Jouluinen ajatus viikon jokaiselle päivälle

Enää x päivää jouluun! Tiedän sen, sillä kymmenvuotias hihkuu hiljalleen laskevaa numeroa päivittäin. Joulu taitaa olla hänen suosikkijuhlansa vuodessa. Hän hyräilee joululauluja, piirtelee tonttuja ja muistelee menneitä jouluja hymyillen. Mukavaa on ollut. Tällä viikolla olemme postittaneet joulukortit ja miettineet, mitähän pukki tänä vuonna kuusen alle tuo. Tytär on koristellut huonettaan jouluvaloilla, minä olen keskittynyt lähinnä omaan teekalenteriini.

Vaikka en ole juuri lainkaan jouluihminen, yritän pinnistellä kymmenvuotiaan jouluihmisen takia. Kokosin viikon parhaat tällä kertaa yleisön toiveesta jouluisina ajatuksina.

Itse tehty joulukortti

Maanantai

Yritin syödä aamupalaksi eilistä uuniriisipuuroa, mutta se oli niin tämäkkää ja kamalaa, että heitin lopulta puuronloput pois.  Se siitä jouluisesta viikonaloituksesta. Kahvit kitaan ja heti kahdeksaksi ensimmäiseen tapaamiseen. Iltapäivällä ripautin kahviin kanelia (kardemummakahvin hajua ja makua en voi sietää!), ja lenkillä kuuntelin yhden Lauri Tähkän laulaman joululaulun. Tip tap.

Tiistai

Apua, talvinen keli taitaa olla ainakin hetkeksi mennyttä! Sadetta ja harmaata. Enää kolme työpäivää vapaajakson eli loman alkuun. Laskin ihan itse eilen, kun näin silmät tonttusen. Aamukahvilla totesin miehelle, että loma tulee tarpeeseen, syksy on ollut kaikin puolin työntäyteinen. Tiukkakin.

Turun keskustan valot aamuvarhain

Keskiviikko

Aamulla aikaisn kävin labrassa, kaupunki uinui vielä. Työpäivän jälkeen listasin joululahja-ajatuksia (lasten) ja suunnittelin kaupunkireissua. Jos ylipäätään teen ostoksia, minulle on tärkeää päästä jouluikkunoille ja -ostoksille ihan itsekseni. Omaa aikaa ja niin edelleen. Suunnittelun jälkeen tein hien pintaan saaneen kuminauhatreenin ja ihmettelin jatkuvaa pimeyttä.

Torstai

Tenttikorjaukset, opintosuoritusten kirjaaminen, palautekoonti ja hankeartikkeli. Siitä oli torstain työpäivä tehty. Enää yksi työpäivä tämän arkipäivän jälkeen. Sitten voi heittää kaikki arkihuolensa ja suunnata ajatukset jouluun. Tai minun kohdallani erityisesti lomaan. Jaksaa jaksaa.

Kynttilät kodin pienellä pöydällä

Perjantai

Kaikenlaista pientä työpuuhaa ja to do -listan purkua. Viimeiset arvioinnit yhteen järjestelmään ja työtunnit toiseen. Sitten joululomaviesti sähköpostiin, hutaistu viikkosiivous, kahvakuula ja lomalle lompsis. Tulkoon joulu.

Lauantai

Olin yhtä hymyä. Oli jotenkin todella rauhallinen olo. Kaikki syksyn työt ja opinnot ovat paketissa, pahin pimeys alkaa olla takana ja uusi kevät edessä. Mikäs tässä. Viikonloppukimpusta halusin ensimmäisen kerran edes hieman jouluisen.

Viikonloppukukat kädessä

Sunnuntai

Tänään haimme joulukuusen. Kymmenvuotias on ollut täpinöissään marraskuusta saakka ja kysynyt viikoittain, milloin kuusi haetaan. Nyt. Oli ihana katsoa, kun lapsi koristeli kuusen ja hyräili joululauluja.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Kiva viikko – ja kohta on joulu ohi ja edessä uuden vuoden pohdinnat.

    1. Nimenomaan! Uutta kohti. Kohta myös valoa kohti!

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *