Raskausviikko 14 kuulumiset

Raskausviikko 14 (johon kuuluvat päivät 13+0 – 13+6) on kulunut hitaasti. Viikonloppuna pääsin viettämään ”äidin omaa aikaa”(lue lapsetonta aikaa) Pohjois-Viena seuran teeiltapäiville. Ah, miten nautinkaan siitä että joku ei ole kokoajan vaatimassa huomiota.

Kouluhommia on ollut suhteellisen vähän kuluneella raskausviikolla. Olenkin hyödyntänyt tämän ajan nukkumalla useat päiväunet pojan seurana ja mennyt myös aikaisin nukkumaan. Myös viikonloppuna iski väsymys, vaikka meillä oli vieraita istumassa iltaa miehen kanssa.

Olotila on ollut hieman väsyneempi kuin aiemmin ja lääkärineuvolassa viime viikolla todettiin hemoglobiinin olevan 107. Jos tämä ei väsytä niin vaikutuksensa on myös perussairaudellani. Suolisto tuntuu taas oireilevan rankemmalla kädellä.

Suoliston oireilu näkyy kiireenä vessaan, maha on sekaisin ja vessassa saa rampata useita kertoja päivässä. Suolisto myös kouristaa eikä tämä tunnu kovin mukavalta. En ole uskaltanut nyt lähteä pidemmille vaunukävelyille pojan kanssa, vaan olemme ulkoilleet omalla pihalla. Olin yhteydessä hoitavaan lääkäriini ja puhuttiin lääkityksestä, raskaudesta sekä tämän hetkisestä tilanteestani. Toivoisin kovin ettei tarvitsisi turvautua järeämpiin lääkkeisiin, vaan raskaus sujuisi isoimmitta ongelmitta.

Saatiin lisää lunta!

Myös uhmaava tahtotaapero on koetellut hermojani. Kun on valmiiksi väsynyt tuntuu kierrokset nousevan aina vain pienemmistä asioista. Pakkaspoika on esitellyt kekseliäisyyttään ja mielikuvitustaan jos jonkinlaisilla ideoilla. Eikä aina niin mieluisilla tempauksilla.

Olen odottanut innolla että saisin kertoa pikkukolmosesta koululaiselle. Kovasti pohdittiin että milloin olisi hyvä aika. Pitäisikö odotella vielä toiseenkin ultraan, vai voisimmeko jo kertoa tulevasta pikkusisaruksesta. Päätettiin kertoa pian.

Alkuviikko näytti kovin kiireiseltä, joten kerromme hänelle viikonloppuna. Haaveena olisi myös kutsua viikonloppuna minun myöhäisille syntymäpäiväkahveilleni perhettä ja paljastaa odotus koululaisen avustuksella.

Raskausviikko 14 on lopuillaan.

Pikkukolmonen muistuttaa kooltaan tällä raskausviikolla appelsiinia tai nektariinia. Tällä raskausviikolla hän on kasvattanut itselleen hiuksia ja kulmakarvat. Sätkivät liikkeet muuttuvat yhä hallituimmiksi ja pikkuinen harjoittelee myös hengittämistä. Hän osaa venytellä ja imeä peukaloaan. Silmät ja korvat ovat löytäneet lopullisille paikoilleen ja kasvojen lihakset mahdollistavat jo erilaisia liikkeitä. Suulaki sulkeutuu ja ruokatorvi, kurkunpää sekä äänihuulet ovat valmiina ensiparkaisuun syntymän jälkeen.

Vaikka pikkuinen kasvaa vauhdilla en ole tuntenut enää minkäänlaisia ”liikkeitä” eli hipaisuja. Dopplerin hankkimista olen jälleen pyöritellyt ajatuksissa, mutta neuvolassa käydessä ei hoitaja meinannut löytää sydänääniä. Jos kävisikin niin etten itse niitä löytäisi iskisikö paniikki. Aiemmin tuumin että osaisin rauhoittaa itseni vakuuttelemalla etten vai osaa laitetta käyttää, mutta nyt en olekaan enää ihan varma.

Dopplerin hankintaa jään vielä sulattelemaan ja odottelemaan pieniä liikkeitä havaittaviksi <3

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *