Raskausviikko 38 kuulumiset

Raskausviikko 38 (päivät 37+0 – 37+6) on kulunut jälleen nopeasti.

Raskausviikon alussa mies oli työreissussa Tampereella ja olin jälleen lasten kanssa keskenäni. Olin huonoissa fiiliksissä, sillä pojalla oli todella huono yö joka piti sisällään paljon itkua ja mönkimistä. Aamulla kuitenkin koululainen piti huolehtia normaalisti koulutielle vaikka omat yöunet olivat jääneet todella vähiin. Mielessä pyörivät tulevat yövalvomiset vauvan kanssa ja palasin muistoissa aikoihin kun isommat lapset valvoivat ja huusivat.

Vauva numero kolme, ja kolmannet yövalvomiset mielen päällä <3

Myös miehen puolelta vähäinen yhteydenpito pahoitti mieltäni, ja kyselinkin instagramissa kuuluuko päivittäinen yhteydenpito parisuhteeseen. Vastauksista sain sellaisen käsityksen että muutkin odottaisivat reissaavalta kumppanilta vähintään hyvän yön toivotukset, mikäli muuten ei ehtisi viestittämään tai soittamaan.

Vertaistuki paransi mielialaa tässäkin asiassa.

Tästä sitten puhuttiin kun mies kotiutui. Ja tuntui hän ymmärtävän mistä olin mieleni pahoittanut. Raskaushormonit toki vaikuttavat tunnetiloihin, mutta mielestäni kaikkea ei voi selittää niillä ja laittaa ”hormonien piikkiin”

Torstaina tyttö aloitti uuden harrastuksen, musiikkikerhon joka pyörii koululla kerran viikossa. Tämä toi itselleni iloista mieltä sillä koronan lopettaessa harrastukset emme ole aloitaneet uusia.

Vkl muutettiin järjestystä niin että tietokonepöytä siirtyi makuuhuoneeseen ja tietokonehuoneeseen tuotiin parvelta miehelle ”vierassänky. Lisäksi kyläiltiin ja käytiin jopa paikallisessa ostoskeskuksessa. Maanantaina olikin sitten ensimmäinen yö kun Pakkaspoika nukkui minusta erossa ja vielä omassa sängyssään.

Lopputuloksena poika heräsi kahdesti yönaikana, mutta rauhoittui isin sylittelyyn ja silityksiin. Hän ei kertaakaan pyrkinyt pois sängystään eikä kaivannut äidin viereen. Omaa unen saantiani myös epäilin etukäteen, mutta sain unen yllättävän hyvin. Aiemmin kun poikaa yritin opettaa pinnasänkyyn viereeni, valvoin itse niin pitkään että poika heräsi itkemään.

Omaan sänkyyn siirtymisen voisikin sujuneen yliodotusten, sillä toisena yönä poika kitisi hetken ja rauhoittui kun sai ottaa isiä kädestä. Itse en edes herännyt tähän.

Kukka

Sain myös alkuviikosta tiedon että suunnittelemani valotaideteokset on hyväksytty ValoVIMMA tapahtumaan Siikajoelle. Ensin epäröin lairanko hakemuksia lainkaan, sillä tapahtuma ajoittuu lasketunajan tuntumaan. Näin kuitenkin mahdollisuuteni kehittyä luovanataiteilijana ja saada uusia kokemuksia, joten tartuin toimeen. Nyt edessä onkin teosten rakentaminen ja itse tapahtuma. Pikkukolmosen syntymisen ajoittuminen onkin tämän takia aiemoaa jännempää. Helpointa olisi saada valotaidetapahtuma pois alta ennen hänen saapumistaan. Käytännössä Pikkuisen pitäisi siis syntyä vasta viikoilla Rv 41-42 ja onhan tämä ihan mahdollistakin.

Harjoitussupistuksia ei ole kuulunut, eikä muitakaan merkkejä lähestyvästä synnytyksestä ole ilmaantunut. Pikkukolmonen on hieman rauhoittunut liikkeiden kanssa, ja viime viikkojen kipeät iltajumpat ovat tiessään. Päivittäin kuitenkin seurataan lasten kanssa masun muljahtelua ja silittelen masua. Tuntuu todella haikealta ajatella että tämä raskaus ja odotus on pian ohitse.

Oma oloni on ollut kohtalainen. Selkä on välillä vihoitellut ja närästys vaivannut edelleen. Loppuraskauden väsymystä on ilmassa erityisesti iltapäivisin mutta päiväunista voin Pakkaspojan kanssa vain haaveilla.

Raskausviikko 38 masukuva.

Raskausviikon 38 lopulla Pikkukolmonen muistuttaa kooltaa mm. jakkihedelmää, lierihattua, raparperiä sekä uunipellin pitkää sivua (46cm). Ihoa suojannut kapsen kina sekä lanugo-karvoitus alkavat hävitä. Kehitykseltään hän on nyt virallisesti täysiaikainen. Elimet ovat täysin kehittyneet ja toimivat omillaan. Hermosto, aivot sekä keuhkot kuitenkin jatkavat kehittymistä vielä syntymän jälkeenkin. Viimeisillä viikoilla Pikkuinen kerää edelleen massaa ja kasvaa pituutta.

Tämä tarkoittaa sitä että Pikkusisko on valmis syntymään kun hetki on hänelle valmis.

Jännittävää! <3

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *