Viikon parhaat aakkosissa

Kulunut viikko on ollut edeltäjiään selkeästi seesteisempi. Työn tauotus, perhe-elämän lutviutuminen selkeällä kaavalla, omat harrasteet sekä aurinkoisen päivät pelastivat syksyisen viikon. Kokosin viikon parhaat tällä kertaa yleisön toiveesta aakkosissa…

Turun tuomiokirkko Aurajoelta päin

A

Aurinko. Aamut. Aurinkoiset syysaamut. Enempää en voisi edes toivoa.

B

Basilika. Yrttipuska. Kuolee aivan liian usein purkkiin pystyyn. Niin nytkin.

C

Celsius. Asteet miinuksella. Jääkukkia tuulilasissa. Kylmiä aamuja, lämpimiä iltapäiviä. Talvivaateahdistus.

D

Da Capo. Pitkästä aikaa nappasin päiväkahvikupin kylkeen suklaata. Ei närästänyt.

E

Etätyö. Etänä. Etäillen. Sopii minulle, mahdollistaa paljon. Koen olevani tuottavampi ja virkeämpi etänä. Näin vastasin erääseen työpaikan kyselytutkimukseen.

Syksyinen piha

F

Farkut. Luottopöksyt tilanteeseen kuin tilanteeseen. Joustavat, tiukat ja korkealla vyötäröllä, kiitos. Olen keski-ikäinen.

G

Granaattiomena. Käytin sitä raikkaaseen salaattiin, Matruusi söi siemeniä suoraan hedelmästä. Ihan kiva tuote, vaikka siemenet ovat melko hankalasti kopsutettavissa irti…

H

Heprea. Journalismiopinnoissa opiskelimme tällä viikolla video- ja uutiskuvausta, kameran asetuksia ja käyttöä sekä äänitekniikkaa. Nämä olivat minulle täyttä hepreaa. Vaatii huomattavan paljon harjoitusta.

I

Into piukassa ja aika kortilla. Kaikenlaista mielekästä on meneillään, ja välillä joutuu miettimään, millä tavoin aikatauluttaa kaikki ja kaikkien menemiset ja tekemiset. Melko kivasti on pärjätty ainakin toistaiseksi…

J

Journalistinen kirjoittaminen -opintojakso. Olenko jo maininnut,että rrrrrraakastan journalistista kirjoittamista? Opinnoissa on meneillään opintojakso, jota vetää ihan huikea opettaja. Kurssitehtäviä kotona iltaisin tehdessä ei voi kuin hymyillä. Näiden harjoitteiden parissa opin koko lisää ja se tuntuu vatsanpohjassa asti!

K

Kymppisynttärit. Yhdeksänvuotias ei ole enää yhdeksänvuotias. Lauantaina juhlimme perhepiirissä, sunnuntaina lapsivieraiden kanssa metsässä. Aikamoista.

Synttärikakku

L

Likapyykit. Nyt, kun Matruusi on siviilissä, pyykkiä joutuu pesemään tuplasti. Tai triplasti. Uurastin torstaina äänikirjan parissa pesten kaikki likapyykit ja viikaten kaikki kodinhoitohuoneen puhtaat pyykit. Kyllä oli tiukassa. Puistattaa oikein.

M

Mustapekka-korttipeli. Minä hävisin tiukan kolmen hengen korttipeliottelun. Olen varma, että joku huijasi.

N

Non stop -seminaarit. Valmistuvia opiskelijoita ja suunnitelmansa esittäneitä. Varsin ansiokkaita töitä kaikkinensa. Olin opettajana y niin kuin ylpeä.

O

Ohjeet. Opettajakorkeakoulussa tähdennettiin, että kaiken takana on hyvä ohje. Ohjeistuksen pitää olla kunnossa. Sen tulee olla selkeä ja ristiriidaton sekä mieluusti ranskalaisilla viivoilla kirjattu. Olen harjoitellut täsmäviestintää opiskelijoiden ohjeistuksessa. Ei liian monimutkaista, ei liikaa tekstiä, eikä liikaa erilaisia abc-123-vaiheita. Jään odottelemaan palautteita.

P

Pakasteet. Hyödynsin tämän viikon ruokalistan koonnissa pakasteita: parsakaalia, kukkakaalia, pinaattikeittoa, kalapuikkoja, jauhelihaa ja lohkoperunoita. Lavanseudulle löytyi Lidlin suuri maissipussi.

Q

Qskin paikalla. Olen kehno autoilija. Ihan quqquu. Menneellä viikolla pakitushommissa jouduin pyytämään miehen sisältä apuun pakittamaan auton takaisin parkkiin edessä olleen esteen vuoksi. Koimme de ja vu -ilmiön muutama päivä ensimmäisestä avustuskerrasta. Miestä hymyilytti, minua melkein itketti.

R

Raastepöytä. Nautin kerran tällä viikolla lounaani ulkona (opiskelijahinnoin!) ja kasasin lautaselle raastepöydän antimia ja maukkaan proteiinilisän lohesta. Elän reunalla.

S

Suunnistus. Ja suuntavaisto. Ei ei ei, nämä eivät liittyneet tällä kertaa minuun vaan yhdeksänvuotiaaseen. Neljännellä luokalla suunnistetaan lähimetsässä kartta kädessä ja kompassi kaulassa. Yhdessä parin kanssa. Viisi rastia löytyi, vaikka tiukkaa se kuulemma teki. Suuntavaisto ei aina johdattanut ihan oikealle polulle. Äitiinsä tullut.

Lettikampaus tytöllä

T

Turvavälit. Viikon oivallus oli, että olen onnistunut etäilijä: pidän siitä, että voimassa ovat jonkinlaiset turvavälit. En kaipaa suuria massatapahtumia, jatkuvaa yhdessä oloa ystävien, työtiimin tai opiskelijoiden kanssa. Olen tottunut itsenäiseen etätyöskentelyyn, ja nykyinen työn hybridimalli on minusta kutkuttava. En juuri nyt kaipaa muutosta.

U

Uskonnon tehtävä. Neljäsluokkalaisen uskonnon tehtävässä piti laatia lasten oikeuksiin liittyvä plagaatti. Seurasin vierestä, kun lapsi taiteili hienon kiusaamisen vastaisen teoksen. Ketään ei saa syrjiä eikä kiusata. Ei missään nimessä eikä mistään asiasta. Niin se menee.

V

Vaiti. Laura Malmivaaran uunituore teos kuuntelussa. Kolme tuntia takana, muutama edessä. Tältä odotin paljon monien kirja-arvioiden ja kehujen jälkeen. Ja kas, tykkään! V voisi olla myös viikonloppukimppu.

Viikonloppukimppu hortensiasta

W

WhatsApp. Wiestejä warsin weikeiltä opiskelutowereilta. Arjen kiireiden keskellä kohtaamiset näiden –  minua yli 20 vuotta nuorempien – nuorten kanssa saavat hymyn huulille. Yhdessä ollaan ja yhdessä koetaan. Mahtawaa.

Y

Yöunet. Yli seitsemän tuntia joka yö. Kello vilkkuu vihreällä ja suu on pääasiassa hymyssä. Niin sitä pitää.

Ä

Äänitys. Mikrofonit. Ja kaikenlaista uutisjuttua kampuksella. Oltiin – anteeksi, minä olin – ihan ä niin kuin äimänkäkenä.

Ö

Överi. Viikkoon sisältyi monta överiksi mennyttä pikkujuttua: olen hioja, jossittelija ja melko heikoilla valitsemistilanteissa. Niissä menee helposti överiksi. Onneksi (?!) hommaa on tällä hetkellä paljon, joten loputon hiominen ja jahkailu on pitänyt lopettaa. Överiksi meni myös irtokarkkien ja valvomisen suhteen lauantaina. Onneksi nukuin överipitkään sunnuntaina!

Tähän on tultu.

Minna

Kommentit (2)
  1. Olipa ihana juttu ja ihanan kuuloinen viikko sulla. Hyvää uutta viikkoa 🤎

    1. Kiitos!

      Tätä oli mukava tehdä, jännästi sain kuin sainkin kaikki kirjaimet käyttöön… Hyvää alkanutta viikkoa sinnekin! 🙂

      Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *