My day – mitä kaikkea mahtuu arkipäivääni opintovapaalla?

Sain somessa toiveen kirjoittaa tyypillisestä arkipäivästäni my day -tyylisen jutun. Tartuin toiveeseen ja kokosin postauksen keskivertoarkipäiväni mukaan. Valitsin ajankohdaksi opintovapaan ja päiväksi keskiviikon, joka on sekä riittävän arkinen että riittävän toiminnallinen.

Minna olohuoneessa

6.10

Herätyskello soi. En torkuta, vaan nousen oitis yhdellä kellonsoitolla ylös. Hiivin keittiöön, lataan kahvinkeittimen ja napsautan sen päälle. Juon lasillisen vettä tai mehua. Suuntaan kylpyhuoneeseen.

6.20

Olen pessyt kasvot, pohjustanut meikin ja tehnyt kaikenlaisia kylppäriaamutoimia. Kahvi tuoksuu jo.

6.30

Teen aamiaisleivät tai -puuron, kaadan kahvia mukiin ja istahdan keittiön pöydän ääreen nauttimaan yksinäisestä aamiaishetkestä. Selaan uutisia ja somea. Kun olen itse syönyt, teen aamiaisen yksitoistavuotiaalle ja joskus miehellekin valmiiksi. Siistin jälkeni.

6.45

Herätän kahdeksaksi kouluun menevän tyttären. Hän on tullut minuun: herääminen on nopeaa eikä ylösnousua tarvitse maanitella montaa kertaa. Pukeudun ja suin itseni valmiiksi.

7.00

Istahdan keittiöön uudelleen yksitoistavuotiaan seuraksi. Juttelemme niitä näitä, minä avaan sähköpostit ja vastaan muutamaan. Kirjaan samalla juttuideoita ylös – on aamuja ja päiviä, jolloin luovuus on valloillaan, sitten on niitä hetkiä, jolloin tuntuu, ettei synny idean ideaa. Siivoilen hieman keittiötä.

7.20

Alan pakata itseäni ovesta ulos. Kun olen autossa, huomaan, että reppu unohtui, joten joudun kävelemään takaisin hakemaan sitä. Samalla huomaan laturinkin unohtuneen ja pakkaan sen reppuun. Tyypillistä.

7.30

Pääsen lähtemään kotipihasta. Kuuntelen matkalla radiosta ensin Suomipopia, mutta vaihtelen eri kanavien välillä itseäni miellyttävän musiikki- ja uutistarjonnan perässä. Koska aikaa on liki ruhtinaallisesti, päätän jättää auton hieman kauemmas ja kävellä seitsemän minuutin matkan toimitukseen.

7.45

Parkkeeraan auton, nappaan tavarani ja lähden kävellen liikkeelle. Haukon happea. Ihanan raikasta. Tekee ihmeitä, kun pääsee hiukan ulkoilemaan ennen työpäivää – ja työpäivän jälkeen!

Kupittaan talvimaisema

7.55

Saavun toimistolle. Purkaan repun ja avaan koneen, selaimet ja kaiken mahdollisen uutisseurannan silmieni eteen. Nostan pöydän seisomakorkeuteen ja aloitan työt. Kahdeksalta tulee työtovereista ensimmäinen, jolle huikkaan huomenet.

8.30

Haen kahvia. Juttelemme työtoverin kanssa. Pohdin harjoittelupäivän kulkua – mitähän tänään onkaan edessä?

9.00

Loputkin työtoverit ovat saapuneet toimistolle. Rupattelemme ja suunnittelemme päivää, sitten kukin aloittaa oman juttunsa äärellä. Näppäimistön nakutus rikkoo hiljaisuuden.

11.00

Suuntaamme lounaalle porukalla. Tämä on mukava yhteinen hetki, joka tauottaa yksinäistä tekemistä ja ajattelutyötä. Syön keitto-salaattilounaan ja olen sekä kylläinen että tyytyväinen.

13.00

Pidän kahvitauon. Olen nakutellut omaa juttuani keskittyneesti, ja tauko tulee enemmän kuin tarpeeseen. Muutkin liittyvät seuraani. Tämän jälkeen jatkan hommia puoli kolmeen toimituksessa. Viimeiseksi työtunniksi siirryn kotiofficelle keskiviikkoisin. Yksitoistavuotiaalla on harjoitukset aikaisin iltapäivällä, joten tällä siirtymällä ehdin sekä tehdä työpäivän loppuun, siirtymään ennen ruuhkia kotiin, tekemään ruoan ja viemään tyttären harjoituksiin.

16.00

Työpäivä päättyy. Alamme lämmittää eilistä päivällistä. Parasta on, että jääkaapissa on valmista ruokaa, joka on valmis hetkessä!

16.35

Lähden kuljettamaan yksitoistavuotiasta treeneihin – ja itseäni pitkälle lenkille. Keskiviikkoisin teen liki puolentoista tunnin lenkin, samalla tuuletan aivojani… Tämä on arjen luksusta, ihan omaa aikaa tai yhteistä aikaa esimerkiksi ystävän tai oman äidin kanssa. Jos joku innostuu lähtemään lenkkiseuraksi.

Näkymä jokirantakävelyltä

18.30

Haen lapsen treeneistä, ja suuntaamme kotiin. Matkalla juttelemme kuluneesta päivästä ja siitä, mitä kaikkea kotiin päästyä pitäisi vielä tehdä. Läksyt, Elmo-siilin hoitaminen, suihku, iltapala, koulu- ja työrepun pakkaus ja niin edelleen. Monenlaista.

19.00

Lapsi tekee läksyt, ja minä puolestani teen puolen tunnin kotitreenin. Valitsen tällä kertaa lihaskuntojumpan, jossa välineinä käytän vastuskuminauhoja. Tuunaan hieman treeniä, jotta saan siitä itselleni erityisen mielekkään.

19.30

Elmo-lemmikkisiilin hoitamishetki. Tämä on yksi päiviemme kohokohdista, kun pääsemme herättämään pienen siilin ja touhuamaan hänen kanssaan.

Elmo-lemmikkisiili

20.00

Valmistan iltapalaa kaikille halukkaille. Sitten suuntaan suihkuun ja TV:n ääreen yhdessä perheen kanssa.

21.00

Patistelen lapsen hammaspesulle ja siitä nukkumaan. Toivotamme hyvät yöt.

21.15

Omaa aikaa. Katsomme puolison kanssa televisiota ja päivitämme päivän kuulumiset.

22.50

Laitan valot pois, ja alamme nukkua. Olen tätä ennen jo torkahdellut sarjan äärellä.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (11)
 1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys
  20.3.2023, 20:30

  Olisinpa minäkin varhain ja vikkelästi heräävää sorttia… 😛 Oli kiva lukea päivästäsi, joka vaikuttaa kyllä tosi tehokkaalta. 🙂

  1. Haha, minä taas toivoisin extraenergiaa iltapäiviin, siihen klo 14-16 välille, jolloin olen ”ankeimmillani” 🙂

   Minna

 2. Aamuvirkku Vs Aamutorkku - My Day - In Via - Arki ja Ajatuksia
  19.3.2023, 13:59

  […] pohjautuvat Minnan My day – mitä kaikkea mahtuu arkipäivääni opintovapaalla? -kirjoitukseen. Ajatuksiani olen kirjoittanut ylös illalla, koska aamuinen autopilotti ei […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *