Te kysyitte, minä vastaan -blogihaaste

Otsikossa tärkeimmät selitykset. Halusin osallistua haasteeseen, jossa sosiaalisen median seuraajat saivat kysyä minulta mitä tahansa ja minun piti niihin vastata. Vastasin lyhyesti kysymyksiin somessa ja koostin laajemman kokonaisuuden blogiin.

Kimalainen auringonkukalla

Minkä ikäinen olet?

Tadaa, huudahti keski-ikäinen nainen ja ilmoitti täyttävänsä lokakuussa 45 vuotta. Neljäkymmentäviisi. Henkinen ikäni taitaa liikkua jossain 25 ja 35 ikävuoden välimaastossa – en oikeasti tunne itseäni yhtään liian vanhaksi.

Mikä on elämäsi tärkein arvo?

Hyvä ja hankala kysymys. Minulla olisi kolme arvo, jotka haluaisin vastata, mutta valitsin niistä tähän kärkeen nyt sitten luottamus ja elämän vaaliminen. Ne pitää sisällään kaiken olennaisen ja luovat vahvan perustan olemiselle ja tekemiselle.

Miten jaksat aina hymyillä ja olla positiivinen?

Perusluonteeni on yltiöpositiivinen. Voiko luonne olla positiivinen? No, olen perustaltani hyvin positiivinen. Näen iloa ja valonpilkahduksia joka päivässä ja hetkessä, ajattelen mieluusti kaiken hyvän kautta. Joskus liiaksikin. Mutta. Ikäviin asioihin ei kannata takertua, vaan hetken märehtimisen jälkeen suunnata katse eteenpäin.

Siinä on jonkinlainen elämänmottoni. Uskon myös, että kun ajattelee, että kaikki järjestyy ja onnistuu, niin todennäköisesti käy. Ja se hymyilyttää. Hymy ja nauru vievät murheet mennessään.

Keitä perheeseesi kuuluu?

Meitä on viisi: minä, puolisoni, esikoispoika, keskimmäinen poika ja iltatähtityttö. Pojat ovat jo lentäneet pesästään, ja nykyään saman katon alla asumme vain minä, puolisoni ja pian 11-vuotias tyttäremme.

Mikä on lempivärisi?

Olen värikäs mustan ystävä.

Mikä on lempikotityösi?

Aivan ehdottomasti keittiön puunaaminen – tiskipöydän pitää pysyä puhtaana. Kun näin on, hallinnantunne säilyy ja samalla minun mieleni pysyy rauhallisena, vaikka koko muu huusholli olisi räjähdyspisteessä. Pidän myös lattianpesusta, siitä puhtauden tuoksusta, joka siitä syntyy.

Mistä et pidä työssäsi?

Unelmatyössäkin on karikkonsa. Minulle eniten harmaita hiuksia aiheuttavat kaikenlaiset byrokraattiset lomakkeet ja paperityöt. Sihteeriys ja tietynlainen tarkkuus eivät asu minussa.

Miksi et kerro enempää parisuhteestasi/avioliitostasi?

Siinä menee raja. Siksi. Olen luvannut puolisolleni, että hän ei juurikaan esiinny blogissani tai somessani ja sen lupauksen aion pitää. Kun hänestä mainitsen, kysyn mainintaan aina luvan ennen julkaisua…

Miten ruusufinnisi voi?

No ei kovin hyvin. Kirjoitan tästä myöhemmin lisää. Kuten aiemmin olen kertonut, aiemmin täysin persikkaiseen ihooni ilmestyi ärhäkkä ruusufinni kolmannen koronarokotteen ja sairastetun koronataudin jälkeen. Ja sitä edelleen tässä hoidan ja hoivaan. Raskas reissu.

Mitä haluaisit tehdä 10 vuoden kuluttua?

Haluaisin työssäni toimia kuten nyt, mutta toivon siihen lisämausteita mm. uuden kolutukseni myötä. Haluaisin joskus johtaa ammattikorkeakoulumme tutkimusryhmää, työskennellä free-toimittajana ja kirjoittaa. Aivan ehdottomasti kirjoittaa. Haluaisin loma-aikoina matkustaa ja nähdä maailmaa. Niin, ja kasvattaa kasvihuonekurkkuja ja -tomaatteja.

Miksi aloitit aikanaan blogin kirjoittamisen?

Tähän on hyvä päättää tämä postaus. Aloitin, koska rakastan kirjoittamista ja mielestäni osaan kirjoittaa ihan hyvin. Pääsin vauhtiin Turun Sanomien Koronapäiväkirja-blogilla koronapandemian alussa ja siitä päätin rohjeta jatkaa omaan blogiin. Ja tässä sitä ollaan kirjoiteltu nyt yli kaksi vuotta. Hyvä niin.

Minulta kysyttiin lisäksi teinivuosista selviytymisestä – siitä on tulossa ihan oma postauksensa!

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama hopsoa
Kommentit (4)
 1. Mua jäi nyt vähän häiritsemään ja kiinnostelemaan toi elämän vaaliminen arvona, voitko vähän avata sitä vielä?

  Jäi siis häiritsemään siksi, että esimerkiksi juuri edellisessä postauksessasi ylistit jauhelihaa, vaikka se on tehty toisesta elävästä olennosta (kasvisjauhiksiakin on olemassa) ja olet käsittääkseni lentänyt tänä vuonna kahdesti lomailemaan ulkomaille, minkä on kuitenkin todettu olevan ilmastokriisin kannalta melko huono juttu ihan koko planeetan elämän kannalta. Niin mitä itse asiassa tarkoitat elämän vaalimisella arvona?

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Hei ja kiitos hyvästä kommentista ja ”selvityspyynnöstä”!

   Elämän vaaliminen tarkoittaa itselleni erityisesti hyvinvoinnin, terveyden ja ihmissuhteiden vaalimista, arkista olemista ja tekemistä ja sen vaalimista. Nämä taas pitävät elämää ja toivoa vahvasti yllä. Toki se on laajemmin ajeteltuna kaikkea elämää yllä pitävää, mutta en tarkoita nyt tässä yhteydessä tällä esimerkiksi ruokavaliovalintoja tai planeettatasoa.

   Terveisin Minna

   1. Kiitos vastauksesta ja selvennyksestä! Olisiko tässä kohtaa siis parempi termi ehkä kuitenkin hyvän arjen vaaliminen elämän vaalimisen sijaan, koska siltä se kertomasi mukaan enemmän kuulostaa?

    Hyvää viikonloppua! 🙂

    1. Ihan totta, termin valinta saattaa olla vähän harhaanjohtava!
     Samoin sinne! 🙂

     Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *