Arkiruokavinkki: Raejuustoleipä on helppo ja monipuolinen herkku
Raejuustosta valmistettu leipä eli niin sanottu flatbread valmistuu helposti ja nopeasti uunissa. Leipätaikinaan tarvitaan vain kaksi pääraaka-ainetta: pehmeää raejuustoa ja munia. Raejuustoleipä on terveellinen ja proteiinipitoinen. Lisäksi se on monipuolinen herkku, sillä sitä voi käyttää tavallisen leivän tapaan, sen voi kääräistä rieskarulliksi tai siitä voi tehdä vaikka pitsan (pitsakäytössä leipä paistetaan ensin puoliväliin, sitten täytetään ja paistetaan loppuun). Tässä ohjeessa esittelen rieskarullaidean.
Raejuustoleipä on helppo ja monipuolinen herkku
Pellilliseen tarvitset:
300 g pehmeää raejuustoa
3 munaa
½-1 tl suolaa
(½ tl haluamiasi mausteita, esimerkiksi yrttiseosta tai valkosipulijauhetta)
1 tl rypsiöljyä tai vuokasprayta
Täyte rieskarulliin:
3–4 rkl tuorejuustoa (esim. Italian yrtit tai ruohosipuli)
muutamia salaatinlehtiä
muutamia basilikan lehtiä
4–6 siivua kalkkunaleikkelettä tai keittokinkkua tai broilerleikkelettä
tomaattia tai kurkkua viipaloituna
Tee näin:
- Kaada tehosekoittimeen raejuusto ja munat. Lisää mausteet.
- Sekoita koneella, kunnes seos on tasaista. Tässä ei kauaa nokka tuhise!
- Laita leivinpaperi uunipellille ja öljyä tai suihkuta se vuokaspraylla.
- Kaada leipätaikina pellille ja levitä se tasaiseksi levyksi lastalla tai esimerkiksi peltiä kääntelemällä.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja kypsynyt. Anna siten leivän jäähtyä.
- Levitä leivän (tässä ohjeessa rieskan) toiseen päähän täytteet, ensin tuorejuustoa ja sitten salaattia, broilerin- tai kalkkunanfileetä tai kinkkua, sitten tomaatti tai kurkku. Kääri leipä napakasti rullalle ja leikkaa kahtia tai pienempiin palasiin.
- Nauti.
Tähän on tultu.
Minna