallikarissa. Ihasteltiin poroja, nautittiin poni-, mönkijä- ja porokyydityksistä sekä laskettiin mäkeä lasten kanssa. Kioskista otettiin eväiksi makkarat.

Talvikylän sisäänkäynti

Viikko meni nopeasti, sillä jokapäivä kulutin paljon aikaa sähkökurssin kaapelien mitoitus laskuihin. Äitini olikin meillä jokapäivä viime viikolla hoitamassa lapsia, jotta sain tehtäviä eteenpäin.

Raskausviikko huipentui ensimmäiseen ultraan/ Nt-ultraan jossa selviteltiin raskauden kestoa, ja sitä että kaikki olisi kuten tässä vaiheessa kuuluukin olla.

Lasketunajan suhteen olin oikeassa kokoajan ja se päivitettiin nyt tietoihini laskemalleni päivälle.

Perussairauteni takia laitettiin lähetettä sairaalan puolelle, ja onkin todennäköistä et siellä suoritwtaan myöhemmin tehtävö rakenneultra. Näin toimittiin myös Pakkaspojan odotuksessa.

Viikon viimeiselle päivälle osui vielä ensimmäinen lääkärineuvola. Todettiin että kaikki on ok, ja sain kehotuksen varata ajan sokerirasitukseen.

Vauva on rv 13 kuin pieni tomaattia.

Tällä viikolla sikiö muistuttaa kooltaan tomaattia, isoa luumua tai persikkaa. Pienet luut vahvistuvat ja suolisto alkaa toimia. Tällä viikolla kehittyvät omat, uniikit sormenjäljet sekä äänihuulet ääntelyä varten. Tämän viikon aikana on sikiön todettu pystyvän jo aistimaan ääniä.

Joillakin raskausvatsa alkaa jo näkyä tässä vaiheessa puristavina housuina. Itselläni ei tätä ongelmaa ole, sillä käytän mieluiten kollareita tai legginsejä. (Mukavuus ennen kaikkea). Minulla ei siis oikein ole housuja joihin verrata, mutta uskoisin että pian odotusvatsa ilmestyy näkyville.

Lapsennimi-sivusto mainitseekin että ensimmäiset raskausarvet voivat alkaa ilmestymään näillä viikoilla, eli nopeita muutoksia kudoksille on taas luvassa.

Onneksi olen kuvannut vatsaa viikoittain. Näistä kuvista ehkä pienen kasvun havaitsee helpoiten ja pääsen fiilistelemään pyöristyvää vatsaa <3

suhteet raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *