Kymmenen hyvää asiaa keväästä

Heti alkuun on kysyttävä ääneen: Onko niitä?

On tietenkin. Ensimmäiset neljä kirjoittelin ja kokosin melko vaivattomasti, mutta loput kuusi vaativat oikeasti hieman pohdintaa. Joka kohtaan kun ei voinut kirjoittaa kaneettia siitä, että kevät on lupaus kesän tulosta.

Valkovuokko kivetyksen vierellä

1 Kevät on askel kesään. Se on lupaus kesästä, jota minä suorastaan rakastan.

2 Toivo herää jossain huhtikuun puolivälin tietämissä: puihin alkaa ilmestyä silmuja, luonto alkaa vihertää ja sepelipöly ei enää peitä eteistä ja leviä siitä koko huusholliin.

3 Keväällä voi alkaa peuhata pienen takapihan kasvihuoneen parissa. Ensin pohditaan istutettavat, sitten hankitaan uudet mullat ja lannoitteet. Jossain välissä pitää kuokkia myös viime vuoden mullat ja muut rääppeet pois.

4 Kevät on usein aktiivista aikaa. Kun valo lisääntyy, energiatasot alkavat jossain vaiheessa nousta. Illallakin jaksaa vielä. Pyöräily, ulkona hengailu ja kaikenlaiset pienet puuhat houkuttelevat. Omassa työssänikin on usein touko-kesäkuussa ruuhkaa, joten tekemistä riittää!

5 Haluaisin kirjoittaa tähän ikkunoiden pesu. Mutta se olisi valetta. Minä en itse pessyt/pese niitä, mutta nautin ehdottomasti siitä, kun joku toinen pesee. On kirkasta ja kevätpölyvapaata.

6 Luonnon herääminen. Tiedän, mainitsin jo silmut ja vihreyden. Mutta tähän kohtaan lisään linnut, leppäkertut ja kärpäset. Kärpäset eivät juuri ilahduta, mutta niistä tietää kevään koittaneen.

7 Kevätvermeet. Tykkään talvesta ja lumesta ja talvikamppeista, mutta myönnän, että yksi kevään (ja kesän) parhaita juttuja on ehdottomasti se, että talvikengät saa vaihtaa kevätversioihin, toppatakin kevyempään ja lenkillä ei tarvitse enää pipoa ja hanskoja. Saan ottaa keväisemmät mekot käyttöön, sekin on mukavaa. Niin, ja se, että mekon kanssa ei tarvitse enää sukkahousuja.

8 Terassikukat. Niitä saa alkaa jo miettiä. Perinteisesti toivon kukkajuttuja hääpäivälahjaksi. Ajattelin mennä melko samoilla systeemeillä kuin viime vuonna: vaaleanpunaista, vihreää, sinertävää…

9 Hääpäivä. Meinasin unohtaa. Se ajoittuu toukokuun lopulle eli kevääseen. Tänä vuonna tulee täyteen 23 vuotta. Se on hieno asia se. Lähdemme pienelle kahdenkeskiselle reissulla Italiaan.

10 Maauimala aukeaa. Tämän mainitsen vain ja ainoastaan yksitoistavuotiaan takia, sillä hän nauttii uimisesta. Minä taas nautin sitä, kun saan katsella hänen riemuaan.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (11)
 1. Minä tykkään keväästä ja annan sille anteeksi monia asioita, joita inhoan talvessa ja syksyssä. Vain sen takia, että se on lupaus kesästä, lämpimästä ja vihreästä.

  Inhoan kylmiä ja pimeitä päiviä, painavia vaatekerroksia, joten keväällä herään henkiin. Kevät tuo valoa, kukkia, lämpöä ja avaa meren – kaikkea, mitä rakastan.

  Mekin mentiin naimisiin keväällä. Maaliskuussa tuli 22 v täyteen.

  Onnitteluja teille merkkipäivän johdosta ja aurinkoista kevättä Turkuun!

  1. Se on totta – kevät herättää luonnon ja on juurikin lupaus ihanasta kesästä. Minä olen ääripäiden ihminen (hah): kylmät lumiset taövet ja kuumat aurinkoiset kesät ovat parasta, mitä tiedän 🙂

   Minna

 2. Tyylimurun Tiina
  16.4.2023, 16:00

  Hieno lista asioita ja monelta kantilta, vaikka kevätihminen et niin taida ollakaan. Kevät saa oman suun hymyyn ja olen nyt oikein elementissäni. Ja osa syy on juuri tuo listaamasi eka kohti, kohti kesää mennään!

  1. Joo, yllättävän paljon sitä löytyi positiivista keväästäkin… 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *