Raskausviikkko 28 kuulumiset

Jälleen ollaan yhden raskausviikon lopulla (Raskausviikko 27+0 – 27+6) ja raskauspäiviä on jäljellä enää n. 85kpl!

Minne nämä päivät ovat hävinneet??

Alkaa pikku hiljaa todellisuus iskeä ja päätinkin alkaa järjestelemään saatuja pikkuisen vaatteita koottain, ja pesemään niitä valmiiksi vaatekaappiin. Vaatteet näyttävät niin pieniltä ja saavat Pakkaspojan näyttämään todella suurelta.

Kukkien keruu puuhissa.

Sain lopultakin haettua kelalta tuet ja siellähän olikin tulossa muutoksia. Hain siis raskausrahan, vanhempainrahat sekä äitiysavustuksen, jonka otin tällä kertaa rahana. Mielelläni olisin ihastellut ja fiilistellyt äitiyspakkausta ja sen sisältöä, mutta tulin siihen tulokseen että vaatteita on kyllä saatavilla ja molempien lasten äitiyspakkauksetkin ovat tallessa.

Äitiysavustusrahan aion käyttää turvakaukaloon, sillä se meiltä puuttuu. Ajankohtaiseksi on myös noussut kysymys siitä miten 2 lastenistuinta ja turvakaukalo saadaan helposti mahtumaan auton takapenkille. Mies ehdotti että kiinnitämme tyttären istuimen etupenkille, jolloin toinen vanhemmista matkustaisi aina takana pienempien kanssa. Enimmäkseen autoa jossa istumet ovat, käytän kuitenkin minä, lasten kanssa ja koko porukalla ollaan harvemmin liikkeellä. Toinen vaihtoehto olisi saadan istuimet taakse, mutten usko että ne mahtuvat. Edessä siis saattaa vielä olla auton vaihto suurempaan.

Raskausviikko 28.

Raskausviikko 28 on kulunut jälleen keskittyen lomailuun ja arjen pyörittämiseen. Ollaan ulkoiltu ja kerätty ahkerasti kukkia tienlaidoilta. Tytär on kyläillyt omilla ystävilään ja kävi hän myös viettämässä viikonloppua isänsä luona. Minä ehdin saada viikonloppuna ns. omaa aikaa, jota vietin tapaamalla ystäviä.

Tällä hetkellä oma olo on loistava, en ole kokenut itseäni väsyneeksi vaika lihasheikkoutta olen välillä havainnut. Vauvan liikkeet tuntuvat jo selvästi ja hän mielellään jumppailee niin että vatsa muljahtelee. Harjoitussupistuksia on alkanut myös ilmaantua päivittäin ja välill olen niitä ihmetellyt, sillä en muista näitä ilmaantuneet näin aikaisin aiemmissa raskauksissa.

Aiemmin instagramin puolella pohdiskelin ja ihmettelin hemoglobiniin ja ferritiinin ihmeellistä sielunelämää. Tietoa on saatavilla paljon mutta silti paljon asiaa jää oman päätelyn varaan, eivätkä nämä päätelmät ole aina ihan oikein. Selvää on myös se, että terveydenhoitajat eivät neuvolassa tästä aiheesta hirveästi tiedä ja että lääkärien kesken tähän asiaan suhtaudutaan todella vaihtelevasti.

Äitipolilla rautatiputuksessa.

Tällä raskausviikolla sain tulokset ferritiinistä  (8) ja heti perään soiton sairaalasta että varataan infuusioaika jo seuraavalle viikolle, OYSin äitipolille. Sain myös ohjeistuksen ottaa antihistamiinia tuntia ennen tiputusaikaa, allergisen reaktion mahdollisuuden minimoimiseksi. Tämä ohjeistus oli itselleni uusi, ja asiasta kysellessäni kerrottiin että ohjeistus on suht.tuore, mutta allergialääkkeen on todettu vähentävän allergisia reaktioita. Infuusio itsessään meni hyvin. Nyt on muistona komea mustelma kanyylin jäljiltä.

Raskausviikko 28 lopulla pikkuinen muistuttaa kooltaan keräsalaattia tai punajuuurta. Vauvan aivosähkökäyristä on päätelty että vauva reagoi jo ympäristönsä ääniin. Lapsi voi myös kääntyä poispäin mikäli kirkasvalo osoittaa suoraa vatsaan. Rasvaa kertyy lapsen vartaloon yhä enemmän. Tämä johtuu uudesta kyvystä kehittää insuliinia. Myös keuhkot kehittyvät yhä ja näillä viikoilla syntyneillä keskosilla onkin jo hyvät mahdollisuudet selvitä.

Tämä helpottaa omaa oloa, sillä harjoitussupistuksia on tullut niin paljon verrattuna edellisiin raskauksiin.

Näissä mietteissä seuraavalle raskausviikolle <3

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *