Nopea ja herkullinen omenapiirakka kädenkäänteessä
Olen nopean ja helpon leivonnan ystävä. Lisäksi on ihanaa, jos leivonnan voi suorittaa siististi siten, ettei siitä jää tolkutonta siivoa. Piirakat – aivan kaikenlaiset suolaiset ja makeat piirakat – ovat helpon leivonnan ytimessä. Olen aiemmin jakanut sekä raparperi– että mustikkapiirakan ohjeet, nyt vuorossa on herkullinen omenapiirakka.
10 hengen piirakkaan tarvitset:
Neljä pientä uuden sadon omenaa
170g margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vajaa desilitra maitoa, piimää, maustamatonta jugurttia, creme fraichea tai vaikka ricottaa. Tein tämän piirakan ricotan ja creme fraichen sekoituksella.
Yhden kananmunan
Kanelia
Tee näin:
Kuori ja viipaloi omenat.
Sulata rasva ihan sulaksi. Lisää sulan rasvan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma.
Lisää jauhot ja sekoita.
Ota kolme ruokalusikallista seosta pienempään astiaan talteen päälle ripottelua varten.
Lisää isompaan rasvaseokseen leivinjauhe, kananmuna ja maito, piimä, creme fraiche tai ricotta. Sekoita.
Kaada löysähkö taikina vuokaan. Asettele omenat haluamallasi tavalla taikinan päälle. Ripottele kanelia omenoille. Ripottele talteen ottamaasi taikinamössöä piirakan päälle tasaisesti.
Laita 200-asteiseen uuniin ja paista n. 20-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera jäähtyneenä.
Tämä nopea omenapiirakka on niin hyvää, ettei sanotuksi saa!
Tähän on tultu.
Minna