Arkiruokaa lockdownin aikaan, osa 1

Tykkään kyllä kovasti ruoanlaitosta. Viimeisen vuoden ajan blogissa on ollut keskimääräistä vähemmän ruoka-aiheisia kirjoituksia (syytän väitöskirjarutistustani ja ulkomaille muuttoa), mutta blogia pidempään seuranneet tietävät että Pilkettä oli alun alkujaan ihan pelkästään ruokablogi. Vasta myöhemmin rupesin laajentamaan aihepiirejä ja kulunut vuosi on ollut rehellisesti sanottuna aika minä-keskeinen, sillä elämässäni tapahtui paljon kaikkea mullistavaa. Tänä vuonna toivon kuitenkin pääseväni taas kirjoittamaan enemmän ruoasta ja kehittelemään uusia reseptejä. <3 (Siihen asti inspiraatiota omiin kokkailuihin voi hakea blogin reseptihakemistosta!)

Rehellisesti sanottuna viime aikaiset kokkailuni eivät ole olleet kovin luovia tai inspiroivia, vaan ennemminkin arjen suorittamista. Englannin lockdown jatkuu ties kuinka monetta viikkoa (olen lopettanut laskemisen), ja jatkuu toistaiseksi. Itse pääsen päivittäin pariksi tunniksi työpaikalle (tutkimuslaboratoriota ei saa oikein saa siirrettyä kotioloihin), mutta kaikki ateriat tulee silti syötyä kotona. Jotenkin tuntuu siltä että tämä talous on pyörinyt viime ajat jauhelihalla, pastalla ja tortilloilla. Aika perus siis. Olemme poikaystävän kanssa tottuneet tekemään aina isoja ruokasatseja ja syömme kiltisti samaa ruokaa pari päivää putkeen, mutta silti tuntuu että koko ajan saa olla tekemässä lisää ruokaa. Tuskin olen ainoa jolle on herännyt tällaisia fiiliksiä kuluneen vuoden aikana? Auta armias jos meitä olisi nelihenkinen perhe jos kahdella aikuisellekin joutuu kokkaamaan tämän verran. 😀

Meidän arkiruokamme lockdownin aikana:

Viikko 1:

  • Gluteeniton lasagne
  • Broileria punaisessa curry-kookoskastikkeessa, parsakaalia ja riisiä
  • Myskikurpitsa-vuohenjuustorisotto (mukailtu parsa-vuohenjuustorisoton reseptistä)
  • Jauheliha-punajuuri-sinihomejuustopasta (tämä oli ihan vahinkokokeilu, mutta pitää tehdä toistekin!)

Viikko 2:

  • Katkarapurisotto
  • Tortillat jauhelihalla, avokadolla, salaatilla, punasipulilla, salsalla ja hapankermalla
  • Jauhelihawok runsailla kasviksilla ja riisinuudelilla
  • Uunifetapasta

gluteeniton uunifetapastaViikko 3:

  • Tomaattinen jauhelihakastike ja gluteeniton makaroni
  • Porkkana-maapähkinävoikeitto ja lämpimät juustoleivät tai raejuusto
  • Tortillat jauhelihalla, avokadolla, salaatilla, punasipulilla, salsalla ja hapankermalla
  • Gluteenittomia kalapuikkoja, parsakaalia ja perunoita

Viikko 4:

  • Tacot chili con carne-täytteellä, hapankermalla ja salaatilla
  • Tomaattinen linssimuhennos
  • Broileria kormakastikkeessa, parsakaalia ja riisiä
  • Uunifetapasta myskikurpitsalla (uunissa paahdettu myskikurpitsa on muuten oiva lisä perusreseptiin!)

Ehkä kohta voisi taas keksiä uusia ruokalajeja tähän rotaatioon? Mitkä ovat sinun suosikkiarkiruokiasi?

Pakko vielä mainita että jauhelihapainotukselle on ollut yksi, erityinen syy: eräs karjankasvattaja rupesi torin sulkeuduttua lockdownin takia myymään melkein kotiovellamme lähellä tuotettua, ruoholla ruokittua naudanlihaa, ja olen kokenut suurta tarvetta tukea tällaista eettisempää lähiruokaa. Myöhemmin selvisi että olen päässyt maistelemaan juurikin niitä loppuvuodesta ihastelemiani Cambridgen puistolehmiä! Noh, tietääpähän ainakin mitä syö ja missä oloissa lihaa on tuotettu. 😀

Aiempia juttuja meidän arkiruokailustamme (ja ei-etätöiden aikaan meal prepistä) löytyy täältä:

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Kommentit (3)
  1. Maijahelena
    23.1.2021, 13:46

    Herkulliselta ja monipuoliselta vaikuttaa joka tapauksessa! Voisiko vaihtelua saada ravintoloista kotiinkuljetuksena, tai onko sellainen käytäntö edes siellä mahdollista?

    1. Hyvä hyvä

    2. Juu kotiinkuljetusmahdollisuus täällä edelleen on, vaikka muuten ravintolat ovatkin kiinni. 🙂 Sitä onkin tullut käytettyä ehkä kerran tai kaksi viikossa. Oikeastaan sitä voisi tehdä useamminkin, mutta kotiinkuljetuspalveluiden apeista (täällä Ubereats ja Deliveroo) ei aina selviä mitkä vaihtoehdot olisivat gluteenittomia, ja se on vähän hidastanut uusiin paikkoihin tutustumista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *