Helppo ja maukas neljän juuston piirakka

Osaan tehdä yhden suolaisen piirakan. Tämän neljän juuston piirakan. Se on helppo ja maukas ja parhaimmillaan vetäytyneenä ja lämmitettynä seuraavana päivänä. Piirakan kylkeen kannattaa valmistaa raikas salaatti jollain ihanalla balsamico-kastikkeella – maut sopivat yhteen mainiosti!

Neljän juuston piirakka kypsänä

Piirakkaan tarvitset:

Sunnuntai piirakkataikina (Sunnuntailla saan parhaan pohjan, taikinan voi toki tehdä itsekin)

Neljää juustoa: n.1 pss mozzarellaraastetta, n. 1 pss punainen emmental -raaste, fetakuutiot öljyssä (1 pieni pkt, itse suosin aurinkokuivattu tomaatti -makua) ja muutama ruokalusikallinen cheddar-juustoraastetta (voi olla myös mitä tahansa muuta juustoa).

2,5–3 dl Ruokakermaa (laita ensin 2,5 dl, jos sössö on todella paksua, lisää kermaa hieman)

3 kananmunaa

½ tl Mustapippurirouhetta

½ tl Chilirouhetta

1 ruukku persiljaa

Hitunen suolaa (juustoissa on suolaa, joten älä liioittele!)

Neljän juusaton piirakka menossa uuniin

Tee näin:

Sekoita kulhossa munat ja kerma sekä mausteet. Lisää juustot seuraavasti: puolet punaleimaemmental-raasteesta, puolet mozzarella-raasteesta, fetakuutiot ja cheddar-raaste kokonaisuudessaan.

Sekoita. Lisää seokseen lopuksi pilkotusta persiljasta 2/3. Jätä loput valmiin piirakan päälle ”koristeeksi”. Minä unohdin sen viimeksi ja käytin kaiken piirakkaan – kuva kertoo tämän totuuden!

Painele taikina voideltuun vuokaan tasaisesti. Lisää juustoseos taikinan päälle, tasoittele. Ripottele päälle emmental- ja mozzarellajuuston loput (sopivasti, oman maun mukaan, ei ehkä kaikkea…), tasoittele. Juustot saavat hieman sekoittua täytepintaan.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 25–30 min, kunnes pinta on hyvänvärinen ja pohja kypsä. Tarkkaile piirasta paiston aikana, käännä tarvitaessa, jos ruskettuu enemmän toiselta puolelta!

Anna vetäytyä, lisää silputtu persiljan loppu ja tarjoile lämpimänä!

Tähän on tultu.

Minna

P.S. Voit tutustua aiempiin leipomuksiini täältä ja täältä.

puheenaiheet ruoka-ja-juoma oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Tee joku ruuhkajuustopiirakka! Kyllä varmasti osaat. Sinähän toimit ruuhka polttoaineenasi.

  2. Tyylimurun Tiina
    15.3.2023, 10:07

    Suolaista piirakkaa tekee välillä niin mieli. Tämä pitää kyllä laittaa leivontalistalle seuraavaksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *