15 x Miksi ihmeessä?

Villasukka-blogissa oli taannoin mahtava Miksi?-postaus. Kopioin idean ja kokosin oman elämäni tärkeät kysymykset blogiini!

Kuuraa lehdissä

Miksi asiat tapahtuvat aina samanaikaisesti, kasautuvat? Hyvässä ja pahassa. Kun olet sopinut tapaamisen, osuu samalle ajankohdalle sattumalta lapsen lääkäri, apurahainfotilaisuus ja rintasyöpäseulonta.

Miksi verhot pitää vaihtaa jouluksi? Tai pääsiäiseksi? Tai kevääksi? Miksi niitä pitää vaihtaa ikinä?

Miksi popcornit haisevat pahalle mutta maistuvat hyvälle? Hajusta ei pääse ikinä eroon.

Miksi siivouspäivä on perjantaina? Miksi pitää olla siivouspäivä? Pitkin viikkoa sutiminenkin on ihan jees, eikä liika siivoaminen ole kenellekään hyväksi. Monestakaan syystä.

Miksi aamukahvi maistuu paremmalta silloin, kun sen on a) keittänyt itse ja b) siitä saa ensimmäisen kupin itselleen? Kokeilkaa vaikka. Totta joka sana.

Miksi unelmien ääneen sanominen tuntuu pelottavalta, jännittävältä ja oudolta? Joka kerta, kun olen kertonut unelmistani, joku kommentoi taivaanrannanmaalariksi, toinen ohittaa kuittaamalla, että ”kyllä se kuitenkin toteutuu, kun sä oot sellainen hannuhanhi!” En ole. Teen paljon, ja se selittää sen, että onnistumisia ja tavoitteiden täyttymisiä osuu kohdalle silloin tällöin.

Miksi tyhjä maitopurkki pitää laittaa takaisin jääkaappiin, kun samalla vaivalla sen heittäisi roskikseen? Meissä kaikissa elää pieni laiskamato.

Miksi kukat ovat kauneimmillaan nuppuisina? Kun ne lopulta avautuvat, niistä tulee hieman nukkavieru olo. Olen aina pitänyt omenankukista, kirsikankukista, tulppaaneista, jaloleinikeistä, pioneista ja jopa neilikasta silloin, kun ne ovat vielä aukeamattomia tai ainakin osin vielä nupuillaan. Kokonaisuus on siisti ja hallittu, silmää hivelevä.

Miksi tieto ei pelasta? Sitä toimii vanhojen, erikoisten tai epäterveellisten toimintamallien mukaisesti, vaikka tietää, että jokin toinen ratkaisu voisi olla parempi, pelastaa tai auttaa esimerkiksi jonkin sairauden oireisiin. Tästä hyvä esimerkki on tupakointi: sitä tapahtuu, vaikka se tappaa. Hieman mutkat suoriksi -ajattelulla. Olemassa oleva, tutkittu ja luotettava tieto ei pelasta, mutta ”jos mattimeikäläiset sanovat ja työtoveritkin puhuivat”, niin johan alkaa tapahtua.

Miksi työelämän pitää olla byrokraattista ja totista? Tämä ei ole kokototuus , ei juuri koske itseäni eikä missään tapauksessa kaikkia ja joka alaa, mutta erityisesti sote-alalla on melko vanhakantaista ja siten byrokraattista ja totista. Vähemmälläkin selviää – hymyä huuleen!

Miksi jääkaapissa viilentynyt pullotettu vesi kuluu varmuudella työpäivän ohessa, mutta hanavesi ei? Juon aivan liian vähän vettä. Pullotettu vesi jääkaappikylmänä toimii tähän haasteeseen.

Miksi sateenvarjot ja hansikkaat hukkuvat niin usein? Miksi ne päästää käsistään ja unohtaa sitten siihen paikkaan? Miksi muille tavaroille ei käy samalla tavalla?

Miksi tehdä mitään viime tipassa, kun voisi tehdä suunnitellusti ja ajoissa? Katso kohta ”Miksi tyhjä maitopurkki pitää laittaa takaisin jääkaappiin?”

Miksi ihmeessä lapset eivät nuku yhtään sen pidempään, vaikka he menisivät tavallista myöhempään nukkumaan? Tämä on syy, jonka vuoksi onkin parempi pysyä arkirutiineissa pääasiallisesti myös loma-aikoina.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
  1. 15 x miksi? – Ruuhkavuodet.fi
    25.11.2021, 16:00

    […] Tähän on tultu-blogissa oli hauska miksi ihmeessä?-postaus. Kopioin idean ja listasin 15 minua mietityttävää kysymystä. Täältä pesee! […]

    1. Kiva kuulla!

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *