Maailman makoisin mustikkapiirakka

Mmm. Mmmm. Eli maailman makoisin mustikkapiirakka. Maailman makoisin mustikkapiirakka minuuteissa. Olen aiemmin kirjoittanut valtavan suosion saavuttaneen taivaallisen raparperipiirakan ohjeen ja nyt innostuin kirjaamaan ylös ja jakamaan aivan ihanan mustikkapiirakan reseptin. Mmm – se on niin hyvää!

Vaikka ei pitäisi niinkään mustikoita, tätä piirakkaa on vaikea vastustaa.

Maailman makoisin mustikkapiirakka valmiina

Tarvitset siihen irtopohjavuoan tai tavallisen isohkon piirasvuoan lisäksi:

n. 3 dl pakastemustikkaa (toki tuoreetkin käyvät, vähennä sitten perunajauhon määrää…)

1 rkl perunajauhoja

2 dl Creme fraichesa

1-2 dl rahkaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

Valmis murotaikina tai vastaavasti itse tehty murotaikinan

Nokare rasvaa vuokaan

Piiraan päälle ripoteltavaan murosössöön tarvitset:

20 g kauraryynejä

½ dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl margariinia tai voita

Tee mustikkapiirakka näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Voitele vuoka, irtopohjavuokaan käytän pohjalle leivinpaperia. Levitä taikina ohuesti (!) vuokaan ja vuoan reunoille.

Sekoita kulhossa creme fraiche, rahka ja kananmuna, lisää sokeri ja vaniljasokeri sekä lopuksi kardemumma.

Sekoita perunajauhot mustikoihin.

Kaada mustikat taikinan päälle vuokaan.

Kaada creme fraiche -seos mustikoiden päälle tasaisesti.

Sekoita murusössön ainekset ja murustele se kokkareina kaiken päälle.

Laita piirakka uuniin ja anna paistua n. 30-40 minuuttia uunista riippuen. Käy kurkkimassa säännöllisin väliajoin, ettei komistus pala tai ettei se jää raa´aksi.

Anna jäähtyä hyvin – sitten vain nautiskelemaan!

Tarjoiluehdotus: tämä ei tarvitse kylkeensä mitään, mutta (aina on olemassa mutta) vaniljavaahto tai -jäätelö sopivat toki tämän marjaisan herkun kera nautittaviksi.

Tähän on tultu.

Minna

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.