10 satunnaista totuutta minusta

Twitterissä pyydettiin taannoin mainitsemaan yksi satunnainen totuus itsestä. Pysähdyin ja luin kiinnostuneena muiden jättämiä totuuksia: yhden syntymäpäivä oli sama kuin Pirkko Saisiolla, toisen keholla oli niin paljon pieniä luomia, että hän muodosti niistä mielessään erilaisia tähtikuvioita ja kolmas oli valehdellut niin sujuvasti festariporteilla, että hänelle oli myönnetty all access -passi alueelle. Minkä monista satunnaisista totuuksistani minä kirjasin? Se oli yksi näistä kymmenestä, ensimmäinen.

Minna nojaa seinään

1. Käännyn autolla ajaessani mieluummin vasemmalle kuin oikealle. Parkkeeraan vasemmalle aina, kun mahdollista.

2. Minulla on rumat varpaat, erityisesti pikkuvarpaat. Kysykää vaikka perheeltä. Vaikka keneltä.

3. En syö jugurtteja enkä rahkoja. Koskaan. Smoothien joukkoon saatan sujauttaa, mutta muuten en koske pitkällä tikullakaan. En syö muroja enkä mysliä. Koskaan. En ole edes lapsena pitänyt muroista enkä myslistä. Ne eivät tunnu hyviltä suussa enkä koe tarvitsevani näitä tuotteita m i h i n k ä ä n. Yhdistin nämä kaksi syötävää, koska kuulen usein ihmisten yhdistelevän niitä myös lautasella. Hyvänen aika sentään.

4. En kestä suljettuja verhoja, ovia ja ikkunoita päiväsaikaan. Haluan olla avarassa ja valoisassa. En myöskään pidä korkeista aidoista ja näkymän vievistä suurista puista tai pensaista. Olen joka tavalla melko avara tyyppi enkä pelkää naapureiden katseita.

5. Synnytyksissäni sälekaihtimet on pitänyt avata ennen kuin minä olen suostunut ponnistamaan. Liittyy vahvasti edelliseen kohtaan.

6. Olen kerran elämässäni keitellyt itse viiniä. Tai kiljua siitä taisi tulla. Vuosi oli 1994, ja alkoholi kävi lapsuudenkotini kellarissa. Äitini haisteli käytävässä moneen otteeseen käynyttä hajua, muttei koskaan päässyt jäljilleni. ”Viini” oli pahaa, mutta sitä juotiin intohimoisesti uudenvuodenbileissä.

7. Olen onnistunut kolaroimaan yhden päivän aikana kolmesti. Mieheni muistuttaa tästä minua säännöllisesti edelleen, vaikka epäonnen päivästä on kulunut yli 20 vuotta. Onneksi kenellekään ei sattunut mitään.

8. Lapsuuteni suursuosikkeja olivat Matti ja Teppo, ja saatan edelleen laulaa ja tanssia, kun kuulen Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy -kappaleen radiosta. Ostin Sidosteen Turku-sukat mainonnan uhrina. Mainoksissa esiintyi tämä tuttu turkulaiskaksikko.

9. En ole koskaan hypännyt pää edellä uimaan. Koska minä en osaa. Ja koska minä en ole uimari-ihmisiä. En siis ole juuri muutenkaan hypellyt veteen…

10. Minulla ei ole kaulinta. Kaulitsen kaiken – oikeastaan hyvin vähän mitään – Elmukelmu-rullalla. Luit oikein, niin minä teen. Kaulimisen jälkeen likastunut muovi vain kuoritaan pois ja rulla takaisin kaappiin. Ekologisuudesta en tiedä, mutta omassa arjessani tämä on oikein toimiva taikinaväline. Aikanaan tämä oli niin sanottu mökkikaulin, muta nykyään se ajaa asiansa myös kotioloissa.

Tähän on tultu.

Minna

Kuva: Arto Arvilahti

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (6)
 1. Oli kiva postaus! Harvoin tälläisiä postauksia tulee luettua😄

  1. Kiitos! Tätä oli tosi kiva koota.

   Minna

 2. Olipas kiva postausaihe, taidanpa kokeilla itsekin toteuttaa tämän! Minäkään en hyppää pää edellä veteen.
  katsotaan mitä muuta keksin.

  1. Kiitos! Tee ihmeessä, tämä oli hauska!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *