Juhannusviikko kuvina

On taas viikon parhaiden aika. Olen ollut ensimmäisen kokonaisen viikon lomalla ja päätinkin koostaa postauksen kuvina. Niitä olen ehtinyt mukavasti nappailla viikon aikana. Viikon kohokohtia olivat lähitienoolle suunnatut pyöräretket, kesän ensimmäiset torikahvit, ihanan aurinkoinen ja lämmin juhannusviikonloppu.

Aallomurtaja merellä

Viikko alkoi kiireettömässä tunnelmassa. Vaikka tuuli ja oli kylmä, mieliala pysyi korkealla. Alkuviikosta lapsella riitti tekemistä ja kavereita pihassa, minä sain lenkkeillä, kotitreenata ja touhuta omiani melko rauhassa yksikseni. Loppuviikosta tilanne hieman muuttui…

Kasvihuoneella tapahtuu: uusi retiisisato on jo hyvällä alulla, samalta näyttää salaattipäädyssä. Ja mikä hulppeinta: kirsikkatomaateissa on ihan oikeita pikkutomaattien alkuja!

Kasvihuoneen kirsikkatomaatit

Loppuviikkoa kohti keli kaunistui ja hymy leveni. Teimme pyöräretkiä päivittäin kymmenvuotiaan kanssa, kävimme jäätelöllä, puistoissa ja jokirannassa. Torillakin. Joimme kesän ensimmäiset torikahvit. Tai minä join, lapsi nautiskeli jäätelöstä. Ostimme samalla reissulla kesän ensimmäiset mansikat.

Torstaina oli äitini ja lapsen mummon syntymäpäivä. Olin hankkinut kauniin pionikimpun, kymmenvuotias taiteili kortin. Hyppäsimme pyörien sekään ja kiikutimme pakettimme hänelle.

Turun kauppatorin kahvilaJuhannusruusu aitaa vastenMansikka kädessä

Perjantaina suuntasimme saarimökille juhannusta viettämään. Ihan perheen kesken. Hain kymmenvuotiaalle ja itselleni seppeleet viikonloppukukiksi.

KukkaseppeleMina ja kymmenvuotias seppeleet päässä

Nautin erityisesti (en niinkään mökkeilystä saaressa) aurinkoisesta säästä, kiireettömistä aamukahveista, veneretkistä ja siitä, että saimme esikoisemme pienelle piipahdukselle tutustumaan saaren tapoihin – hän on lähdössä mökkireissulle kavereineen ensi viikolla ja opetteli kaikki vippaskonstit tätä varten. Haimme hänet lähisaaresta, jonne hän tuli autolla, söimme pitsat ja ajelimme veneellä mökille.  Sitten veimme hänet takaisin autolle.

VeneretkelläKymmenvuotias riippukeinussaKymmenvuotias meressä renkaan kanssa

Kymmenvuotiaan ilo on käsin kosketeltavaa erityisesti mökkimaisemissa. Hän seikkailee, nautiskelee, lukee, ui, heittää tikkaa, pelaa mölkkyä ja etsii vesiötököitä merestä. Sunnuntaina, lähdönhetkellä, hän olisi ehdottomasti halunnut jäädä saareen. Minä en niinkään.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (4)
 1. Tyylimurun Tiina
  28.6.2022, 18:47

  Lämmintä todella piisasi juhannuksena. Niin hienoja kuvia, kesätunnelmaa kerrassaan 🍓

  1. Kiitos! Oli mukavan lämmin – tai kuuma! 😉

   Minna

  1. Eikö? Oli kyllä kaikkiaan mukava juhannus – plussan puolelle jäätiin niin kelejen kuin kesäfiiliksenkin suhteen. 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *