Turvallisesti Rukalla – vinkit turvalliseen Rukan reissuun

Turvallisesti Rukalla

Olimme kaveriporukan kanssa Rukalla muutama viikko sitten. Majoitumme Hotel Ski-in Ruka Village 60-asunnossa, joka oli enemmäin kuin näppärä. Asunnolta gondoli-hissille oli noin 80 m, ei tarvinnut miettiä siirtymiä kämpältä rinteille, tarvittavat palvelut olivat lähellä, alakerrassa oli suksisäilytys ja kämppäkin oli kaikin puolin oikein toimiva meidän porukalle.

Näin outoina korona-aikoina joutuu miettimään, ennen hyvinkin yksinkertaisia ja itsestään selviä, asioita ihan uudesta perspekstiivistä -mistä haetaan ruoat, missä kaupassa käydään, mistä ravintolasta uskaltaa hakea ruoat, kannattaakohan tuolla taukopaikalla nyt oikeasti pysähtyä jne. Tässä minun turvallisesti Rukalla -vinkit!

Hiihdä

Kävimme naisporukalla heti ekana aamuna hiihtämässä, kun sukset kerta mukaan otettiin. Eipä ollut ruuhkaa ladulla.

turvallisesti laduilla

Lähdettiin kämpältä kiertämään Vuosselijärvi, jonka reitti oli helpohko. Reitti lähtee heti Rukan kylästä, josta siirtymän jälkeen päästään Vuosselin ladulle. Matkan varrella on myös muutama latukahvila, Lamminhovi ja Korpikahvila. Nämä paikat näyttivät olevan kovasti lapsiperheiden suosiossa. Molempien pihapiirissä oli paljon aktiviteettejä lapsille sekä poroja ja poneja. Monet lapsiperheet näyttivätkin hiihtävän  Korpikahvilalle ja takaisin. Matkaa kertyi Vuosselin rinteeltä noin 1,5km/suunta. Me päätimme kuitenkin ohittaa nämä paikat suosiolla, koska ihmisiä oli sen verran paljon liikkeellä. Me otimme kohteeksi Vuosselin laavun, jossa nautimme omat retkikaakaot. Kokonaisuudessa matkaa kertyi noin 20 km upeissa maisemissa. Latuverkosto on Rukalla erittäin hyvä ja tilaa riittää kaikille.

turvallisesti laavulla

Rinteeseen heti klo 8

Rukalla rinteet avautuivat hiihtolomilla jo klo 8:00. Siellähän me sitten myös joka aamu olimme, juuri siihen aikaan. Ei ollut ruuhkia hisseihin ja rinteet pääsi korkkaamaan ensimmäisinä. Ensiksi ajatus siitä, että olisi monot jalassa klo 8 aamulla tuntui melko kaukaiselta, mutta kun pitkän päivän uuvuttamana menee nukkumaan klo 22, on yllättävän pirteä heti aamusta. Normaalisti hissit avautuvat klo 9:30, mutta jälleen pääsiäisenä rinteisiin pääsee heti klo 8 alkaen.

turvallisesti rukan aamumäessärukalla

Launtaina rinteeseen

Voisi kuvitella, että lauantaisin rinteissä olisi ruuhka, kuten yleensä etelän hiihtokeskuksissa on, mutta eipä ole. Rukalla useimpien majoitusten vaihtopäivä on lauantai ja senpä takia lauantai on viikon paras päivä laskea! Aamusta iltaan hissit vetivät erittäin hyvin, gondolilla ei ollut paikoitellen jonoa lainkaan ja muillekin hisseille pääsi laskemaan lähes suorilta. Siispä lauantaina rinteeseen! Ja hei, aina voi laskea metsässä, jos rinteissäkin alkaa ahdistamaan 🙂 Totuushan on kuitenkin se, että rinteisiin mahtuu aina isommillakin turvaväleillä laskemaan vaikka kuinka paljon väkeä.

turvallisesti lauantairinteessäturvallisesti gondoli ruka

Take-Away ja rinneraflat

Ruka on kulinaristin kehto. Ravintoloita on joka lähtöön eikä tarvitse tyytyä pelkään munkkiin ja makkara-perunoihin. Niissäkään toki ei mitään vikaa ole. Jos nakkimukia tekee mieli, sen saa rinneravintola Monomestasta. Monomesta sijaitsee Pessarin rinteiden juurella ja siellä olikin mukava nauttia kylmät oluet useampaankin otteeseen. Ruokalistalla on munkkien ja nakkimukien lisäksi myös ruokaisampia vaihtoehtoja.

turvallisesti monomestassa

Valehtelematta parhaan kebabin, jonka olen koskaan nauttinut, söin Ruka Valleyssa sijaitsevassa Kaminassa.Sekä kanakebab, että perinteinen kebab, oli niin hyviä, että kaipaan niitä edelleen. Ravintolaan, kun astui sisään, olisi voinut olevansa jossain Kallion hipsteri ravintolassa monot jalassa. Ihan huikea paikka, suuri suositus! Täältä haettiin ruoat mukaan pariinkin kertaan. Vinkkinä kuitenkin, että tulinen kebab on sitten todella tulinen! Ravintolasulun aikana Kamina palvelee take away -ravintolana ja annokset noudetaan Camp Kitchenin puolelta,28.3. asti.

Kamiinan kebab

Legendaarisen herkkulliset pizzat tarjoaa Pizzeria Ruka, jossa pizzat valmistetaan puu-uunissa. Täältä haettiin kämpille ekana ilta melkoinen kattaus erilaisia pizzoja. Jokainen erittäin hyvä!

Pizzeria Ruka

Meidän ehdottomaksi vakiopaikaksi muodostui ihan huikea Polar-lumibaari. Baari sijaitsee Saaruan huipulla, aivan gondolihissin vieressä. Huikean tunnelman lisäksi, Polarissa nautittiin niin virvokkeita, kaakaota, herkullisia vohveleita, suolaisella ja makealla täytteellä kuin poromakkaroitakin. Polar -lumibaari on toistaiseksi suljettu ravintola-alan sulun vuoksi 28.3. asti.

Polar vohveli

Kokkaa itse

Vallalla olevan tilanteen takia, olimme jo ennakkoon päättäneet, että kaikki iltaruoat kokkaillaan kämpillä. Lounaita napsittiin sitten rinneravintoloissa, joissa leudon kelin vuoksi, pystyi ruoat nauttimaan ulkona terassilla. Iltaisin tehtiin hyvää ruokaa omalla porukalla. Yksi parhaita ruokia oli ehdottomasti meidän kestosuosikki, Lyonin kana. Ja hei, itse kokkailemalla säästää myös pitkän pennin.

Lyonin kanaa

Omat eväät

Nappaa omat eväät mukaan ja vietä omat rinne- tai latubileet. Rinteissä on mukavia ja siistejä nuotiopaikkoja ja laavuja, joissa polttopuita ja roskikset. Porojakin voi morjenstella matkalla.

rukaporo ruka

Ruka hoiti mielestäni turvallisuusohjeistukset erittäin hyvin. Lomalaisetkin olivat hyvin valveutuneita. Sisätiloissa käytettiin maskeja ja pysyteltiin omissa porukoissa. Ravintoloissa oli väljää ja turvavälit olivat kunnossa, ainakin niissä joissa poikkesin. Näillä vinkellä nautit reissustasi turvallisesti ja herkullisesti Rukalla.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma matkat liikunta
Kommentit (5)
  1. Ellura❤️
    14.8.2021, 09:06

    Kauniita maisemia!!

  2. Hyviä vinkkejä,kiitos!

    1. Kiitos Vilma987!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *