Raskausviikko 34 kuulumiset

Raskausviikko 34 (33+0 – 33+6)

Tyttärellä alkoi koulu ja se rytmittääkin arkea mukavasti kun aamupuurot keitetään ajoissa, eikä nukuta ns. turhan pitkään. Mies vietti vielä viimeisiä kesälomapäiviä mm. korjaten ruohonleikkuria ja tekemällä halkoja. Me taas lasten kanssa pulikoitiin paljussa useampana iltana.

Paljun lämmössä.

Olen maininnut täälläkin selän kipeytymisestä makuuasentoon mentäessä. Tämä oire alkoi nostaa päätään myös kävellessä, joten neuvolasta ehdotettiin fysioterapeutin tapaamista. Torstaina olikin jo aika ja sain toimivia vinkkejä selän oikutteluun. Erilaiset lihaksia venyttävät ja vahvistavat liikkeet sekä oikeanlaiset asennot auttavat ongelmaani, ja harmittaakin etten näistä ohjeista ole aiempien raskauksien aikana tiennyt.

Tehtiin myös pojan ja miehen kanssa päiväreissu Mankilaan, minun serkun luokse. Tytär halusi mennä kaverilleen, joten ei pakotettu mukaan. Hän osaa kyllä itse lämmittää ruokaa jääkaapista. Mankilassa nautittiin maaseutu-idyllistä, siliteltiin Väinö-kissaa sekä poimittiin vadelmia pakkaseen.

Perjantaille suunniteltiin paljuilut ja ruuaksi hampurilaisia, ennen kuin tytär lähti viettämään viikonloppua isälleen. Sitten me saatiinkin yllätyksenä ”lapsivapaailta” kun äitini ilmoittautui mahdolliseksi lapsenvahdiksi. Ensin ehdottelin miehelle että mentäisiin yhdessä mustikkaan, mutta päädyttiinkin lähtemään elokuviin. Leffaksi valikoitui Jurassic world 3: Dominion. Tykkäsin kovasti, vaikka joissain kohdissa todellisuuden tuntu kärsi ja olisin itse vähän hillinnyt menoa ja meininkiä.

Tatti saalista.

Lauantaina ohjelmassa oli halkosavottaa sekä ruohonleikkurinkorjaus. Miehen puuhatessa me kuljeskeltiin pojan kanssa ympäri tonttia (ja vähän naapurinkin) metsästämässä tatteja.

Sunnuntaina löytyneistä punikkitateista leivottiinkin onnistuneesti tatti-pekoni-piirakkaa. Piirakan maistelun jälkeen Mies lähti lähes viikon mittaiselle työkomennukselle ja me jäätiin lasten kanssa kolmistaan. Tämä on toki tuttua, sillä aiemmin mies teki reissutyötä ja oli poissa yhtenään. Viime vuosina reissuhommaa on onneksi ollut vähemmän. Me käytiin sitten lasten kanssa Mummulassa kyläilemässä.

Välillä ollaan pyöräilty lähipuistoon ulkoilemaan.

Alkuviikko taas on kulunut kotoillessa. Leikitään, ulkoillaan ja välillä myös kokataan ja siivoillaan. Täytyy myöntää että olen ollut aika väsynyt sosiaaliseen kanssa käymiseen ja mielelläni oleillutkin vain kotona lasten kanssa.

Tiistaina ja keskiviikkona saatiin kunnon rajuilma, vesisadetta ja monen tunnin välähtelyt. Poikaa meinasi ukkonen jännittää, tytär taas ei ollut milläsäkään.

Odotusmasulla alkaa jo olla kokoa.

Oma oloni on ollut hyvä, mitä nyt kasvava vatsa tuntuu olevan tiellä. Koululaista saatellessa sain huomata ettei reipas kävely enää onnistu kuten alku- ja keskiraskaudessa. Kunto ei vaan riitä, eikä jaksa. Harjoitussupistuksia sen sijaan ei ole kuulunut enää useampaan viikkoon vaikka niitä aiemmin tuli päivittäin. Närästys vaivaa ja jokaisen takin taskusta löytyykin jo Rennietä. Joka sivustolta löytyy näille viikoille tsemppaavia kirjoituksia. Minua eivät kuitenkaan vaivaa huonot yöunet, turvotus tai kivut ja kolotus. Nautinkin täysillä raskaana olemisesta <3

Tämähän on suurella todennäköisyydellä viimeinen vauva ja raskaus (never say never, right?))

Raskausviikko 34 ja odotusmasu.

Raskausviikko 34 lopulla Pikkukolmonen muistuttaa kooltaan cantaloupemelonia, kokoa on voi myös verrata tavallisen pitsan halkaisijaan. Vauva pyöristyy ja kasvojen piirteet alkavat tulla hyvin näkyville. On tutkittu että tässä vaiheessa aivot ovat poimuttuneet niin että vauva pystyy näkemään unia. Pikkuisen silmät ovat väriltään siniset, sillä ne pigmentoituvat vasta syntymän jälkeen. Myös pupillit alkavat nyt reagoida valoon.

Masun koko on jo kiitettävä, ja se tulee vielä kasvamaan, sillä nyt Pikkuisen (lähes) ainoa tavoite on kasvattaa rasvakerrosta ja kypsytellä keuhkoja.

Näissä tunnelmissa kohti seuraavaa raskausviikkoa <3

perhe ajattelin-tanaan raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *