Maailman helpoin suolainen herkku: Caprese-patongit uunissa
Näin Instagramissa ruokaohjeen, jota päätin oitis kokeilla. Caprese-patongit ovat helppoja, maukkaita ja moneen sopivia. Niitä voi valmistaa illanistujaisiin, päivällispöytään pitsan korvaajaksi, salaatin kylkeen lounaalla tai vaikka kesäiltojen viininmaisteluhetkeen.

Neljälle henkilölle tarvitset:
1 pitkä patonki (
oliiviöljyä
1 kpl tuoretta mozzarellaa
pestoa, tässä toimii erinomaisesti Pirkan sitruunapesto!
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
mustapippuria
tuoretta basilikaa koristeluun


Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunia ei tarvitse erikseen lämmittää). Halkaise patongit pituussuunnassa kahtia. Asettele ne uuninpellille leivinpaperin päälle.
Tiputtele oliiviöljyä patongeille. Asettele sen jälkeen viipaloidut mozzarellat leiville, ja niiden päälle nokareet pestoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin patongeille. Rouhi mustapippuria päälle, lisää juustoraaste (ohut kerros kumpaankin patongin puolikkaaseen) ja laita uuniin.
Paista patonkeja uunissa, kunnes juustoraaste sulaa kunnolla ja leivät saavat kauniin kevyen rusketuksen.
Lisää basilikan lehtiä patongeille paistamisen jälkeen. Minä laitoin myös tomaatteja lisää tässä vaiheessa. Tarjoile lämpiminä.
Tähän on tultu.
Minna