Kevätajatelma viikon jokaiselle päivälle

Viikko on ollut ihanan keväinen ja täynnä aivan tietynlaista odotusta ja innostusta. Kesä on lähempänä kuin koskaan. Siltä minusta on ainakin tuntunut. Kirjoitin viikon parhaat -koonnin tällä kertaa keväisinä ajatelmina.

Maanantai

Se, ken on saanut viettää mukavan ja rentouttavan äitienpäiväviikonlopun, sillä on reipas mieli maanantaina. Sähköpostirallia, kypsyysnäytteitä ja hankesuunnittelua – selvisin hengissä.

Tiistai

Ei niin kiireistä työpäivää, ettei säätiedotusta ehtisi tarkastaa. Ei niin kesäistä lupausta, että ehtisi ikinä kyllästyä. Säätiedot lupaavat lämpimiä kelejä keskiviikoksi ja torstaiksi, minulla oli hymy korvissa jo tiistaina. Sain huomata iltapäivän lenkillä, että takki oli liioittelua.

Keskiviikko

Kesäkesäkesäkesäkesä. Kelikelikelikelikelikeli. Kesäkeli. Kesämekko. Terassikahvit. Jokirantaseikkailu lapsen kanssa ja jätskit jokirannassa. Ei niin kuumaa kesäpäivää, että koskaan kyllästyisi tai kärsisi – ilmastointi hyrisee kotioloissa kuin tyytyväinen kissa pankon päällä. Tartuin hetkeen ja nuuhkin ilmaa. Kesäkesäkesäkesäkesä.

Torstai

Onnellinen on hän, joka helatorstaina työstään laistaan. Huojentunut hän, joka herää valoisaan aurinkoaamuun. Vapaapäivä. Pyykkipäivä. Rento päivä. Kuuntelin äänikirjaa, lakkasin varpaankynnet ja nautin toukokuun lämmöstä. Takapihan omenapuu on nupuissaan. Onko kauniimpaa?

Perjantai

Yhteistyö on kaiken toiminnan ja viisauden juuret ja siivet, totesi projektipäällikkö, kun hankehommia hoiteli. Enää kuukausi pitkään kesälomaan – onnellinen on hän, joka kesälomaansa odottaa. Ja ylpeä hän, joka vastaanotti opiskelijalta heleän vaaleanpunaisen ”You rock” -mukin. Viikonlopun odotus täytti mielen, ja robotti-imurin hurina sekoitti pään. Niin saatiin tämäkin arkiviikko pakettiin.

Lauantai

Kun muistelee menneitä, voi todeta olevansa osa historiaa. Veijo Meri totesi joskus viisaasti, että ”pieni vilkaisu historiaan helpottaa yleensä oloa”. On väitökseni vuosipäivä. Miten aika kuluukaan – vastahan minä väittelin, kuuntelin Lauri Tähkää, juhlin perheen kesken kotiterassilla ja olin ihan valmis filosofian tohtori. Tällainen kansanterveystieteilijän planttu.

Sunnuntai

Hyviä ystäviä, pitkä askeleita, hikitreeniä, hyräilyä ja kahvitaukoja – se on ihanteellista elämää se. Sunnuntai on noussut toiseksi parhaaksi viikonpäiväksi heti maanantain jälkeen. Sunnuntai on lepopäivä, mutta silti aina uuden alku, täynnä alkavan viikon odotusta ja toivoa. Se on lapsen hyräilyä ja pieniä hetkiä.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Lakatut varpaankynnet on varma kesän merkki!

    1. Se on totta! Tulee myös tosi fressi olo!

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *