Ajatelma viikon jokaiselle päivälle

Kulunut viikko on ollut vaiherikas: Suomi siirtyi valmiuslain turvin poikkeusaikaan, työtehtävät olivat vaihtelevia ja yhtäkkisestä kirkkaasta ja lämpimästä keväästä siirryttiin takaisin talvisiin tunnelmiin. Talvinen meininki ei ole itseä häirinnyt, sillä en ole toistaiseksi pakannut talviromppeita pois. Teen kaiken tällaisen epämieluisan työn usein vasta, kun on aivan pakko. Toukokuussa sitten…

Työntäyteinen ja kaikin puolin varsin mukiinmenevä viikko kirvoitti kirjoittamaan viikon parhaat -postauksen ajatelmina – jokaisen päivän anti on siis tiivistetty mietelauseen tai sananlaskun tyyliin, olkaa hyvät!

Maanantai

Se, ken viihtyy arjessa, huomaa nauttivansa maanantaista. Se, ken tavoittelee suuria, huomaa olevansa loukussa. Uusia alkuja, vanhoja tuttuja, paljon kahvia ja kauniita kukkia. Ruokaboksi täynnä herkkuja. Naistenpäivä ja kaikenlaista.

Tiistai

Ei niin pientä kahvitilkkaa, etteikö suu hymyyn taipuisi. Ei niin suurta vastoinkäymistä, ettei halaus sitä helpottaisi. Hanketyö on välillä kuoppaista, perhearki kiireistä ja kaularankaoireet tapissaan. Mutta kaikesta selviää esimerkiksi uuden sarjan katsomisella, hyvällä kahvilla ja halauksilla. Niin se vain on.

Keskiviikko

Innostunut on hän, joka opettajana saa toimia, turhautunut ja peloissaan hän, jonka tietokone ilmoittaa yhdestätoista odottavasta päivityksestä kesken kiivaimman opetuksen.  Opetuspäivä, hankesuunnittelupäivä, reippailupäivä, pakkaspäivä. Työpöytä pitäisi siivota.

Torstai

Huojentava hetki on se, kun huomaa yhdeksänvuotiaan selviävän kymppimiinus-tasolla matematiikan jakolaskukaudesta. Hämmästynyt on hän, joka pyyteli opettajalta aiemmin tukiopetusta tälle samaiselle lapselle tästä nimenomaisesta aiheesta. Ehkä joskus toiste sitten… ”Nyt ollaan jo murtoluvuissa!” hihkuu lapsi eteisessä koulusta saavuttuaan. Onnenpäivä.

Perjantai

”Oi että, ku olis vettä”, todetaan vanhassa turkulaisessa sananlaskussa. ”Oi että, ku olis siivooja”, totesi eräs turkulaisnainen työpäivän päätyttyä. Siisti koti on iltapäivän tärkein tavoite, siivous pakollinen paha, mutta siivouksen jälkeinen kotitreeni on oiva siirtymäriitti viikonloppuun. Iltateellä Lipton-teepussissa kehotettiin pysymään positiivisena.

Lauantai

Onnellinen on sellainen äiti, joka sai matruusipojan kotilomille. Innostunut sellainen nainen, joka kukilla kotinsa koristeli. Lauantai on kiva. Vapaa. Kiireetön. Oma. Helppo. Ja täynnä mahdollisuuksia.

Sunnuntai

…ja se ken saa uskaltaa elää sunnuntaina, se on huoleton, kiireetön ja onnellinen aina. Tai ainakin muutaman päivän.  Sunnuntaille olen asettanut kolme päämäärää: viivytellä aamuhetkissä, lukea äänikirjaa ja blogeja sekä juoda rauhassa kahvia. Onnistuin kaikissa.

Tavoitin päämäärän tänäkin sunnuntaina!

Tähän on tultu.

Minna

Kommentit (2)
  1. Kiitos, Villasukat! Yritin aina koota vähän eri tavoin viikon parhaita, jotta lukijat eivät kyllästy! ❤️

    Minna

  2. Voi mikä runosuoni sulla ♥ lisää näitä. Ihanaa uutta viikkoa ! 🌷

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *