Arkiruokaa vartissa: Helpot ja hyvät lihapullat

Olen jälleen täpinöissäni, sillä olen löytänyt meidän perheellemme uuden arkiruoan: neliölihapullat, joiden valmisteluihin, tekemiseen ja kypsentämiseen menee kaikkiaan noin viisitoista minuuttia. Kuvitelkaa, hyvää arkiruokaa vartissa! Itse kiehautan tämän lihapullaruoan lisukkeeksi pastaa, peruna ja riisi lienevät yhtä hyviä vaihtoehtoja.

Lihapullapasta-annos

Helpot ja hyvät lihapullat vartissa

Tarvitset (4–5 annosta):

600 g eli kaksi pakettia Atrian naudan jauhelihaa (10 %) (tai muuta vastaavaa, jossa liha on ympäristöystävällisessä pakkauksessa litistettynä).

Margariinia ja öljyä paistamiseen

Suolaa

Mustapippuria

Lasipurkillisen tomaattikastiketta, esim. Raguletto.

Ruokalusikallinen sokeria

½-1 purkillista ruokakermaa

Tuoretta basilikaa

Jauheliha leikattuna neliöihin

Tee näin:

  1. Avaa jauhelihapaketit.
  2. Ruuduta veitsellä jauheliha melko samankokoisiin ruutuihin siten, että ne irtoavat muovikuorestaan ja toisistaan.
  3. Kuumenna margariini ja öljy samanaikaisesti pannulla kiehuvaksi (pannun pitää olla oikeasti kuuma).
  4. Kippaa jauheliharuudut pannulle.
  5. Paista ruutuja ensin toiselta puolelta noin 3-4 minuuttia, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, sitten paista ne toiselta puolelta, kunnes lihapullat ovat kypsiä tai liki kypsiä. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoittele kevyesti.
  6. Lisää tomaattikastike ja sokeri pannulle. Sekoittele kevyesti.
  7. Lisää ruokakerma pannulle. Sekoittele kevyesti.
  8. Keitä kastiketta kokoon hetki.Jos on aikaa, käytä tähän vaiheeseen kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen.
  9. Tarkista maku, mausta lisää tarvittaessa mielesi mukaan.
  10. Tarjoile esimerkiksi pastan kera.

 

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ruoka-ja-juoma oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (8)
  1. Tässä on niin helpolta ja herkulliselta kuulostava resepti, että varmaan mullakin onnistuu. Pakko mennä kokeilemaan 👍🏻.

    1. Testaa ihmeessä! Helppoa ja hyvää.

      Minna

  2. Oletko ajatellut, että lihansyönnin lopettamisella olisi suuremmat vaikutukset ympäristöön kuin pakkausmateriaaleilla?
    Kasvisruoka on hyvää, terveellistä ja ekologista.

    1. Olen ajatellut, mutta pidämme punaisesta lihasta ja syömme sitä muutaman kerran viikossa lähinnä jauheliharuokina.
      Syömme myös kasvisruokaa. 🙂

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *