Syyskuisen viikon parhaat ajatelmina

Tämän syyskuisen viikon parhaisiin lukeutuvat perusarki, hyvä äänikirja ja kahdenkeskinen aikuisviikonloppu. Työntäyteinen ja kaikin puolin melko touhukas viikko kirvoitti kirjoittamaan viikon parhaat -postauksen (kaiken kukkuraksi yleisön toiveesta!) ajatelmina. Sekaan mahtuu lisäksi kaikenlaisia tunnelmia ja ajatuksia.

Aurinkoinen jokiranta

Maanantai

Ei niin kiireistä viikkoa, ettei maanantain tunnelmasta ehtisi nauttia. Ei niin suurta työkuormaa, ettei lenkille kerkeäisi. Kun työstressi pukkaa päälle ja kesäloma on jo unohtunut, kannattaa nuuhkia syksyistä ilmaa ja nauttia vielä paistavasta auringosta.

Tiistai

Se, ken nukkuu yönsä hyvin ja herää aamulla minuuttia ennen herätyskelloa, sille on luvassa energinen työpäivä. Iltapäivä oli kesäisen lämmin, ja vanhempainillan jälkeen minulle tuli tunne, että kaikki on hyvin.

Keskiviikko

Onnellinen on hän, joka saa juoda aamukahvinsa rauhassa, hermostunut hän, joka kuuntelee jo seitsemältä ikkunan takaa häärivän maalarin kolinoita. Illan kotitreeni palautti mukavasti päivän riennoista. Viisikko-lukupiirin syyskuun äänikirja vei mennessään. Ahmin kirjaa. Se loppuu aivan liian pian.

Torstai

Aina on aikaa seikkailulle. Niin tänäänkin. Teimme ystävän kanssa lenkin ja paransimme maailmaa. Äänikirja loppui, vaikka viivyttelin. Olin vaikuttunut.

Perjantai

Miten ihana ajatus onkaan, että aamukahvin jälkeen, kun lapsi on lähtenyt kouluun, voi kuunnella täysillä musiikkia ja tanssia sen tahdissa. Antaa itselleen kuusi minuuttia ja jaksaa sen jälkeen esimerkiksi esittää opinnäytetyöideansa ja laatia hankehakemuksia. Musiikki on kuin majakka.

Viikonloppukimppu

Lauantai

Kun aamulenkki on tehty, viikonloppukukat saatu maljakkoihin, kakkoskahvit keitetty ja sitä istahtaa olohuoneen sohvalle kahvikuppi kädessä uutta äänikirjaa kuunnellen, voi todeta, että tämä se on vasta elämää. Tämä tällainen on ihanaa.

Sunnuntai

Se, joka osaa hidastella sunnuntaina, sillä on hymy korvissa aina. Tämän vanhan uittamolaisen sananlaskun olen ennenkin kirjannut ilmoille. Ystävälenkki, opiskelutehtävien teko ja kotikuulatreeni piristivät.

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ystavat-ja-perhe oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Tyylimurun Tiina
    12.9.2022, 22:00

    ”Onnellinen on hän, joka saa juoda aamukahvinsa rauhassa”.☺️ Ihan paras toteamus, ja kyllä näin se on. Rauhallinen aamukahvi on täällä vähän harvinaista. En tiedä oisko rivien välistä voinu arvata 😂

    1. On se, aamukahvi yksin on keski-iän parhautta! 🙂

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *