Koristellut jäälyhdyt

jäälyhty

Ihanat pakkaset kun rapsahtivat mittariin, tuli mieleen vanhat kunnon ämpariin tehdyt jäälyhdyt. Meiltä oli juuri heitetty ulos niin joulukuusi kuin ylikukkineet hyasintit, joten päätin koittaa, miten ne voisivat ilahduttaa vielä jäälyhdyissä. Testasin kolmea eri mallia eri ”koristein”. Pöydällä ollut, jo hieman vanhaksi mennyt, appelsiinkin sai uuden elämän jäälyhdyn sisällä.

Jäälyhtyjä on hauska suunnitella ja tehdä myös lasten kanssa. Luonnosta saa ihania materiaaleja ja mikä estää laittamasta sisälle vaikka Lego-ukkoja 🙂 Itse laitoin kuusenoksien, hyasintin ja appelsiinin lisäksi myös mustikanvarpuja.

materiaalit jäälyhdyn sisälle

Laita ison astian sisälle pienempi asti, jonka sisään painoksi esimerkiksi kiviä tai tiiliä ja kiekkoja, kuten minä 🙂 Itse käytin isoa jugurttipurkkia, jonka sisään laitoin tyhjän tölkin; kattilaa, jonka sisällä muovikulho sekä Tupperwaren salaattikulhoa, jonka sisällä teräksinen kulho. Valuta astioiden väliin kylmää vettä, kuitenkin niin ettei vesi valu sisemmän astian sisään. Laita astioiden väliin haluamiasi koristeita. Vie ulos jäätymään. Luin jostain, että jäälyhdyt tarvitsisivat -5 astetta pakkasta, mutta kaippa ne pienemmälläkin pakkasella jäätyvät.

Seuraavana päivänä kaada lämmintä vettä (ei tarvitse olla kovin kuumaa) pienemmän astian sisälle ja pyörittele se irti. Sen jälkeen kumoa koko komeus haluamaasi paikkaan ja kaada vettä isomman astian päälle. Voilà!

Jäälyhtyjen koristelussahan on mielikuvitus vain rajana. Lyhtyjähän voi myös värjätä esim. vesiväreillä. Itse pidän enemmän kuitenkin tällaisista värittömistä versioista.

Ei muuta kuin jäädyttämään! Hauskaa tammikuun jatkoa!

koti diy piha-ja-puutarha
Kommentit (1)
  1. Ellura❤️
    14.8.2021, 09:14

    Oi miten noin helposti voi saada kauniin talvisen lyhdyn tehtyä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *