Kesän paras ja raikkain Britakakku

En ole täytekakkuihmisiä. On olemassa kuitenkin yksi kakku, josta tykkään: Britakakku. Se on leivonnainen, jonka osaan tehdä ja joka maistuu ihanalta kesällä. Makean ja rapsakan marengin, pehmeän pohjan, kermavaahdon, marjojen ja sitruunan yhdistelmä on voittamaton.

Omaan Britaani lisään pensasmustikoita ja tuoreita kirsikoita enkä missään nimessä sotke kakkuun raparperihilloa. Britakakku on parhaimmillaan juuri koottuna.

Britakakku ja liitutalu, jossa lukee kakun nimi

Tarvitset kakkuun:

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

4 kananmunan keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

kinuskikastiketta

Marenki:

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

Täyte:

4 dl vispi- tai kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 l mansikoita

tuoreita kirsikoita

pensasmustikoita

1 prk (itse en käytä koko purkkia) lemon curdia eli sitruunatahnaa

Britakakku koottuna valmiiksi

Tee kakku näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota leivinpaperi.

Poista mansikoiden kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Poista kirsikoista kivet ja puolita ne. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla.

Nosta kakkulevy tarjoiluvadille. Notkista hieman lemon curdia ja levitä sitä ohut kerros kakkulevylle. Levitä päälle myös puolet kermasta sekä puolet marjoista ja kirsikoita. Valuta päälle ohuina ”viivoina” kinuskikastiketta.

Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loput kermavaahdot. Koristele mansikoilla, mustikoilla ja kirsikoilla. Valuta päälle ohuina ”viivoina” kinuskikastiketta.

Itse nautin kakkua vastakeitetyn kahvin kera. Leivonnainen on hyvää myös jääkaappikylmänä, sillä se ei vety. Ai että.

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Oma elämä Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.