Raskausviikko 17 kuulumiset

Raskausviikko 17 (päivät 16+0 – 16+6) vaihtui tänään viikolle 18.

Viikonloppuna keskityttiin viettämään pääsiäisen tuomia extralomapäiviä koko perheellä. Mitään suurempaa emme olleet suunnitelleet ja teemana oli kiireettömyys ja yhdessä olo. Lämmitettiin ulkosaunaa, kyläiltiin sukulaisilla, juhlittiin kaverin lapsen syntymäpäivät ja käytiin myös ensimmäistä kertaa pilkillä lasten kanssa. Tietysti myös syötiin hyvin ja herkuteltiin.

Oma olotilani on ollut erinomainen. Suorastaan pelottavan hyvä. Alavatsaa repiviä tuntemuksia lukuun ottamatta ei suurempaa raskauteen viittaavaa. Pregnancy-raskausapp muuten selvensi että nämä kivut ovat liitoskipuja, jotka johtuvat kohdun kasvamisesta ja kudosten venymisestä. Syytä huoleen kipujen osalta ei siis ole. Muuten lähes oireeton raskausaika on aiheuttanut huolta ja stressiä. Mitä jos- ajattelu on edelleen pinnalla ja kaipaisin jonkinlaisia merkkejä siitä että raskaus on edennyt kuten pitääkin.

Lapset ja pääsiäisen suklaasaalis

Myös lähestyvä sokerirasituskoe on alkanut mietityttää. Eniten hirvittää 12h syömättömyys, sillä vaikka iltaisin syön lasten kanssa iltapuuron klo 21 mennessä, on unille mentäessä ehtinyt tulla nälkä ja huono-olo iskee päälle.

Pikkukolmonen muistuttaa nyt yhden raskausappin mukaan greippiä, toisen mukaan granaattiomenaa. Kohdussa on käynnissä jumppaharjoitukset, jossa liikkeitä harjoitellaan. Pikkuinen harjoittelee lihasten toimintoja, imemistä ja veden hengittämistä. Pienet myös kädet tutkivat ympäristöä. Jalat saavuttavat kädet kehityksessä ja myös suoliston toiminta alkaa. Myös rasvakudosta alkaa kertyä, ja sen tehtävänä onkin pitää pikkuinen lämpimänä.

Masu alkaa pikkuhiljaa pyöristyä.

Tämän viikon aikana olen odotellut malttamattomana pikkuisen liikkeitä mutta niitä ei ole tuntunut. Tämä huolestuttaa, sillä aiemmin pienen pieniä hipaisuja tuntui. Olen koettanut tsempata itseäni ja olla maalaamatta piruja seinille. Miehelle asiasta jo mainitsin, muttei hän oikein osannut sanoa asiaan mitään. (Mikä ei kyllä yllättänyt). En myöskään tarkkaan muista milloin aiemmissa raskauksissa olen liikkeitä tuntenut ensikerran. Nyt niitä kuitenkin eri sovellusten, nettisivujen ja toisten kokemusten mukaan pitäisi alkaa huomata.

Käytännössä olen päättänyt etten googlaa aihetta ollenkaan ”täyspaniikin” välttämiseksi.

Edellisellä lääkäri-neuvola käynnillä sydänääniä ei meinattu löytää, ja ne saatiin kuuluumaan lopulta sivusta päin. Ehkäpä tämä tarkoittaa että istukka on edessä ja siksi liikkeitä ei tunnu?

Ensiviikon maanantaina olisi neuvola, jossa sydänääniä taas kuunnellaan. Enää ei siis tarvitsisi kauaa odotella.

Tallaisissa tunnelmissa raskausviikolle 18!

perhe raskaus-ja-synnytys ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *