Raskausviikko 29 kuulumiset

Raskausviikko 29 (päivät 28+0 – 28+6) on ollut tapahtumarikas.

Rock in the city 2022 ja Inflames.

Perjantaina lähdettiin miehen kanssa kuuntelemaan livemusiikkia Rock in the cityyn. Nämä liput oli hankittu jo vuonna 2020 ja nyt päästiin lopultakin käyttämään ne, ja viettämään aikaa kahden kesken (Pikkukolonen toki rokkaili matkassa). Oltiin ensimmäistä kertaa molemmat poissa kotoa 12h ajan ja vähän jännättiin miten Pakkaspoika reagoi. Hyvin olivat kuitenkin pärjänneet, niin lapset kuin lapsenvahtina toiminut Mummu.

Lauantaina mentiin Suomen tivoliin huvittelemaan. Siskoni lähti matkaan ja hän kulki tyttären kanssa hurjemmissa laitteissa. Itse kävin pikkuvuoristoradassa ja Pakkaspojan kanssa pyörittiin autokarusellissa useaan otteeseen. Ilma suosi ja ehdittiin hyvin kiertää kaikki laitteet ennen pikkusadetta. Loppupäivä kului asuntoa ja tyttären huonetta siivotessa.

Tiimirannekkeet.

Sunnuntaina oli vuorossa tyttären kaverisyntymäpäivät. Teemana oli paljubileet, kuten edellisenäkin vuonna. Tarjoiltavina oli kakun sijasta jäätelöä ja vesimelonia. Dipattavat kurkut, porkkanat ja paprikat menivät myös kuin kuumille kiville. Kaikilla vierailla oli uikkarit matkassa, vaikka päivälle oli ennustettu kuurosateita. Paljussahan kastutaan kuitenkin, joten sadepisarat eivät menoa hidastaneet.

Maanantaina kasailin itseäni vaiherikkaan viikonlopun jäljiltä ja useampana päivänä tulikin nukuttua pakkaspojan kanssa päiväunet. Seuraavaksi ollaan alettu lyödä lopullisesti lukkoon miehen kesäloma-ajan suunnitelmia. Aiotaan ainakin mökkeillä ja ottaa pieni hotelliloma Katinkultaan. Mies myös lähtee pidemmälle kalastusreissulle Ruotsiin tai Norjaan.

Oma oloni on ollut loistava, mutta harjoitussupistuksia tulee päivittäin. Eivät tunnu kipeiltä mutta tuntuvat. Närästys on myös välillä kiusannut, onneksi Rennie auttaa. Vatsa on pullahtanut esille yhä enemmän ja huomasin että selkäsuorana alaspäin katsoessa en näe enää varpaita.

Vauvamasu raskausviikko 29 lopulla.

Raskausviikko 29 lopulla pikkuinen muistuttaa kooltaan parsakaalinippua tai myskikurpitsaa. Vauva osaa jo tietoisesti avata ja sulkea silmiään sekä imeä ja niellä. Keskushermosto on jo niin kehittynyt että lapsi pystyy itse säätelemään ruumiinlämpöään. Aivot jatkavat nopeaa kehitystään ja rasvakerros jatkaa kasvuaan. Tällä hetkellä se on vain 2-3% lapsen painosta. Kohdussa on vielä tilaa venytellä ja jumpata raajoja, ja kipeää tekeviä potkuja tuntuukin joka suunnasta. Pian tila alkaa kuitenkin käydä ahtaaksi, jolloin pikkuinen ei pääse niin jämästi potkimaan.

Ensi viikolla olisi luvassa neuvolakäynti, isyyden tunnustus sekä sokerirasitus vol.2. Sormet ristiin ettei raskausajan diabetes-diagnoosi napsahda sieltä tälläkään kertaa.

perhe raskaus-ja-synnytys ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *