Laukku olalla on ympäristöteko – leikkuujäte jalostuu uudeksi tuotteeksi suomalaiskäsissä

*) Kaupallinen yhteistyö

Me törmäsimme sattumalta sosiaalisessa mediassa, me kaksi Salakaria. Pian Hannamaija kysyi, olenko Mikon puoliso. Ja olenhan minä. Kirjoitin toki myöntämisen perään, että minä en ole kanttori Mikko Salakarin puoliso vaan ”sen toisen”. Hannamaija tiesi tämän, sillä kanttori-Mikko on hänen veljensä… Siitä kaikki lähti – ja siitä hetkestä lähti myös rakkaus Hannamaijan laukkuihin.

Minna ja uusi laukkuNainen laukku olallaHSALAKARI-bags luo käytännöllisiä, kauniita laukkuja uusiokäyttämällä olemassa olevia resursseja ja vähentamällä ympäristön kuormitusta. Laukut valmistetaan parhaiden käsityöperinteiden mukaisesti, ensiluokkaisista kierrätetyistä materiaaleista niille, jotka uskovat, että muutos on mahdollista.

Kaiken lisäksi laukuissa komeilee Hannamaijan nimen ja hänen yrityksensä nimen lisäksi minun sukunimeni. Miten kutkuttavaa ja herkullista – tällainen laukku on saatava!

Kun olin selannut täpinöissäni Instagramista ja HSALAKARI-verkkosivuilta laukkutarjontaa, tiesin, että tässä olisi a) laukkuja minun makuuni, b) laukkuja, jotka sopivat arkeen ja juhlaan, ja c) tulevaisuuden laukut, jotka kestävät kierrätys-, ilmasto- ja kulukuurinäkökulmien tarkastelua. Vaikka en mikään aktivisti tai mallikansalainen näissä asioissa olekaan, ymmärsin, että nämä laukut tehdään kierrätysmateriaalista ja niiden hankinta ei voisi olla koskaan turhaa tai haaskausta.

Musta laukku ja pieni musta pussukka

Hannamaija kertoi minulle, että HSALAKARI syntyi havahtumisesta siihen tosiasiaan, että kulutustavoillamme on merkitystä: ”Vuosia pikamuodin maailmassa toimiessani tämä tuli selväksi, ja halusin siirtyä massatuotannosta yksilölliseen ns. hitaaseen muotiin ja asiakkaalle kohdennettuihin tuotteisiin. Materiaaleja etsiessäni löysin huonekaluja valmistavan mittatilausverstaan ja heidän käyttämänsä eurooppalaisen korkealaatuisen naudan- ja puhvelinnahan. Verstaan jäämänahoista syntyvät yksilölliset luksuslaukut.”

HSALAKARI on suomalaista designia ja käsityötä suoraan Ranskasta, ja Hannamaija on taiteilija, jonka ateljeessa huonekalutehtaan leikkuujäte jalostuu kauniiksi kestäviksi tuotteiksi.

Valkoinen nahkalaukku ja sen suojapussi

Tällaista ei-niin-kierrättäjä-arvoista keski-ikäistä naista kiehtoo erityisesti se, että oikeilla työtavoilla ja tekniikoilla saa aikaan varsin korkealaatuisia tuotteita. Käsityönä tehty laukku on toki arvokkaampi ja hinnakkaampi kuin massatuotantoverrokkinsa, koska kierrättämisessä tulee helposti enemmän työtunteja tuotetta kohden.

Näissä laukuissa jokainen nahanpala on valittu huolella. Siitä syntyy yksilöllinen ja upea luksustuote.

Sellainen, joka juuri sinulla on mahdollisuus voittaa osallistumalla Tähän on tultu -Instagramin laukkuarvontaan. Arvonnan säännöt Instagramissa.

Tähän on tultu.

Minna

P.S. Itse valitsin itselleni varsin klassisen, virtaviivaisen laukkusetin (kuvissa), joka sisältää pienen kukkarontyyppisen pikkupussukan. Mustana toki. Nyt, kun olen silmäillyt kaikkia upeita värikkäitä laukkuja @hsalakaribags22-Instagramista, olen varma, että haluan seuraavaksi jotain värikästä!

Kuvat: Hannamaija Salakari ja Minna Salakari

puheenaiheet paivan-tyyli trendit oma-elama
Kommentit (8)
 1. Promenerare
  16.5.2022, 01:13

  Moi! Kiinnostava aihe ja hienoa että tällisia yrityksiä tule lisää. Tässä pari muutakin linkkiä, jotka sopii samaan aihepiiriin.

  https://humbugi.com
  Humbugi Asuste on jo yli 10 vuoden ajan tehnyt käsityönä nahkatuotteita kierrätys- eli ylijäämänahasta. Humbugi tarjoaa myös korjauspalveluita, jotta tarvittaisiin vähemmän uusia ostoksia tai lisää tavaraa maailmaan.

  https://www.miiko.fi
  Miikolla on laukkuja kotimaisesta hirvennahasta, joka saadaan kannan harventamisen sivutuotteena.

  1. Kiitos! Näin on. Pitääkin tutustua linkkeihin ja tuotteisiin.

   Minna

 2. TyylimurunTiina
  15.5.2022, 18:19

  Ihanat laukut! Tuo vaalean sävyinen varsinkin houkuttelee näin kesän korvalla 😍

  1. Kyllä, nämä ovat ihania, värikkäät kuin karamelleja!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *