Mitä otan mukaan viikonloppumatkalle Italiaan?

Olen matkatunnelmissa. Lähdemme mieheni kanssa kolmen yön reissuun Italiaan torstaina. Lennämme Milanoon ja suuntaamme lentokentältä suoraan Gardalle. Majoitumme Sirmionessa, idyllisessä, kivassa hotellissa.

Kuva Gardajärveltä

Varasimme matkan jo viime syyskuussa, jolloin saimme ihan älyttömän halvat lennot. Tiesimme, että matkan ajankohta olisi passeli, sillä minä olisin opintovapaalla ja hän pystyisi näin pitkällä varoitusajalla säätämään kalenteriaan siten, että lähtö onnistuisi. Hotellin ja vuokra-auton valitsimme  ja varasimme vasta noin kuukausi sitten.

Gardalla on lämmin tähän aikaan vuodesta: säätietojen mukaan asteita on kahdestakymmenestä kahteenkymmeneenneljään. Aivan passeli! Nautin lämmöstä, ja oikeastaan odotan sitä melkein eniten tältä matkalta. Minusta on ihanaa, kun ei tarvitse takkia ovesta ulos lähtiessä. Kun palaamme kotiin, täälläkin pitäisi olla jo mukavan lämmin.

Olen aloittanut pakkausmietinnät, mutta en vielä ole saanut mitään aikaiseksi. Pohdin ja mietin. Koitan sijoittaa itseni Gardan auringon alle. Mikään rantaloma tämä ei siis ole, ja iltojen viileyteenkin lienee syytä varautua. Olen listannut (lähinnä mielessäni) matkalaukun sisältöä käyttövaatteista kosmetiikkaan.

Sirmione

Kuva Sirmionesta

Kurkistus ikunasta Sirmionen kadulle

Lopulta vain se on varmaa, että vaatteista mukaan lähtevät kaksi pellavamekkoa, pitkä vihreä ja musta lyhyt, sekä tummat farkut ja valkoinen yläosa. Kenkiä pitää olla kaksi paria: yhdet chillailuun ja kevyeen käyskentelyyn, toiset lenkkeilyyn tai vastaavaan pidempään kiertelyyn.

Shortsien kohdalla pohdin, haluanko mukaan löysemmät pellavaiset tai ei-niin-löysät farkkushortsit. Lisäksi punnitsen, kuinka monta perustoppia kuljetan laukussani.

Kosmetiikasta mukaan lähtevät vain välttämättömät eli Bionin ihonhoitotuotteet sekä mahdollisimman kevyt kuorma meikkejä. Viikonloppuna kävin jo ostamassa uusia aurinkorasvoja, jotka pakkaan mukaan viikonloppulomalle Italiaan. Tulemme tarvitsemaan näitä myös kesäkuun perhelomallamme, joten ihan huti tämä ostos ei ainakaan ollut.

Pakkaan laukkuun myös kuulokkeet, sillä ainakin lentomatkoilla haluan kuunnella äänikirjaa. Myös muistivihko ja kynä pitää olla mukana – tykkään kirjoitella, piirtää ja ideoida, missä ikinä kuljenkin. Aurinkolaseja, särkylääkkeitä ja nenäsuihketta ei saa unohtaa. Lisäksi ajattelin varautua yhdellä varavaatekerralla, jota en vielä toistaiseksi ole valinnut. Italiassa voi paitaan tai mekkoon sotkeutua pastakastiketta tai tiramisua.

Olemme piipahtaneet aiemmin kahdesti Italiassa. Ensimmäisellä kerralla majoituimme Veronassa, toisella kerralla Milanossa ja Comojärvellä. Tällä kertaa asetumme Gardaan viikonloppumatkallamme, mutta päätimme, että koska meillä on auto käytössämme, kiertelemme muuallakin.

En malttaisi enää odottaa. Pieni loma ennen opintovapaalta omaan työhön paluuta tulee tarpeeseen!

Tähän on tultu.

Minna

Kuvat: Unsplash

puheenaiheet oma-elama matkat ystavat-ja-perhe
Kommentit (8)
  1. Loma tekee hyvää. Maiseman vaihto piristää aina. Minäkin rakastan Italiaa ja kävimme siellä useita kertoja eri alueilla.

    Itse pakkaan nykyään aika kevyesti. Aurinkorasvat ovat ihan must, mutta loput kosmetiikat ja vaatteet lähtee mukaan fiiliksen perusteella. Joskus tykkään olla fiinimpi, ja joskus rennompi lomailessani.

  2. Hyvää ja mukavaa reissua 🙂 Garda on kaunis järvi. Jonkun kerran on ajeltu siellä päin ihastelemassa maisemia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *