Heinäkuisen lomaviikon top 10

Jälleen on yksi viikko lomaa takana. Onneksi keljut kelit vaihtuivat aurinkoisiin ja lämpöisiin – kunnollisiin! – kesäkeleihin ja loppuviikolla saimme nauttia hellesäästä. Lomaviikon parhaat -listan kärkikolmikon voisi pykätä kasaan pelkästään säähän liittyen, jos rehellinen olen. Yritän kuitenkin parhaani, jotta sille riittäisi yksi sija tältä listalta.

Aurinkoinen hiekkaranta10. Fillariretket. Lämpimät ja kuivat kelit sallivat kotikaupungissa pyöräilyn ja kaikenlaisen miniretkeilyn – me viihdymme satulalla ja saamme samalla ihailla lumovia kesäisiä maisemia! Tällä viikolla sotkimme mm. kaupunkiin, Paavo Nurmi -stadionille urheilupuistoon ja Katariinanlaaksoon.

9. Ystävätreffit. Vaikka ne olisivat pikaisia kahvituokioita tai jokirantalenkkejä, aina ne piristävät. Nautin myös pitkistä ystäväpuheluista. Soittaminen alkaa nykymaailmassa olla so last season, mutta minä jollakin oudolla tavalla pidän siitä.

8. Unohdettu ja todella kiva kahvila Turun keskustan ytimessä: Qwensel. Piipahdimme pikaisesti hyvän ystäväni ja kymmenvuotiaan kummitädin kanssa siellä ennen yleisurheilukisojen alkua. Nautimme sekä miljööstä että makuhermoja hellivästä pannukahvista.

Cafe Qwenselin pihakahvitCafe Qwenselin pihaKymmenvuotias istuu maauimalan penkillä7. Uimala- ja rantareissut. Koska säät suosivat, teimme perinteisiä lomaretkiä Samppalinnan maauimalaan ja lähirannalle. Lapsi on vesipeto, minä sen sijaan nautin auringosta ja lapsen touhujen seuraamisesta.

6. Kasvihuoneen kirsikkatomaatit ja kurkku. Kurkkuja on tuloillaan toistaiseksi vain yksi, mutta sen kasvun seuraaminen kuuluu päivieni ja viikkojeni iloon. Ja kurkku tosiaan kasvaa silmissä. Tomaatteja sen sijaan on kypsymässä melkoisesti – ehkä jo ensi viikolla päästään maistelemaan?

Kasvihuoneen tomaatit5. Oma aika. Toistan itseäni. Lomalla on ihanaa, kun saa välillä olla itsekseen. Ihan itsekseen.

4. Lapsen yleisurheilukisojen menestys. Kymmenvuotias sijoittui hienosti neljänneksi pituushypyssä ja kuudenneksi 60 metrin juoksussa. Pituudessa hän saavutti oman ennätyksensä, juoksukin meni hänen oman arvionsa mukaan ”ihan oookoo”, vaikkei se kauden kärkitulos ollutkaan.

3. Hyvät ja koukuttavat äänikirjat. Kiitos niistä. Kirjojen avulla saan rentouduttua ja pääsen aivan omaan kuplaani, lomakuplaani, vaikka kymmenvuotias temppuilisi ja touhuaisi omiaan vieressä.  Tälle viikolle erityismaininta Satu Rämön Hildur-teokselle, joka ansaitsee ehdottomasti viisi täyttä tähteä. Hildurin kirja-arvio tulossa blogiin ensi tiistaina! Myös tätä seuraava Eppu Nuotion Myrkkykeiso-kirja tuntui jo alkumetreillä varsin mukavalta.

Kuva merelle maisemaikkunasta2. Perjantai-lauantaivapaa. Tämän kohdan olisi voinut yhdistää kohdan numero 5. kanssa, mutta pyhitin tälle kuitenkin oman lukunsa ja listapaikkansa. Erityisesti siksi, että sain viettää parisuhdeaikaa lapsen ollessa mummon hoteissa lähimökillä. Me kävimme syömässä ja ihmettelimme maailman menoa. Kaikessa rauhassa.

1. Sää. Sille halusin jättää kirkkaan ykkössijan. Aurinko paistoi, ja vaikka tuuli oli paikoin melkoinen, oli lämmin. Lämmin varjoissa ja lämmin tuulessa. Se se on vasta kesä. Olen elossa.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (9)
 1. Olipa mukava viikko!

  1. Oli todella, aurinkoinen sää kruunasi kaiken 🙂

   Minna

 2. Kun rakastat niin aurinkoa, suojaatko itseäsi jotenkin?
  Itseäni pelottaa ihosyöpä.

  1. Erittäin hyvä kysymys! Vastaus on, että suojaan toki, kasvoille 50 suojakerrointa, muulle vartalolle 30 suojakerrointa. Ihoni ei ole koskaan palanut (olen oliivi-ihoinen) onneksi.

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *