Luottotyypille voi antaa vapaat kädet

Olen usein ihmetellyt perheen miesväen parturikäyntejä. Tukat on saatu kyllä (jonkinlaiseen) minttiin, mutta täysin tyytyväisiä he eivät heti parturista palattuaan ole. Tukka on joko nyrhitty liian lyhyeksi tai jätetty liian pitkäksi ja hapsuiseksi. Se on myös voitu tasoittaa koneella vinoon tai leikata täysin päinvastaisesti kuin on sovittu.

Nyt päästäänkin siihen, mitä minä ihmettelen: miksi ihmeessä pitää käyttää niin sanottua miesten parturihuonetta, jossa protokolla menee siten, että kävellään sisään, istutaan sohvalle odottamaan ja siirrytään siitä sille parturille, joka vapautuu ensimmäiseksi. Saksia, veistä ja konetta käyttää aina eri ammattilainen. Työn tulos on ihan ok, siisti ja niin edelleen, mutta parempaankin voisi yltää.

Itse kannatankin luottoparturia tai -kampaajaa ihan kaikille. Miksei samalla rahalla voisi käydä tutulla, omat hiukset ja tyylin tuntevalla ammattilaisella?

Sellaisella, joka tietäisi sanomattakin, miten leikata, missä jakaus menee ja mitä tarkoittaa, kun asiakas pyytää tasoitusta. Tällainen luottotyyppi pelastaa päivän, viikon ja koko seuraavan kuukauden. Häntä voi konsultoida ja häneltä uskaltaa pyytä mallin vaihtoa. Hän uskaltaa vastata rehellisesti asiakkaalle tilanteessa, jossa tukkatoive ei asiakkaan päähän tulisi millään mallaamaan. Luottotyypille voi joskus jopa antaa vapaat kädet.

Kampaajan lisäksi ihmisellä tulisi olla arjessaan muitakin luottoammattilaisia. Tässä listaus mielestäni ehdottomista arjen pelastajista:

Luottokukkakauppa. En tiedä mitään kamalampaa kuin ruma ja itselle ja omaan kotiin täysin sopimaton kukkapuska, josta on kaiken kukkuraksi joutunut maksamaan sievoisen summan. Luottokukkakauppiaalta saa varmuudella hyvänmielen viikonloppukimpun ja tuotteet niin juhlaan kuin arkeen.

Hän osaa lukea jo kasvojen ilmeestä, mitä tänään laitetaan ja tietää tarkalleen asiakkaansa lempikukat ja kimppumieltymykset – flopeilta vältytään!

Luottokuvaaja. Aivan ehdoton viimeistään siinä vaiheessa, kun astelee avioon, perustaa perheen, viettää rippi- ja ylioppilasjuhlia tai ihan mitä tahansa merkkipäiviä. Luottokuvaaja on taitava valokuvaaja, joka tuntee valot ja varjot sekä kuvattavien parhaat puolet. Hänen kuvansa ovat persoonallisia ja onnistuneita, kuvattavien oloisia ja näköisiä.

Luottolääkäri. Lääkäriltä toiselle -pompottelun aika on ohi. Luottolääkärillä saa yksilöllistä ja ajantasaisista hoitoa, ja lääkärille mennessä ei tarvitse aloittaa syntymän aikaisista tapahtumista; lääkäri tuntee ja tietää potilaansa, hoitohistoria on tuttu. Työterveyspalveluissa tämä on monissa paikoissa jo hienosti järjestetty, mutta sen lisäksi suosittelen erityisesti naisille ihan omaa, tuttua luottogynekologia.

Hän auttaa ehkäisy-, raskaus- ja synnytysasioissa, on tuttu ja turvallinen alapään asiantuntija.

Se kaikkein tärkein juttu tässä luottotyyppijutussa on se, että tyyppiä ei vaihdeta! Tai siis häntä ei tarvitse vaihtaa. Hän on tullut tutuksi, tietää, tuntee oman maun ja tahtotilat. Luottotyypin kanssa toimiminen on jouhevaa ja ketterää, ja palvelun hankkija voi luottaa siihen, että lopputulos on takuuvarmasti vähintäänkin tyydyttävä.

Arvostettavinta on, että luottotyyppi auttaa silloinkin, kun palvelutarve tulee äkillisesti. Minulle niitä tuppaa joskus tulemaan.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet hyva-olo suosittelen oma-elama
Kommentit (6)
 1. Luottokosmetologi, luottosiivooja ja luottoystävät ainakin!

  M.

  1. Kyllä, luottosiivooja on ehdoton! Meillä siivoan (tällä hetkellä) minä, koska luottosiivooja läksi muihin hommiin, vastaavaa tasokasta tyyppiä ei ole löytynyt.

   Minna

 2. Luottotyökaverit vasta ovatkin ihan parasta. 🙂

  1. Olet ihan oikeassa, niin ovat! Meillä on huikea tiimi töissä, se olisi pitänyt ehdottomasti muistaa mainita 🙂

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *