Raskausviikko 22 kuulumiset

Raskausviikko 22 (21+0 – 21+6) kului joutuisasti ja jopa instatilin aktiivisempi päivittäminen jäi vähemmälle. Useampi keskustelu käytiin esikoisen kanssa pikkukolmosen sukupuolesta ja siitä kuinka käydään lääkärissä katsomassa miten pikkukolmonen masussa jakselee. Samalla sukupuoli olisi mahdollista selvittää. Tytär jo kovasti jännittää saako pikkusiskon vai toisen pikkuveljen.

Rakenneultrasta saatiin muistoksi sivuprofiilikuva.

Viikonloppuna tavattiin sukulaisia ja minä annoin lähes kaiken aikani sähkösuunnittelu-kurssin lopputyölle. Lähestyvää rakenneultaa ei hirveästi ehtinyt edes jännittää. Maanantaina käytiin pikainen keskustelu miehen kanssa sukupuolen selvittämisestä. Mies halusi tietää ja minä en, ainakaan vielä. Rakenneultrassa todettiin pienen kasvavan hyvin ja rakenteiden olevan normaalit.

Lopuksi kun mies ei saanut avattua suutaan minä kerroin ristiriidasta sukupuolen selvittämisessä. Sovittiin että hoitaja sammuttaa näytön, he kirjoittavat paperille arvion sukupuolesta ja näyttävät sen miehelle. Näin toimittiin. ”Sivistynyt arvaus” totesi lääkäri.

Nyt minulla olisi suuri kiusaus kysyä kumpi on tulossa. Käytiin hautuumaalla viemässä kukkia sukulaisten haudoille ja huomasin pohtivani mahdollisia nimiä pikkuiselle. Kuitenkin haluaisin pitää itseäni jännityksessä, ja toisaalta tahtoisin jo ostella pikkuisia myssyjä ja muuta vaatetusta unisex-väriskaalan ulkopuoleltakin.

Liikkeitä olen alkanut tuntea hieman enemmän, mutta ne tuntuvat tulevan alhaalle päin. Istukan sijainti vahvistui rakenneultrassa syylliseksi siihen ettei vatsan päällä tunnu liikkeitä. Yllättävän tehokkaasti se liikkeitä vaimentaa.

Raskausviikon 22 masu <3

Raskausviikolla 22 pikkuinen muistuttaa kooltaan papaijaa tai maissia. Vauva jumppaa ahkerasti raajojaan ja opettelee koordinoimaan missä mikäkin milloinkin on. Kohdussa onkin (vielä) hyvin tilaa venytellä ja taivutella. Rasvakerros ei vielä ole kovin paksu ja pikkuinen onkin vielä kovin laihanlainen.

Kouluhommista alkaakin nyt virallinen kesäloma, ja aion pitää taukoa koneella olosta.

Ensiviikkoon <3

koti raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *