Arkiruokaa vartissa: Helpot ja hyvät lihapullat

Olen jälleen täpinöissäni, sillä olen löytänyt meidän perheellemme uuden arkiruoan: neliölihapullat, joiden valmisteluihin, tekemiseen ja kypsentämiseen menee kaikkiaan noin viisitoista minuuttia. Kuvitelkaa, hyvää arkiruokaa vartissa! Itse kiehautan tämän lihapullaruoan lisukkeeksi pastaa, peruna ja riisi lienevät yhtä hyviä vaihtoehtoja.

Lihapullapasta-annos

Helpot ja hyvät lihapullat vartissa

Tarvitset (4–5 annosta):

600 g eli kaksi pakettia Atrian naudan jauhelihaa (10 %) (tai muuta vastaavaa, jossa liha on ympäristöystävällisessä pakkauksessa litistettynä).

Margariinia ja öljyä paistamiseen

Suolaa

Mustapippuria

Lasipurkillisen tomaattikastiketta, esim. Raguletto.

Ruokalusikallinen sokeria

½-1 purkillista ruokakermaa

Tuoretta basilikaa

Jauheliha leikattuna neliöihin

Tee näin:

  1. Avaa jauhelihapaketit.
  2. Ruuduta veitsellä jauheliha melko samankokoisiin ruutuihin siten, että ne irtoavat muovikuorestaan ja toisistaan.
  3. Kuumenna margariini ja öljy samanaikaisesti pannulla kiehuvaksi (pannun pitää olla oikeasti kuuma).
  4. Kippaa jauheliharuudut pannulle.
  5. Paista ruutuja ensin toiselta puolelta noin 3-4 minuuttia, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, sitten paista ne toiselta puolelta, kunnes lihapullat ovat kypsiä tai liki kypsiä. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoittele kevyesti.
  6. Lisää tomaattikastike ja sokeri pannulle. Sekoittele kevyesti.
  7. Lisää ruokakerma pannulle. Sekoittele kevyesti.
  8. Keitä kastiketta kokoon hetki.Jos on aikaa, käytä tähän vaiheeseen kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen.
  9. Tarkista maku, mausta lisää tarvittaessa mielesi mukaan.
  10. Tarjoile esimerkiksi pastan kera.

 

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Oma elämä Ystävät ja perhe
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.