Herkulliset ja nopeat aamupalasämpylät ilman hiivaa

Meidän perheessä leipä on melkein pyhä asia. Tai no, leipä on lähinnä minulle pyhä asia: se ei saa olla pelkkä vehnää, se ei saa olla yhtään kuivaa, se ei saa olla koostumukseltaan ja suutuntumaltaan tanttua eikä se saa esimerkiksi revetä, kun sitä halkaisee. Repeäminen liittyy lähinnä kaksipuolisiin ruisleipiin. Leipä sopii kahville, teelle ja ihanien kuumien keittojen kylkeen.

Se täyttää vatsan niin aamu-, ilta- kuin välipalallakin. Oikein hyvä leipä korvaa joskus lounaan ja melko usein se taltuttaa makeannälän. Kahvilassa nautin mieluummin tuoreen täytetyn patongin tai leivän kuin pullaa, kakkua tai mitä tahansa makeaa torttua. Ja lopuksi tärkein: kinkku- tai kalkkunaleikkele tulee ennen juustoa.

Yksi uusi suosikkini hitaisiin (viikonloppu)aamuihin ovat nämä herkulliset ja nopeat aamupala- tai iltapalasämpylät. Näin reseptin taannoin täällä ja olen en jälkeen viehtynyt näihin! Sämpylät leivotaan ilman hiivaa käden käänteessä – 20 minuutissa on tarjolla kahdeksan uskomattoman hyvää sämpylää.

Hiivattomat aamupalasämpylät pellillä

Aamupalasämpylöihin tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraryynejä (tai mitä tahansa ryyniä tai vaikka grahamjauhoja)

1 rkl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

2,5 dl kylmää vettä

2,5 rkl sokeria tai hunajaa

Tee näin:

Sekoita keskenään  jauhot, ryynit, suola ja leivinjauhe. Lisää sokeri/hunaja ja vesi, sekoita huolellisesti. Älä vatkaa!

Nosta lusikalla noin kahdeksan (8) taikinakekoa pellille leivinpaperin päälle.

Muotoile taikinakeot pyöreiksi palleroiksi jauhotetuin käsin.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile ja nauti lämpimänä.

​Olen itse vannoutunut ”kunnollisten” sämpylöiden fani ja leivonkin niitä säännöllisesti viikoittain etenkin syksyllä ja talvella. Yksi lemppariresepteistäni löytyy täältä.

Näitä nopeita ja ihania hiivattomia sämpylöitä innostun leipomaan silloinkin, kun pitkän kaavan mukaan taikinan teko ei houkuttele. Niiden tekeminen on vaivatonta – ja mikä ihaninta, tarjolle saa aina jotakin tuoretta ja tuoksuvaa! Suosittelen.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ruoka-ja-juoma suosittelen oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.