Neljä päivää Palmassa – aurinkoa, hyvää ruokaa ja aikuisten aikaa

Kuten lupailin viime viikolla, tämä viikon parhaat kokoan vain aikuisten lomaltamme Palmasta. Kun saimme tietää, että kymmenvuotias lähtisi isovanhempiensa kanssa Lontooseen, me päätimme suunnata aivan kahdestaan johonkin lämpimään. Varasimme neljän yön matkan Palma de Mallorcalle, Palman kaupunkiin. Ja tämä lähtö oli heittämällä kesälomani kohokohta! Onneksi lähdimme. Ohessa kuvakollaasi lomaltamme.

Palma de Mallorca katukahvila


Palman kaupunki – miten siellä saa aikansa kulumaan?

Palma on ihana paikka vain noin neljän tunnin matkan päästä Helsingistä. Siellä paistaa aurinko ja on lämmin. Minulle nämä ovat riittäviä kriteereitä kunnon lomalle… Palma on shoppailua, hyvää ruokaa sekä rentouttavaa ranta- ja kaupunkielämää samassa paketissa. Kohteessa on suurkaupungin tuntua, mutta välimatkat eivät kuitenkaan ole pitkiä ja kaikkialle voi kulkea kävellen. Niin mekin teimme. Kävelimme päivittäin kymmeniä tuhansia askeleita ja näimme varmasti paljon idyllisestä kaupungista.

Aikansa siis todella saa kulumaan ihan katselemalla, kahvittelemalla, ruokailemalla ja esimerkiksi nauttimalla shoppailusta. Pitkän rantapromenadin varrella on huvivenesatama, jossa kävimme ihmettelemässä toinen toistaan hulppeampia jahteja.

Palman kävelykatuTapasravintola-aukioKävelykuja PalmassaHuvijahteja satamassa

Hotellielämää

Hotellimme oli upea (panostimme siihen, koska pääsimme kahden reissuun piiiiiitkästä aikaa). Hotellissa oli uskomattoman hyvä palvelu, ystävälliset ihmiset ja ihana aamiainen. Pienessä aamiaistilassa oli tunnelmaa, ja kahvi oli taivaallista! Majoituimme sviitti-huoneessa, jossa oli upea kattomaalaus. Viisi täyttä tähteä tälle Summum-hotellille, joka sijaitsi pikkukujalla, kuitenkin ihan lähellä kaikkea.

Hotel Summum PalmassaHotellihuoneen kuvaHotellin kattoterassiHotelliaamiainen

Hyvää ruokaa mallorcalaisittain

Siinä kaikki. Ruoka oli hyvää ja sitä oli kaikissa kattauksissa riittävästi. Kävimme joka päivä eri ravintolassa sekä lounaalla että päivällisellä. Päätimme jo matkan alussa testata erityisesti mallorcalaisia herkkuja, lounaan koostimme aina erilaisista tapaksista.

Ahneuksissamme tilasimme ruokaa aina hieman liikaa, minkä tajusimme vasta ehkä kolmantena päivänä… Neljä tapaslajia per kaksi henkilöä on aivan riittävästi.

TapaslajitelmaTapaslajitelmaTapaksia pöydässäPatatas bravasLounaskattaus

Palman arkkitehtuuri on huikea

Ihastelimme vanhoja rakennuksia ja kävimme kuuluisassa katedraalissa. Barcelonan kaikkien aikojen tunnetuin arkkitehti Antori Gaudí teki töitään myös Palmassa. Hän työskenteli mm. La Seun katedraalissa.

Vanhankaupungin idyllisillä, mutkittelevilla kujilla riittää nähtävää ja koettavaa: kauniita renessanssitaloja ja barokkikirkkoja, tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, värikkäitä toreja sekä mielenkiintoisia käsityömyymälöitä.

Palman katedraaliMaisema katedraalin katoltaPalman rakennuksiaSuojeltu rakennus PalmassaRakennuksen sisätilaa

Loma Palmassa ylitti kaikki odotukseni. Päätimme, että palaamme vielä kaupunkiin – siellä riittää katselemista, kokemista ja tekemistä toisellekin reissulle! Yhteen ääneen totesimme, että kyllä kahdestaan lomailu on tarpeellista ja ihanaa. Kohta alkaa arki, ja silloin tätä reissua on ihana muistella.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet matkat ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (13)
 1. Ihana irtiotto ja lumoava Palman kaupunki! Sellaista lomaa todellakin tulee kivaa muistella.

  1. Juuri näin! Nyt jo haikaillaan takaisin Palmaan 😉

   Minna

 2. Hetkinen, ”Elämä on” on käynyt Lontoossa 10-vuotiaan lapsenlapsen kanssa ja ’Tähän on tultun” 10-vuotias tytär on ollut isovanhempiensa kanssa Lontoossa…. Silmissä on molemmilla viirua, mutta toisella suoremmat, toisella kaarevammat. Äiti ja tytär? Anoppi ja miniä?

  1. Hyvin hoksattu! Jotain samaa ja sukulaisuutta meissä taitaa olla 😉

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *