Huikean herkullinen kurkumagranola!
Turku -postauksessani hehkutin Kahvila Oksin kurkumagranolaa. Nappasin mieleen paketin kyljestä granolan raaka-aineet ja niiden pohjalta, hieman muokaten kyllä, tein kotona vastaavaa. Itse lisäsin hippusellisen suolaa, manteleita ja pekaanipähkinöitä. Koska reseptin määriä tai suhteita minulla ei ollut tiedossa, laitoin mausteet aikalailla fiilispohjalta. Lopputus oli kuitenkin yllättävän lähellä alkuperäistä, ehkä jopa hieman parempaa, koska rakastan paahdettuja manteleita granolassa.
Olin aika varovainen mausteiden kanssa, koska määristä ei ollut tosiaan mitään tietoa. Noilla pienilläkin määrillä, makua tuli kuitenkin todella paljon. Ensi kerralla, uskallan kuitenkin ehkä laittaa vielä vähän enemmän
Kurkumagranola à la Lyyli
Ainekset
- 3 dl
- isoja kaurahiutaleita
- 2 dl
- auringonkukansiemeniä
- 2 dl
- pilkottuja taateleita
- 1 dl
- pähkinöitä, esim manteleita ja pekaanipähkinöitä, hieman rouhittuna
- 5 rkl
- kookosöljyä
- 1 dl
- vaahterasiirappia
- hyppysellinen
- suolaa
- 0,5 tl
- kanelia
- 0,5 tl
- kardemummaa
- 1 tk
- kurkumaa
- 0,5 tl
- inkivääriä
Tee näin:
Sekoita kulhossa keskenään kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, pähkinät, taatelit ja suola.
Mittaa kattilaan kookosöjy, vaahterasiirappi ja loput mausteet. Sulata ne miedolla lämmöllä tasaiseksi.
Sekoita seos kuiviin aineisiin.
Levitä seos uunipellille tasaiseksi levyksi. Älä jätä välejä, jotta voit lopuksi murentaa levystä muromyslimäisiä paloja.
Paista uunissa 170 astetta, noin 20-30 min. Ole tarkkana, ettei granola kärähdä. Omassa uunissa riitti 24 min. Uunista pois ottaessa granola on vielä pehmeää, mutta rapeutuu jäähtyessään.
Anna jäähtyä rauhassa. Murenna ja laita purkkiin.
Nauti esim, maustamattoman jogurtin ja marjojen kanssa.
Toi oli muuten ihan hyvää, kun toit sitä meille maistiaseksi!😘
Pakko kokeilla. Kuulostaa ja näyttää niin maukkaalta!
Kannattaa ehdottomasti testata 🙂