Helsingin herkkuja, cavaa ja karjalanpiirakoita

Vietimme viikonlopun Helsingissä juhlistaen viime viikolla ollutta hääpäiväämme. Tällä kertaa lähdimme liikkeelle ilman suurempia suunnitelmia, ei ollut pöytiä varattuna ravintolasta eikä muutakaan ohjelmaa. Olen suuri suunnitelun fani ja yleensä reissuun kuin reissuun lähtiessä on tsekattu kaikki mahdolliset ravintolat ja muut mielenkiintoiset kohteet. Nyt oli kiva mennä fiiliksen, ja sää, mukaan, ruoan ja juoman näytellessä kuitenkin suurta roolia viikonloppunamme 🙂 Välillä on kiva istua valkoisen pöytäliinan ääreen passattavaksi, mutta omimmalta tuntuvat kuitenkin rennot bistrot ja street food -ravintolat. Parasta on, kun saa maistella erilaisia annoksia rennossa ja hyvässä porukassa.

Majoitumme Unioninkadulla sijaitsevassa ihanassa Hotel U14:ssa. Josta voit lukea oman blogikirjoitukseni tästä.

Cavaa ja karjalanpiirakoita,We Got This

Tällaisella perinteisellä yhdistelmällä aloitettiin herkuttelut Helsingissä. We Got This on Albertinkadulla sijaitseva moderni viinibaari-kahvila, joka huokuu ihanaa punavuorelaisuutta. Asuin aikanani Helsingissä ihan kulman takana ja varmasti olisin ottanut tästä ihanasta pienestä kuppilasta itselleni kantapaikan. Tarjolla on natuviinejä, pienpanimo-oluita, Loud Coffee paahtimon kahveja sekä pientä makeaa ja suolaista syötävää. Sisustus on minimalistista ja klassista. Lattian ruutukuvio oli  ehdoton suosikkini.

Olin kuullut jo ennakkoon kehuja kahvilan karjalanpiirakoista, enkä suotta. Nurmijärveläisen Piirakkaleipomo Rädyn karjalanpiirakat tarjoiltiin kuumana, rapeana ja ruskistelun voi kera. Pirskahteleva cava sopi yllättävän hyvin tämän supisuomalaisen klassikon kylkeen. Ehkä uusi suosikki yhdistelmäni 🙂 Nautimme myös hyvä cappucinot hauskoista kupeista tarjoiltuna. Kirsikkana kakun päällä, saimme ihan huikean hyvää palvelua!

We Got This

Albetinkatu 10

00150 Helsinki

Senaatintorin jättiterassi

Suuntasimme molempina iltoina maistelemaan Senaatintorin jättiterassin ravintoiden herkkua. Ensinnäkin terassi oli ihan mieletön. Ja ihan huikean hienoa, että Suomeenkin on vihdoin saatu tällainen alue, jolla voi ihan luvan kanssa kulkea juoma kädessä paikasta toiseen ja nauttia eri ravintoiden antimista. Terassi oli saatu todella vehreäksi  viljelylaatikoilla, joissa oli kukkia ja yrttejä. Toivottavasti tämä terassi ei jäisi vain tähän kesään. Perjantaina tilaa oli mukavasti, mutta lauantaina sai jo etsimällä etsiä tuoleja. Pöydästä oli turha edes haaveilla. Arvostin myös sitä, että torille oli valikoitu laaja kattaus Helsingin parhaita ravintoloita ja drinkkibaareja, jotka oli olivat jalkautuneet helposti lähestyttäviksi ruokakojuiksi.  Pyttipannua ja paistettuja muikkuja (vaikka ovat tosi hyviä) ei tältä torilta, onneksi, saanut. Niitä saa sitten kulman takaa Kauppatorilta. Torilla oli mm. Muru & Pastis, Bar Runar, Ravintola Sunn, Yes Yes Yes, Ravintola Sea Horse, Skiffer x Seksico Tacos ja Pizzeria Via Tribunali & SALAKAPAKKA by Son of a Punch.

Skiffer x Seksico Tacobar

Perjantaina testasimme Skiffer x Seksico Tacobarin tacovalikoiman, jossa oli neljä eri täytteistä tacoa, sekä nacholautasen. Yllättäen tacotäytteistä suosikikseni nousi rapeaa friteerattua turskaa, coleslawta ja quese frescoa sisältänyt taco. Nam. Tacojen kanssa nautittiin Skifferin omaa olutta. Oikein jeppis.

Pizzeria Via Tribunali & SALAKAPAKKA by Son of a Punch

Lauantaina asteltiin rohkeasti Via Tribunalen jonoon tietäen, että pizza ei ole edessä ihan hetkeen aikaan. Olemme useamman kerran yrittäneet päästä itse ravintolaan sisään, mutta aina jonotusaika on ollut yli tunnin ja olemme jättäneet leikin kesken. Nyt vuoronumero osoitti, että meidän edessä oli vain seitsemän tilausta. Ei siis mikään mahdoton tilanne. Odottelun ajaksi tilasimme cocktailit SALAKAPAKKA by Son of a Punchista, jotka olivat huikean hyvät. Omassa cocktailissani oli raparperia ja samppanjaa. Maistui. Käsityönä ja ammattimaisesti valmistetut cocktailit olivat 13 € ja joka euron arvoiset. Vertailuna Stockan kattoterassin baari, jossa Aperol Sprizt -juomasta pyydettiin 14 €. Ei sillä,että yhdellä eurolla olisi merkitys,mutta Aperolin valmistus ei paljoa vaadi,eikä mielestäni ole 14 euron arvoinen. Ei edes Sockan katolla.

Pizzan valmistumiseen ei mennyt kuin reilu puolituntia. Otimme Con Salame pizzan, koska halusimme vertailukohdan Tartton Kolm Tillin salamipizzalle. Täytyy nyt sanoa, että Kolm Tilli veti tiukan voiton. Via Tribunalen pizza oli toki todella hyvä ja maukas, mutta Kolm Tillin pizzassa ollut tryffelikastike ja mascarpone veivät voittoon. Myös pizzan hinta, 16,50 €, tuntui salamin lisäksi hiukan suolaiselta. Pohja ja juusto olivat kuitenkin todella hyvät! Tunnelmasta ja ympäristöstä lisäpisteet.

Ravintola Sunn

Jälkkäriksi nautittiin Ravintola Sunn:n marjaisa pavlova. Kerma, marenki ja marjat toimivat aina. Jälkkärin hinta 8 €

Teurastamo

Lauantaina hypättiin Alepa fillareiden kyytiin ja huristeltiin lounaalle Teurastamon alueelle. Taas päästiin vertailuhommiin, kun valittiin Taqueria Lopez y Lopez:n listalta kanatäytteisiä ”kotonatehtyjä” tacoja. Annoksessa oli neljä tacoa ja muutama hassu nacho. Jos olisi vaikka kolme-neljä nacho laittanut lisää, olisi annos ollut huomattavasti runsaamman näköinen. Tacot olivat kyllä hyvät ja mielestämme kanatäyte oli parempaa kuin Senaatintorilla nauttimamme.

Jädelino

Jälkkäreille melntiin naapuriin Jädelinoon. Jädelino on italialais-suomalainen perheyritys, joka valmistaa artesaanijäätelöä italialaiseen tapaan. Olin kuullut, että tämän paikan pistaasijäätelö on parhainta ikinä. Kolmen Kaverin pistaasifanina ja Tallinnassa nauttimani Gelato Ladiesin pistaasin jälkeen epäilin, voiko parempaa vielä olla. No, kyllä voi. Oli muuten niin hyvää pistaasia, että tuli jo ikävä. Myös lakritsi oli super hyvää.Jätskin hinta, 5,50 € kyllä kouraisi hieman tällaista hämäläistä sielua. Mutta, kerrankos tässä 🙂

Koiraihmisille tiedoksi, että myynnissä oli myös koirille omaa jäätelöä.

Cafe Regatta

Teurastamolta pyöräiltiin Töölöön, Cafe Regattaan treffaamaan kavereita. Helsingissä asuessa tuli Regatassa käytyä useasti, mutta viime vierailusta oli päässyt kulumaan jo useampi vuosi. Regattaa voisi kuvailla ”cute as a pie” tai ”sievä kuin sika pienenä”, mitä näitä nyt on. Regattan omat nettisivut kertovat seuraavaa:

Cafe Regatan kahvilarakennus on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1887 Alunperin se oli läheisen Pauligin huvilan verkkovaja. Vuosien saatossa siinä on ollut pienimuotoista kesä kahvilatoimintaa 50-luvulta lähtien. Vuonna 2002 rakennusta tarjottiin vuokralle legendaariselle töölöläisyrittäjä Raine Korpelalle. Korpela ihastui miljööseen ja liikeidea lande keskelle Helsinkiä sai alkunsa. Konsepti on uniikki ja se on rakennettu pala palalta, omista aarteista. Regatasta on vuosien saatossa tullut kahvila jolla on suomalainen sielu.

Tarjolla on uunituoreita korvapuusteja ja munkkeja, karjalanpiirakoita, kahvia ja virvokkeita. Pihalla on myös makkaranpaistopaikka. Makkarat voi ostaa kahviosta (omia makkaroita ei saa grillailla). Piha on täynnä hauskoja yksityiskohtia, joita on jopa hulvatonta bongailla. Kahvilan vierestä voi myös vuokrata mm. kajakkeja ja sup-lautoja. Regatta sijaitsee soutustadionin ja Sibelius-monumentin välissä, meran rannalla, osoitteessa Merikannontie 8. Niin ja Regatta on auki ihan joka päivä vuoden ympäri, myös jouluna ja juhannuksena:)

Nyt tuli nälkä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *