Kymmenen toivetta kesään

Olen kesäihminen henkeen ja vereen. Enemmänkin. Kesäloman korvilla teen jokavuotisen kesätoivelistan itselleni. Siihen kerään pieniä unelmia ja ajatuksia sekä tekemistä kesälle. Tämän kesän listan aloitin jo ennen lomamatkaamme, mutta olen sen jälkeen hionut sitä vielä moneen kertaan.

Kirsikkapuun kukkia

Kokosin kymmenen toivetta tulevaan kesään ja pitkään opettajan lomaani:

1. Aurinkoisia päivä, kiitos! Kun aamut alkavat auringolla ja ilma on lämmin, on paljon mukavampi niin retkeillä, mökkeillä kuin pyöräilläkin. Oma terassi riittää viihdykkeeksi, ja lähitienoo retkikohteeksi. Kunhan on lämmin.

2. Pyöräretket. Teimme viime kesänä kymmenvuotiaan kanssa päivittäisiä retkiä fillareilla jonnekin. Ihan vain jonnekin. Usein meillä oli jokin päämäärä, toisinaan sotkimme sinne, minne nenänpää näytti. Mukavaa oli, ja tätä haluan ehdottomasti lisää. Jatkaa perinteitämme.

3 Terassikahvit. Omalla terassilla, kahvilan terassilla, missä tahansa ulkosalla. Haavekuvassani aurinko paistaa, linnut laulavat ja minä nautiskelen kuumasta lattesta lempikahvilani kesäterassilla. Ilman lokkeja. Tai mitään lintuja. Ilman mitään häiriötekijöitä. Ystävän kanssa tämä toimii vielä kivammin!

4 Ihan vain olemista. Työn ja opiskelun vastapainoksi on mukava vain olla. Kuunnella tai lukea kirjaa, ihmetellä kasvihuoneen anteja tai hääräillä kotona.

5 Saarimökki. Sitä minä en niinkään odota. Mutta. Täytyy myöntää, että kyllä minä siellä piipahdella haluan! Toivonkin lähinnä lyhyitä retkiä, yhden yön pikavisiittejä. Puusaunan lämmitystä ja lapsen iloa. Kymmenvuotias nimittäin nauttii saarimökkeilystä.

6 Jokirannan tunnelma. Ken Turussa on vieraillut, tietää, että jokiranta on kaupungin sydän ja helmi ja ihan kaikki. Kesällä Aurajokiranta on täynnä elämää. Siellä voi vain ihmetellä, jos ei halua piipahtaa kuppilassa tai ravintolassa.

7 Reissu Ahvenanmaalle. Viime vuodelta tämä peruuntui koronakaranteenin vuoksi, nyt olemme pohtineet, josko tekisimme elokuussa tämän reissun. Ahvenanmaa toimii aina!

8 Kävelylenkit ja kotitreenit. Minulle ihan perusarkea, mutta kesällä teen kotitreenejäkin usein melkein päivittäin. Kun on vapaata ja aikaa melkein mielin määrin.

9 Kesäopintojen suorittaminen. Opiskelen kesällä vain ja tasan yhden kolmen opintopisteen kokonaisuuden verkko-opintoina. Sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja digimarkkinointia. Mielenkiintoista. Ja tuo kesään jotain ryhtiä…

10 Iloisia ilmeitä ja kesäfiilistä. Kesällä jengi on hyvällä tuulella, nautin siitä. Hymy tarttuu.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Tyylimurun Tiina
    31.5.2022, 23:48

    Amen. Siis hyvältä kuulostaa 😄 ( miinus kohta 5) Miehelle aina sanonut.. jos mökki hankitaan, niin se ei ole saaressa. Hyvä täällä Saimaan saarien keskellä näitä huudella😅

    1. Niinpä! Minuakaan toi saari ei houkuttele juurikaan, ahdistaa välillä melkeinpä. Mutta aina yllätyn siitä, että jokin sinne vetää – ehkä se on se lapsen ilo ja hetken vapaus kiireisestä arjesta?

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *