Vauvan sukupuolen paljastus juhla

Raskausviikon 32 ensimmäisenä päivänä meillä vietettiin vauvan sukupuolen paljastus juhlaa, ns. gender revealia.

Tämä uusi ”trendi” on rantautunut Suomeenkin, ja ehdottomasti halusin järjestää tallaiset juhlat, kun vauvan sukupuoli oli itseltänikin salassa. Viime raskaudessa minulle järjestettiin babyshowerit, joten tällä kertaa en usko kenenkään sellaisia järjestävän. Nämä korvaavat ne hyvin, saadaan pitää juhlat ja fiilistellä Pikkukolmosta meille tärkeiden ihmisten kanssa.

Juhlien teemavärit.

Mies kävi hakemassa juhlia edeltävänä päivänä konfettitykin paikallisesta juhlaliikkeestä ja viisaana hän rapsutteli tykin alareunasta sisuksen värin paljastavan tarran pois. Minä leivoin tarjottavia ja askartelin koristeet. Teemaväreiksi valitsin perinteiset vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen, ja lisäksi violetin joka mielestäni tasapainotti kokonaisuutta.

Lyhkäisyydessään juhlat etenivät niin että ensin ohjelmassa oli vapaata seurustelua ja odoteltiin kutsutut paikalle. Sitten puhuttiin tavoista ennustaa syntyvän lapsen sukupuolta. Useilla oli tiedossa jokin aiemmassa postauksessani esitellyistä povaus-keinoista, mutta feng shui ja kiinalainen kalenteri eivät olleet kenellekkään tuttuja.

Lopuksi vielä veikattiin kumpi Pikkukolmonen tulisi olemaan. Poikaa veikkasi yli puolet sukulaisista ja ystävistä. Tykki ammuttiin ja joka puolelle levisi vaaleanpunaisia silkkipaperin palasia.

Tyttölupaus! Its a girl!

Meille on siis annettu lääkärin ja hoitajan toimesta tyttöpovaus, ja tämä ultralla arvioiminen taitaakin olla yksi varmimmista ja tarkimmista keinoista ennustaa lapsen sukupuolta.

Olotila oli todella hämmentynyt, sillä olin itsekin ollut sitä mieltä että Pikkukolmonen olisi poika. Tytär oli pikkusiskosta innoissaan. Omien sanojensa mukaan hänellä on jo pikkuveli, niin on huippua saada myös pikkusisko. Pakkaspoika taas on toistellut koko raskauden ajan että meille tulee ”Roosa-vauva”sekä toinen isosisko. (Tuttava pariskunnan Roosa-vauva on ainoa vauva jonka Pakkaspoika on eläissään nähnyt, tästä nimi Roosa.) Hän on siis ollut kokoajan oikeassa, vaikka ei taida vielä ymmärtää mitä tarkoitetaan kun kerrotaan että äidin masussa on vauva.

Sukupuolen paljastamisen jälkeen juotiin kakkukahvit ja lapset leikkivät konfeteilla heitellen niitä ilmaan ja keräten taskuihin. Ystäväni tuumasi että niitä tulee löytymään vielä joulun jälkeenkin mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Onnistuneet juhlat takana.

Pikkukolmonen sai juhlien jälkeen lisänimen pikkusisko <3

Vaikka kaikki kutsutut eivät päässeet paikalle oli meillä ihana iltapäivä läheisten kanssa.

perhe raskaus-ja-synnytys lapset tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *