Viikon parhaat: loman aloitus ja extempore-aikuisten vapaa

On taas viikon parhaiden aika. Tälle viikolle onkin mahtunut monenmoista: viime hetkien työhommat, Ruisrock-opiskeluprojektin visuaalista viimeistelyä, loman aloitus, uimaretki ja extempore-aikuisten lauantai.

Teatterisillan kukat

Maanantai

Maanantai on aina maanantai. Aurinko paistoi, tuuli ei häirinnyt ja työasiat etenivät mukavasti, liki omalla painollaan. Työkuorma tosin oli sellainen, että iltapäivällä laskin päiviä perjantaina alkavaan lomaan.

Kun pääsin työstä irti, tartuin moppiin. Kotihommatkin sujuivat kepeästi, ja sain siivottua pahimmat viikonlopulta jääneet sotkut (en sitten koskaan jaksanut kunnon viikonloppusiivousta…) ja lopeteltua samalla Tiia Rantasen Suurin piirtein -äänikirjan. Vessanpesukin meni ihmeen nopeasti, kun uppoutui kirjaan. Lapsen yleisurheilutreenien aikaan tein minäkin oman kotitreenini kuulalla ja aloittelin uutta äänikirjaa, Lucy Diamondin Uusien alkujen talon. Koukutuin heti!

Tiistai

Hankehakemuksen viimemetrit, hakemustekstien tarkastus ja aiesopimusten lähettely. Stressaavaa, vaikkei ehkä siltä kuulostakaan. On siis stressaavaa, jos ja kun oma työ liittyy johonkuhun toiseen, ”ulkopuoliseen” henkilöön. Joutuu odottamaan, patistamaan ja jännittämään. Vaikka tietää, että aina on maaliin päästy…

Minna silkkihousuhameessa

Keskiviikko

Edelleen hankehakemuksen äärellä puuhastelua. ”Luojan kiitos, kohta saan painaa enteriä”, taisi olla alkuviikon kantava ajatukseni. Tänään laskin tunteja kesälomani alkuun. Ai niin, aamulla kävin puolivuosittaisessa labrassa, iltapäivällä olin jälleen kaavoihin kangistunut keski-ikäinen ja tein kotitreenin kymmenvuotiaan harkkojen aikana. Mutta kyllä kannatti – sykkeen nostosta ja kunnon treenistä saa poikkeuksetta aina hyvän mielen.

Torstai

Viimeinen päivä ennen lomaa. Muutamat enterin painamiset ja se oli siinä! Ihan huokaisin ääneen neljän hujakoissa. Kirjasin sähköpostiin poissaoloviestin ja hymyilin leveästi itsekseni. Instagramin henkilökohtaisella tililläni totesin ääneen, että loman alku näkyy naamasta. Ja niin se kyllä tekee.  Syötiin tortillapitsoja lapsen toiveesta ja keitettiin kahvit jälkkäriksi meille aikuisille. Matruusipoikakin tuli syömään, mikä oli ainakin minulle yksi päivän kohokohdista. On ne niin ihania. Lapset.

Via Tribunalin pitsat

Perjantai

Aamulla katselin kahvin poristessa ulos maisemaikkunasta ja mietin, miten ihanaa onkaan, kun ei ole kiire minnekään. Se on ehdottomasti yksi parhaista kesäjutuista – kiireettömyys. Tein Ruisrock- opiskeluprojektia hetken aamusta, sitten mies pumppasi naapurin pumpulla (omamme ei sopinutkaan pyörääni) fillarin kumit täyteen ja me suuntasimme kymmenvuotiaan kanssa Samppalinnan maauimalaan.

Viihdyimme kolmisen tuntia. Hän vedessä ja hyppylavoilla, minä reunalla häntä vahtien ja auringosta nauttien.  Kun pääsimme takaisin kotiin, lähdimme ihan suoraan – kulkematta lähtöruudun kautta! – Skanssiin, jossa sekä minä että tytär tapasimme ystävämme. Ihana lomanaloituspäivä.

Lauantai

Ette usko, mihin minä ja me pääsimme lauantai-iltapäivällä. Ihmettelemään jääkiekon MM-pokaalia MM-joukkueessa pelanneen Niklas Frimanin vanhempien mökille, johon saimme taannoin kutsun. Vaikka satoi, meillä oli mukava iltapäivä.

Kymmenvuotias hengaili treeniensä lisäksi mummon hoivissa, ja luulen, että me kaikki olimme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Ja yhtäkkiä hän saikin jäädä yökylään – extempore-juhlahetki meille kaikille! On mukavaa olla joskus kaksin puolisonsa kanssa, vaikkei tekisi mitään ihmeellistäkään. Nyt tosin varasimme heti liput uuteen Top Gun -elokuvaan ja kävimme pitsalla. Leffa oli täyden viiden tähden teos, jossa parasta oli oman elämäni tärkeimmän ja alati jankuttamani ”viisauden” löytyminen: Kaikki lähtee ihmisistä aina (It´s not the plane. It´s the pilot”).

MM-pokaali, poika

Sunnuntai

Varasimme aamukahvilla parisuhdematkan Mallorcalle. Päätimme unohtaa ihan viimetingassa Splitin ja päädyimme Mallorcan Palman kaupunkiin. Elokuun alussa lähdemme. Samaan aikaan tytär pääsee isovanhempien kanssa Lontooseen – kyllä meidän kelpaa! Päivällä kävin ystävän kanssa kahvilla ennen kymmenvuotiaan kotiin paluuta, illalla edessä oli vielä lenkki toisen ystävän kanssa.

Kepeä sunnuntai. On ihan merkillistä, että edessä on pitkä kesäloma. Hymyilen vähän väliä, sillä se vain tuntuu niin hyvältä!

Tähän on tultu.

Minna

puheenaiheet ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (3)
 1. Mukavasti näyttää loma alkaneen!

 2. Aurinkoa ja ihanaa kesälomaa! ☀️Aloitin tänään kuuntelemaan Tiia Rantasen Suurin piirtein kaikki teosta. Mitä sinä pidit kirjasta?
  Lucy Diamondin Uusien alkujen talo on valloittava ja mahtava hyvänmielen kirja <3

  1. Kiitos! Suurin piirtein oli ihan kiva ja ihan viihdyttävä, humoristinen ja oivaltavakin paikoin, mutta jotenkin minua häiritsi se, että kirjailija luki sen itse. Kolmen tähden perushyvä.

   Uusien alkujen talo on ihana, ihanan kevyttä!

   Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *