Journalistiopintoja: työn alla Turun AMK:n Ruisrock-projektin visuaalinen ilme
Journalistiopiskelijana sitä pääsee kaikenlaisiin mielenkiintoisiin ja kutkuttaviin opintoihin ja projekteihin mukaan. Melko laajana osana medianomi-opintoja ovat ns. projektiopinnot, joita tulee haalia kasaan kaikkiaan 40 opintopistettä opiskelun aikana. Näitä opintoja voi löytää mm. Projektikahvila-nimisessä kokonaisuudessa, jossa opiskelijoille ilmoitetaan kaikenlaisia projekteja, työtehtäviä ja toimeksiantoja.

Opiskelijan tehtäväksi jää a) laatia kunnollinen ja perusteellinen hakemus valmiiseen pohjaan, b) liittää hakemus Projektikahvilaympäristöön sille varattuun paikkaan, c) esitellä oma hakemuksensa Projektikahvilassa, joka kokoontuu opettajajohtoisesti muutamia kertoja kuukaudessa. Joskus useamminkin. Tämän jälkeen opiskelija käärii hihansa, suorittaa aikomansa projektin tai toimeksiannon ja raportoi tämän tarkasti valmiiseen raporttipohjaan.
Kun homma on hoidettu ja raportti palautettu, kokoonnutaan jälleen Projektikahvilassa (etänä) ja esitellään projekti ja sen lopputuotos. Sitten vielä portfolion täyttö ja Behance-ympäristöön tuotoksen esittely. Kätevää. Helppoa. Ja ihan erityisellä tavalla kiehtovaa.
Olen kerryttänyt näitä opintoja jo 20 opintopistettä. Lisäksi minulla on vireillä neljä hakemusta: hankelogon suunnitteluprojekti, hyväntekeväisyyskonsertin visuaalisen ilmeen suunnittelu ja sosiaalisen median sisällöntuotanto -projekti sekä Turun AMK:n Ruisrock-yhteistyöhön liittyvä festaripisteen luovan suunnittelun projekti. Ja siitä kerron teille nyt. Sillä olen siitä melko täpinöissäni!
Ruisrock-yhteistyö motivoi luovaan työskentelyyn
Turun AMK on tehnyt yhteistyötä Ruisrockin kanssa jo pitkään. Olemme ainoa korkeakoulu, jolla on tämänkaltainen yhteistyö tämän kesäfestarin kanssa. Kaikkina festarikesinä AMK:n ns. pääprojekti ja pääteema vaihtuvat. Tänä vuonna pääprojektia vetävät ensimmäisen vuoden kätilöopiskelijat teemalla #allbodiesrock – kaikki kehot rokkaavat. Tuekseen heille rekrytoitiin meistä medianomiopiskelijoista sopivimmat luoviin, kuvallisiin ja tuottaviin tehtäviin. Rekrytoinnissa haettiin mm. luovaa suunnittelijaa, some-tuottajia, kuvaajia ja videokuvaajia.
Kun näin ilmoituksen Projektikahvilassa, laadin välittömästi hakemuksen. Minä tahtoisin tämän projektin luovaksi suunnittelijaksi!
Ja minä sain sen paikan. Siitä olen erittäin otettu ja onnellinen. Tapasimme kätilöopiskelijoiden, Ruisrock-vastuuhenkilöiden ja Turun AMK:n viestintätiimin kanssa, jonka jälkeen sain aloittaa luovan suunnittelun: kätilöopiskelijoiden suunnitteleman tapahtumapisteen visuaalinen ilme, kuvaseinän suunnittelu, visuaalisen ilmeen ja tapahtuman tarinan laatiminen sekä sosiaalisen median ja muiden materiaalien taittotyö.
Olin liekeissä – mutta myös kauhuissani. Selviäisinkö? Mikään graafikko en ole enkä mitenkään hirmuisen noheva taitto-ohjelmien kanssa, mutta jotain minä tästä osaan. Ainakin minulla on yleensä hyvät ja ehtymättömät ideat…
#allbodiesrock kehottaa rakastumaan omaan kehoon
Tein aluksi muutamia erilaisia mood boardeja, jotka esittelin sekä organisaation viestinnän tiimille että kätilöopiskelijoille. Palautteiden pohjalta lähdin rakentamaan lopullisia visuaalisen ilmeen vaihtoehtoja. Samalla kirjoitimme yhdessä some-tuottaja-opiskelijan kanssa tapahtumatarinan. Tarina oli heti ”hyväksyttävissä”, ja se loi oivan lähtökohdan visuaaliselle suunnittelulle.#allbodiesrock kehottaa rakastamaan ja rakastumaan itseensä ja omaan kehoonsa sekä nauttimaan sen erilaisuudesta ja linkittymisestä osaksi ympäristöä ja luontoa.
Meidän pitää pystyä ihailemaan itseämme sekä pysähtyä ihmiskehon ihmeiden äärelle. #allbodiesrock julistaa kehorauhaa ja kehottaa rokkaajia katsomaan peiliin hyväksyvien, armollisten aurinkolasien läpi. Tässä osa tarinastamme.



Lopullinen visuaalinen ilme on herkullinen
Lopulta päädyimme visuaaliseen ilmeeseen, jonka nimesin ”Quite a wonderful growth story”.
Tätä visuaalista ilmettä tullaan hyödyntämään kuvaseinään, julisteisiin, mahdollisesti siirtokuvatatuointeihin, some-sisältöjen tuottamiseen ja monenmoiseen. Elementtejä käytetään yhdessä oikeiden,meidän mediatiimimme rekrytoiduista henkilöistä otettujen, kehokuvien kanssa. Niitä en julkaise tässä postauksessa.



Ilme on suunniteltu Turun AMK:n brändikirjaa tarkoin syynäten, jotta se on sekä oikeellinen että saavutettava ja AMK:n ilmeen mukainen.
Suunnittelutyössä huomioin myös sen, että visuaalit ja kaikki materiaalit olisivat helposti jatkokäytettävissä!
Olen lopputulokseen tyytyväinen ja jollakin tavalla minusta tuntuu, että tein herkullisen ja kokonaisuudesta hyvää kertovan ilmeen tälle yhteistyöprojektin kesätapahtumalle. Kurkkaa Turun AMK:n Instagram – näetkö siellä jotakin tuttua?
Minä selvisin! Ihan luovana suunnittelijana…
Tähän on tultu.
Minna
P.S. Kiitos ihana ja upea mediatiimi, ilman teitä ja teidän osaamistanne ja sparraustanne tämä olisi ollut paljon mutkikkaampi ja kivisempi tie!
Aivan huikea toteutus Minna!
Kiitos! Minustakin tästä tuli kiva, herkullinen ja onnistunut. Ajoittain kyllästyn visuun itse, mutta se taitaa olla normaalia…
Minna