Aikuisten ystäväkirja – speed datingista lempijuttuihin

Monissa blogeissa ja somessa on liikkunut hassunhauska kirjoitushaaste. Siinä kirjoitetaan totuuksia itsestä aivan tiettyihin kysymyksiin vastaamalla. Ikään kuin aikuisten ystäväkirjaan. Tartuin tähän, joten täältä pesee!

Speed date -kysymykset

Siviilisääty: Naimisissa

Syntymävuosi: 1977

Koulutus ja ammatti: Filosofian tohtori (kansanterveystiede), lehtori ja projektipäällikkö

Horoskooppi: Vaaka

Kiinalainen horoskooppi: Käärme

Perheeseeni kuuluvat: Aviomies, kaksi aikuista poikaa ja kymmenvuotias tytär

Harrastukset: Lenkkeily, äänikirjat ja kotitreenit (kahvakuula-, kuminauha- ja liikkuvuustreenit), joskus pelaan shakkia – ja kirjoitan aina kun voin.

Syvällisiä jorinoita

Periaatteet: Asioilla on tapana järjestyä, ja kaikesta selviää. Hymy ei maksa mitään, eikä rohkeuttaan kannata jättää käyttämättä. Koskaan. Sen, minkä lupaan, pidän. Teen parhaani, ja joskus riittävä on riittävä.

Lopuksi vielä yksi: Joka leikkiin lähtee, leikin kestäköön.

En pysty selittelyyn enkä siihen, ettei omien tekojen, kirjoitusten, ajatusten tai mielipiteiden takana pysytäkään seisomaan selkä suorassa, vaan aletaan selittää asiaa joka suunnasta. Ei jatkoon.

Maailmankatsomukseni: Jollakin tavalla tieteellinen. Avoin, itseään korjaava ja kriittinen. Maailmankatsomukseni peruspilari taitaa olla ihmisyys, ja arvomaailmani pyöriikin vahvasti terveyden ja hyvinvoinnin, rakkauden, kunnioituksen, rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden arvojen ympärillä. Katselen elämää (elämänkatsomus sanana on hyvin liki maailmankatsomusta) positiivisten linssien läpi ja uskon, että hyvä tulee hyvän luo ja kaikilla on ainakin jonkinlainen mahdollisuus hyvään.

Pohdin: Paljon. Ja koko ajan. Entä jos…? on suosikkikysymykseni, viljelen sitä päivittäin. Nykypohdinnassa ovat muun muassa Ukrainan ja Venäjän tilanne, Suomen olympiasaavutukset, opintovapaa, koronan seuraava aalto, viikon ruokalista, tulevan kesän sää, vaatekaappien siivous, viherkasvien suihkutus, aikuisten lasten pärjääminen sekä omat unelmat, tavoitteet ja kaikenlaiset haavekuvat.

Vihaan: Kohtuuttomuutta. Selittelyä. Kaksinaamaisuutta. Kiusaamista. Kasoja, pinoja ja röykkiöitä. Rumia kuvia. Koronaa. Meteliä. Maiskuttelua. Omenan rouskuttelua. Räntäsadetta. Ikuista syksyä. Sulavaa, likaista lunta.

Halveksin: Epäinhimillisyyttä. Ihmistä, joka pystyy tappamaan toisen ihmisen ja ihmistä, joka pystyy raiskaamaan lapsen.

Ovatko he oikeastaan enää inhimillisiä ihmisiä tekojensa jälkeen? Siinäpä uusi pohdinnan aihe.

Pyrin: Kliseisesti tasapainoon. Kaikessa.  Pyrin myös jakamaan hymyä ja iloa, positiivisuutta – se on ominta minua!

Rakastan: Perhettäni. Rakastan myös maanantaipäiviä, sunnuntain aamukahvia, yksinäisiä pieniä hetkiä äänikirjan parissa, aurinkoa sekä Näkymätön Ninni -muumimukiani.

Tarvitsen: Tekemistä. Tekemista. Tekemistä. Jotain älyllistä tekemistä, ratkaisemista. Tavoitteita. Unelmia. Haaveita. Näitä kaikkia. Niin, ja tietenkin läheisyyttä ja rakkautta.

Pelkään: Isoja lintuja. Aivan yli kaiken.

Murehdin: Olen niitä naisia, jotka eivät öisin valvo murheitaan. Onneksi. Murheeni ovat yleensä pieniä arkisia juttuja tai liittyvät omaan tai läheisten terveyteen.

Murehdin ääneen päivisin, siten ei tarvitse valvoa öiseen aikaan. Vink vink.

Kerään: Lähinnä pyykkejä kodinhoitohuoneen viikkaustasolle. Ja paperipinoja keittiön pöydän tuolin päälle. Ja sepeliä eteiseen.

Lempijuttuja

Väri: Musta. Tai ehkä valkoinen. Tummansininenkin.

Ruoka: Saarioisten pinaattikeitto.

Juoma: Kahvi.

Eläin: Pingviini ja muurahainen.

Kirja: No vastaan nyt tämän hetken vahvat viiden tähden teokset. Tadaa! Hanna Brotheruksen Ainoa kotini ja Meri Valkaman Sinun, Margot.

Elokuva: Hmmm. Kaunis mieli jostain kaukaisilta ajoilta voisi olla. Ja uusimpana mainitsen Virtuoson.

Musiikki: Olen kaikkiruokainen, mutta kyllä minä Lauri Tähkästä tykkään vähän yli kaiken muun. Ja ysärijytkeestä. Kunnon popista.

Asia itsessäni: Positiivisuus, ilo, joka tarttuu. Myös tietynlainen osaaminen, jota mieluusti opettajaihmisenä jaan eteenpäin.

Lomakohde: Välimeren maat

Säätila: Kuuma kesä kelpaa, kylmä luminen talvi kelpaa. Ikuinen syksy ja yllättävä harmaa kevät eivät ole minua varten. Eivät sitten yhtään.

Tähän on tultu.

Minna

Kuvat: Arto Arvilahti

puheenaiheet oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (6)
 1. Ihan älyttömän kiva postaus 😍

  1. Kiitos! Olipa kiva palaute <3

   Minna

 2. Kiva postaus! Ja – ihastuttavat lempieläimet❣️🐜

  1. Kiitos! Eikö olekin? Muurahainen ja pingviini, siinä kaikki <3

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *