40 ravintolasuositusta Helsingissä

Isyyspakkaus

Kun julkaisin jokin aika sitten postauksen New Yorkin 42:sta parhaasta ravintolasta, minulta pyydettiin vastaavaa postausta myös Helsingistä.

Naureskelin, että minun on helpompi tehdä sellainen postaus juurikin New Yorkista kuin Helsingistä, sillä omassa kotikaupungissa tulee ensinnäkin käytyä vähemmän ulkona syömässä ja toisaalta helpommin mentyä niihin samoihin paikkoihin kuin aiemminkin.

Sitten Helsinki Marketing pyysi minua kokeilemaan uutta My Helsinki -palvelua ja tekemään sinne jonkin listan, joka kokoaa yhteen mitä tahansa Helsingin palveluita. Päätin listata palveluun omat lempiravintolani.

Listalla voisi olla paljon enemmänkin paikkoja, mutta jostain syystä toiset ravintolat vetävät puoleensa useamminkin ja joissain sinänsä erittäin kivoissa ravintoloissa ei vastaavasti ole tullut käytyä kuin kerran. Siispä ajattelin laajentaa listaa nyt tähän postaukseen ja otin mukaan myös kolmisenkymmentä muuta paikkaa, joita suosittelen tai joissa haluaisin itse käydä seuraavaksi. Tässä siis (noin) 40 lempiravintolaani Helsingistä!

* * * 

Listalla ensimmäisenä on kahdeksan loistavaa illallispaikkaa, yksi lounasravintola sekä omat lempparini, jos menisin nyt sushille, pizzalle tai hampurilaiselle. Mukaan pääsi myös kaksi drinkkibaaria.

Kolmen kärki on toki edelleen sama, joista kirjoitin myös taannoisessa 20 x Syö Suomessa -postauksessani.

1. BasBas

Tehtaankatu 27 - 29
basbas.fi

Baskeri ja Basso Bistro - eli tuttavallisemmin BasBas - on ravintola, jossa mielestäni jokaisen tulisi käydä. Ravintolassa on kohdallaan kaikki: tunnelma, miljöö, ruoka, palvelu. Ravintola on ollut toiminnassa nyt kaksi vuotta, ja siitä tuli kertaheitolla lempparimme.

Viimeksi nautimme BasBasissa illallisen elokuussa, kun juhlimme 15-vuotishääpäiväämme, ja ilta oli kaikin puolin täydellinen. Lue lisää...

2. Kuurna

Meritullinkatu 6
kuurna.fi

Kuurna on puolestaan kestosuosikkini Helsingin Kruununhaassa, hieman syrjäisessä paikassa, johon kukaan ei koskaan vahingossa eksyisi. Kuten BasBasissa, myös Kuurnassa lista vaihtuu usein ja sisältää sitä, mikä on milloinkin parasta. En ole kertaakaan pettynyt ruokiin, ja paikan intiimi tunnelma on ainutlaatuinen.

Kuurnassa olen käynyt hiljattain kahdestikin, kerran Rouvan ja kerran bisneskumppanien kanssa. Lue lisää...

3. Farang

Ainonkatu 3
farang.fi

Gastronomisen supertähden, Tomi Björckin, ensimmäinen ravintola on edelleen suosikkini BW-ravintoloiden ketjussa. Farangin kaakkoisaasialaiset maut maistuvat omaan suuhuni ihanan mausteisen raikkailta. Lue lisää...

4. Gaijin

Bulevardi 6
gaijin.fi/

Jos Farang on oma BW-suosikkini, vaimoni valitsisi Björckilta Gaijinin. Maut tulevat Japanin ja Korean suunnalta, mutta ruoissa on paljon samaa henkeä kuin Farangissa. Viimeksi kävin tosin ravintolassa kaverini kanssa, lue lisää...

5. Vinkkeli

Pieni Roobertinkatu 8
ravintolavinkkeli.fi

Omaan top-listaani ei olekaan tullut pitkään aikaan uusia paikkoja, mutta viime vuonna avattu Vinkkeli tuntui heti kiinnostavalta ja myös osoittautui erinomaiseksi. Ulkoisesti ravintola vaikuttaa muodollisemmalta edellisiin verrattuna, mutta valkoiset liinat vain hämäävät: tunnelma on aivan yhtä välitön ja rento kuin muissakin lemppareissani. Lue lisää...

6. Kolmon3n

Kolmas Linja 11
kolmon3n.com

Kolmannella linjalla sijaitseva Kolmon3n on suositukseni kaikille niille, jotka luulevat, että Kalliossa on vain olutkuppiloita. Pieni ja viihtyisä ravintola tarjoaa hyvistä raaka-aineista valmistettua ensiluokkaista ruokaa ja ystävällisen palvelun. Viimeisen parin vuoden aikana kävimme useamman kerran samojen omistajien Loung3:ssa, mutta sen suljettua ovensa voimme kulkea Kolmatta Linjaa takaisin Kolmos33n. Lue lisää...

7. Gastro Cafe Kallio

Fleminginkatu 11
gastrocafe.fi/

Gastro Cafe Kallio (ent. Galleria Keidas) on itselleni toistaiseksi tuttu "vain" yhtenä kaupungin parhaista brunssipaikoista ja lounasravintoloista, mutta Gastro Cafe tarjoaa nykyisin myös illallisia. Nyt kun olen jo pari kertaa lyhyen ajan sisällä maininnut nämä illalliset, lienee aika varata pöytä sellaiselle. Lue lisää...

8. Putte's Bar & Pizza

Kalevankatu 6
puttes.fi/

Vakiopizzeriamme on Kalevankadun Putte's, ja vakioaikamme perjantaisin tytön tanssitunnin jälkeen. Ei toki joka viikko, ja nyt emme olekaan tainneet käydä pizzalla koko syksynä. Tilanne pitää korjata. Lue lisää...

9. Sushibar + Wine (Freda)

Fredrikinkatu 42
sushibar.fi/

Todennäköisin paikkamme sushi-illalliselle tai take away -aterialle on Fredan Sushibar + Wine. Sushit ovat aina olleet todella hyvät, ja ravintola on myös helposti saavutettavissa raitiovaunulla. Huomasin, että blogiin asti Fredan Sushibarin sushit eivät ole päätyneet, ja ylläoleva kuva on Korjaamon Sushibar + Winesta, lue lisää...

10. Roslund Teurastamon portti

Työpajankatu 2
roslund.fi/teurastamon-portti/

Hampurilaista havittelevan ohjaisin Teurastamon portin Roslundille, josta saa aidolla hiiligrillillä paistettuja purilaisia. Jos on valinnanvaraa, ottaisin hampurilaisen, jossa sisällä ei ole kaalisalaattia. Se tekee hampurilaisesta hivenen liian märän, vaikka maukashan hampurilainen on senkin kanssa. Lue lisää...

11. Himshikhar

Siltasaarenkatu 3
himshikhar.fi

Luottonepalilaisemme Hakaniemessä toimii hyvin sekä take awayna että paikan päällä. Herkulliset lammascurryt, kasvispyörykät ja varsinkin nepalilaiset momo-nyytit, eli liha-, kasvis,- tofu- tai juustotäytteiset mykyt. Suosittelen! Ehkäpä seuraavan kerran muistan myös ottaa ruoista pari kuvaa blogiin! :)

12. Korea House

Mariankatu 9
koreahouse.fi/

Viimeisenä tällä listalla vielä korealaisia herkkuja. Korealaisia ravintoloita ei taida Suomessa kovin montaa olla, mikä on sääli, sillä korealainen ruoka on erittäin hyvää. Kokeile esim. sushi-tyyppistä merilevärullaa (kimbap), lihatäytteisiä taikinanyyttejä (mandutygim), kimchi-omelettia (kimchi jeon), keittomaisia hot pot -patoja (chigae) tai kasvis-riisi-liharuukkua, jonka päällä on paistettu kananmuna (bibimbap). Kaikki pääruoat tarjotaan tulisen kiinankaalin (kimchi) kanssa, joka kuuluu korealaiseen ruokaan kuin munavoi karjalanpiirakalle.

+ Liberty or Death

Erottajankatu 5
libertyordeath.bar/

Hieman parempia drinkkejä hakisin Liberty or Deathista, Erottajalta. Hauska pieni paikka, jonka drinkkilista vaihtuu usein ja juomat tarjotaan mielikuvituksellisissa astioissa.

+ Trillby & Chadwick

Katariinankatu
trillbychadwick.fi/

Toinen hauska drinkkibaari on Katariinankadun salakapakka, "Etsivätoimisto" Trillby & Chadwick. Ravintolan tarkka sijainti on salaisuus, ja se pitää vain tietää tai etsiä nykimällä ovenkahvoja. Baarin olemassaolosta ei kerrota edes sen ovessa tai ikkunoissa. Suosittelen kokeilemaan!

* * *

Yllä olevat valinnat oli helppo tehdä, mutta muita suosituksen arvoisia ravintoloita olisi tietysti vielä pitkä lista...

Ja näissä pitäisi käydä, heti kun vaan ehtii:

Nyt sitten mietin, mitä kaikki unohdin mainita yllä. Voit heittää omia suosituksiasi myös kommentteihin, ja saatanpa päivittää listaa myöhemmin!

Kommentit

Esikko (Ei varmistettu)

Kiinnostava listaus sillä näistä löytyy aina itselle uusia paikkoja. Omalle listalleni sain tästä Gastro Cafe Kallion, Levainin ja Tukkutorin kalan (vaikka olen toki kuullut näistä, niin en ole syystä tai toisesta käynyt vielä testaamassa ruokiaan).

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauska kuulla!

Suviiiii (Ei varmistettu)

Mikäli et ole vielä testannut, niin suosittelen lämpimästi ravintola Aitoa Töölössä. Ihana tunnelma ja mieletöntä ruokaa sekä juomaa ❤️!

A-nu (Ei varmistettu)

Oih Ravintola Aito. Se kuuluu minunkin lemppariravintoloihin. Palvelu mutkatonta, hinta-laatu -suhde kohdallaan ja palvelu mutkatonta ja osataan hoitaa allergisen ruuat ilman suurta numeroa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kävimme siellä itse asiassa ravintolan avajaispäivänä silloin kauan sitten (tarkistin, se oli vuosi 2009), mutta koko paikan olemassaolo on päässyt unohtumaan. Pitääpä pitää mielessä! 

Vierailija H (Ei varmistettu)

Kiitos listasta! Suosittelen "heti-kun-ehtii" -listalle Capperia: suussasulavat napolilaiset pizzat italialaisista raaka-aineista Oulunkylässä(!).

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuon piti itse asiassa ollakin listalla, mutta unohdin nimen enkä löytänyt sitä parilla google-haulla :D

Idaemilii
Köyhä shoppailija

Kiitos listasta! Itse en keksi ikinä mitään uutta paikkaa minne mennä syömään, yleensä pää lyö ihan tyhjää ja koska en ole täältä paikkakunnalta on ravintolan etsiminen jotenkin vielä vaikeampaa. Tämä postaus pitää muistaa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Laita suosikkeihin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Grön puuttuu listalta, se on huutava vääryys koska niin hyvää on tykitys ollut jokainen kerta kun sinne on päässyt. Grön on BasBasin ja Wernerin ohella oma suosikki Hesoissa, nuorien ja innokkaiden ammattilaisten rentoa mutta kunnianhimoista tekemistä.

Täältä myös ääni Capperille Ogelissa ja jos uskaltautuu pienelle junamatkalle niin listaan voisi lisätä Kirkkonummen Bistromatin. Moni joka tykkää Nokasta, Vinkkelistä, Aitosta ja kumppaneista kelpuuttanee myös Cittarin parkkipaikan helmen ravintolakseen.

Ihan uusi Chapter myös voisi olla listalla. Samaten Kallion Wino joka on Kallion oma BasBas.

Vierailija (Ei varmistettu)

Grön on myös minun ehdoton suosikki. Voittaa mielestäni mennen tullen Baskerin ja Basson, josta minulla oli suuret odotukset.

Tommi K
Isyyspakkaus

Selvästi käytävä siis syömässä sielläkin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Grönin Taste of Helsingin ruoista olen kyllä pitänyt, mutta illalliselle asti en ole jostain syystä päässyt. Lienee siis paikallaan laittaa to do -listalle. Bistro O Mat on hyvä, olen käynyt useammin, mutta tämän postauksen skooppi oli Helsinki. Suosittelen kyllä lämpimästi junamatkaa Kirkkonummelle, ja nythän voisin itsekin tehdä sen rattaiden kanssa ilmaiseksi :D Chapterista en ole kuullutkaan, Winosta taas olen kuullut, ja sen pitäisi ehdottomasti olla viimeisellä listalla!

CougarWoman
CougarWoman

Mä kaipaisin asiantuntevaa arviota Sue Ellenistä - koskas menet? :) Konsepti kuulostaa mahtavalta, ja supertiimi ravintolan takana luo ainakin omalle kohdalleni melkoiset ennakko-odotukset...

Piipo79

Kiva kun jaksat koota näitä listoja! Listalle voisi lisätä ainakin Ragun, Pastorin ja OX:n!

Tommi K
Isyyspakkaus

Näistä mulle tuttuja on vain Pastor, ja sekin vain Taste of Helsingistä. Siellä ruoat ovat olleet erittäin hyvät!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva lista! Lisäisin suositukseksi vielä Naturan Iso-Roballa (jo mainittujen Grönin ja Chapterin lisäksi) - yksi Helsingin parhaista! Ja Passio on myös kiva.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos lisäyksistä!

Prince of Persia (Ei varmistettu)

Wino, Aito, El ray, Chalupa Lab/Vallila Grön, Fat Ramen, social food burger joint, Soil,

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyviä lisäyksiä To Do -listalle!

Kommentoi