Lokakuisen viikon parhaat kuvina

Ensimmäinen opintovapaaviikko – ja samalla ensimmäinen kokonainen lokakuun viikko – on takana. Toistan itseäni, kun totean, että viikot vierivät nopeasti. Havahduin tähän viimeistään lauantaina, kun mies totesi yksitoistavuotiaalle, että kohta on joulu. Hyvänen aika. Joulu. En ole jouluihminen, joten en halua vielä edes ajatella joulua. Valitettavasti olin pakotettu tähän, sillä kauppareissulla törmäsin kärryilläni joulusuklaisiin, joulukalentereihin ja kaikenlaiseen jouluglitteriin. Äh.

Viikon parhaisiin hetkiin ylsivät yksitoistavuotiaan kaverisynttärit yliopiston Luma-labrassa, auringonsäteet maahan pudonneilla värikkäillä lehdillä, Toimitustyö-opintojakson julkaisupäivä sekä hitaat aamukahvit. Kokosin viikon parhaat tällä viikolla kuvina.

Maisemaikkunan aamumaisema

Maanantaina vietettiin yksitoistavuotiaan kaverisynttäreitä Turun yliopiston Luma-labrassa. Kaikki luokan tytöt pääsivät tekemään sydämenmallisia vahaliituja, testaamaan eri aineiden ”laskeutumista” koeputkessa ja kikkailemaan etikkahapon ja soodan kanssa ilmapallot nousuun. Oli mukavaa!

LUMA-labran ikkunaLasten synttärit LUMA-labrassa

Alkuviikosta kokoonnuimme journalistiopinnoissa toimitukseen ja kävimme läpi viikon Tutka-jutut. Omani käsitteli maksutonta ehkäisyä. Juttu valmistui torstaiksi, jolloin oli huikean toimituksemme julkaisupäivä.

Jännitin koko viikon, sairastunko korona numero kakkoseen. Mies sairasti viikko sitten ja sai haalean viivan kahtena päivänä testitikkuun, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että me muut selvisimme! Nyt uskallan sanoa tämän jo ääneen. Itse tarkkailin oireita (pääkipua oli, kurkkutuntemus oli, kummallinen olo oli…) ja testasin päivittäin. Negatiivisen.

Negatiivinen kotikoronatestiSyksyn lehti kädessä

Kävelin neljästi viikon aikana kampukselle ja takaisin, ihailin ruskaa ja raikasta ilmaa. Sateisina hetkinä tuntui, että vihaan syksyä. Aina on märkää.

Tiistaina nautimme miehen kanssa korvapuustipäivän kunniaksi pullakahvit. Koko viikon nautiskelin hitaista aamukahveista, rauhallisista lähdöistä ja siitä, että minut valtasi ihana vapauden tunne.

Korvapuustit ja kahvikupitKukkakimppu kädessä

Viikonloppuna haahuilin ja olla möllötin, kuuntelin äänikirjaa, söin irtokarkkeja (virhe, koska ruusufinni!), siivoilin laiskasti sieltä täältä ja hain ihanan syksyisen viikonloppukimpun.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan opiskelu
Kommentit (4)
 1. Tyylimurun Tiina
  13.10.2022, 20:51

  Ei niin kiireiset aamut on kyllä ihania. Kuulostaa, että mukava viikko siellä ☺️ Kohta tulee joulujutut ovista ja ikkunoista sisään..En tiedä voiko siihen valmistautua ( henkisesti) mutta kesän jälkeen nykymaailmassa aletaan valmistella joulua 😂 siltä se ainakin tuntuu..

  1. Ihana toi ”kesän jälkeen nykymaailmassa aletaan valmistella joulua”, niin totta 😀

   Minna

 2. Tanja for Takeoff
  9.10.2022, 18:42

  Ihmettelen myös vuosi vuodelta enemmän miten tämä aika kuluu näin nopeasti. Ei nyt voi olla mitenkään lokakuu kun vastahan se oli kesä, tyyliin viime viikolla!
  Kuulostaa mukavilta nuo opintosi! Tekee mieli lähteä itsekin taas päivittämään osaamistaan, vaikka ehdin tuossa jo päättää, että hetken voisi pitää taukoa.

  1. Suosittelen kaikille uuden opiskelua, uudenlaista arkea. Tekee hyvää!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *