Ruuhkavuodet: Parhaat valmisruoat arkea helpottamaan

Ruuhkavuosijuttuja toivotaan tasaiseen tahtiin. Itselleni näissä säpinävuosissa yksi ehdottomasti ”raskaimmista” asioista on ruoanlaitto. En ole ruoanlaittaja, osaan peruspöperöt ja niitä pyörittelen viikosta toiseen. Itse ruoan valmistus ei ole raskasta, mutta se, että mitähän sitä keksisi ruoaksi, on raskasta.

Kysymys siitä, mitä tänään syötäisiin, on päivän polttava, ja usein en keksi vastaukseksi muuta kuin spagetin ja jauhelihakastikkeen. Ja tortillapitsat. Ja helpot lihapullat. Ainakin niinä arkipäivinä, kun aikaa on tasan vartti valmistaa ruoka ja tasan vartti syödä ja siivota jäljet, koska harrastuksiin on ehdittävä.

Mitä tänän syötäisiin?

Onneksi on valmisruokia. Tiedän, että einekset ovat sekä kalliita että osin epäterveellisiä. Ne ovat silti silloin tällöin iso helpottava tekijä arjessamme. Toinen helpottava tekijä on se, että teen viikonloppuisin kaksi ruokaa sekä lauantaina että sunnuntaina – niistä jää mukavasti ruoat maanantaille ja tiistaille. Hellalla kypsyy viikonlopun ruoka, uunissa maanantain tai toisinpäin. Kätevää.

Tämä on paras ruuhkavuosien perhearkea helpottava vinkki, jonka koskaan voin antaa teille sen lisäksi, että väsyneenä tai ainoana omana hetkenään ei kannata ainakaan siivota.

Mutta sitten niihin valmisruokiin. Näitä valmisruokia käytämme säännöllisesti arjessamme. Valintaan vaikuttavat mieltymys ruoan makuun ja koostumukseen, syömisen helppous ja edullisuus. Yritän kauppareissulla metsästää valmisruokia, joissa olisi punaiset tarjouslaput.

Pidämme hieman erilaisista valmisruoista: minä tykkään keitoista, mies tykkää kermaisista kiusauksista tai padoista, kaksitoistavuotiaalle maistuvat sosekeitot, lihapullat muusilla ja spagetti. Kas kummaa.

Parhaat valmisruoat arkea helpottamaan

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto on lempiruokani, enkä tee sitä koskaan itse. Syön joko Saarioisten pinaattikeittoa tai Apetit-pakastepinaattikeittoa. Myös kaksitoistavuotias pitää näistä. Mies ei niinkään.  Pinaattikeitto on ykkösvalinta aina, kun olemme päätyneet valmisruokaan. Nautin sen joko raejuustolla tai keitetyllä kananmunalla, lapsi syö keiton sellaisenaan ilman ”röhniä”.

Pinaattikeittopakkaus

Bataattisosekeitto

Saarioisten bataatisosekeittoa on melkein aina jääkaapissamme vararuokana. Se maistuu kaikille, ja sitä voi syödä sellaisenaan, suoraan mikrokeposta tai lautaselta, raejuustolla tai ilman. Basilikan lehti kruunaa makuelämyksen. Keiton kanssa nautitaan usein pieniä karjalanpiirakoita tai saaristolaisnappeja.

Bataattisosekeittopakkaus

Kokkikartanon lihapullat tomaattikastikkeessa

Toinen oma lempiruokani valmisruoista on Kokkikartanon lihapullat pastalla ja tomaattisella kastikkeella. Ihan kotitekoisen makuista. Itselleni sopivan kokoinen annos, mutta vaatii kylkeen kurkkua ja tomaattia tai muuta salaattia. Miehelle liian pieni annos, ja kaksitoistavuotias ei tykkää kastikkeesta.

Lihapulla-annos

Lidlin spagetti bolognese

Lapsen suosikki! Riittoisa (voi jopa jakaa kahdelle päivälle, jos lapsella ei ole kiljuva nälkä) ja koostumukseltaan hyvä. Spagetti ei ole ylikypsää ja ui kastikkeessa, vaan annoksen pastan ja kastikkeen voi itse sekoitella itselleen sopivaksi. Edullisuudesta plussaa.

Spaghettiannos

Kokkikartanon lohikiusaus

Itse en perusta kiusauksista, jos puhutaan valmisruosta, mutta syön, jos muuta ei ole. Sen sijaan nämä ovat parhaita vaihtoehtoja miehelle ja osin kaksitoistavuotiaallekin. Jos annoksessa ei ole sipulia… Kokkikartanan lohikiusaus on (jopa minusta) kotitekoisen makuista, oikeasti kalaisaa ja vatsan täyttävää.

Kokkikartanon kiusaus

Mitkä valmisruoat uppoavat teillä?

 

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Oma elämä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.