Päräyttävän hyvä Pad thai!

Tänään tuli tehtyä päräyttävän hyvää pad thaita!

Meillä lasten yksi lemppari ruoka on kanawok. Kun sitä tehdää, se on yleensä ns. pikaruokaa eli paistetaan kanat ja wokkivihannekset (pakaste) ja sekoitetaan keitettyjen nuudelien kanssa. Mausteena esim teriyaki-kastike, soija ja sweet chili. Alkuviikon ruokatoiveena oli jälleen kanawok ja koska tuo vanha versio on itsellä alkanut jo hieman tökkimään, teki mieli kokeilla ruokaa vähän eri otteella. Nyt jätin pakastevihannekset pakastelaariin ja käytin tuoreita vihanneksia.

Yksi juju hyvässä loppumaussa taisi olla siinä, että keitin riisinuudelit kastikkeessa veden sijaan, jolloin nuudeleihinkin tuli tavallista enemmän makua.

Ruoan kasviksiahan voi varioida vaikka kuinka, mutta omasta mielestäni kiinankaali sopii todella hyvin tähän wokiin. Itse laitoin tällä kertaa kanaa, mutta katkaravut tai tofu toimisivat varmasti myös hyvin.

Päälle pilkoin oman kasvimaan chiliä. What a mistake! Oli niin tulista, että meinasi kieli irrota 🙂 Lasten annoksiin ei näitä chilejä onneksi eksynyt. Limen mehu ja rouhitut pähkinät, olivat sen sijaan, piste iin päälle. Päälle olisi todella hyvin sopinut myös kevätsipuli ja korianteri, mutta niitä ei kaapista tällä kertaa löytynyt. Itse laitoin hieman tuoretta persiljaa.

Ruoka maistui koko perheelle ja 7v santsasi oikein kunnolla. Resepti pääsi siis jatkoon! Kaiken lisäksi tämä oli hyvää, halpaa ja helppoa- kolmen H:n resepti, niinkuin tapaan sanoa. Ja kun laittoi silmät kiinni ja oikein kovasti pinnisteli, tunsi melkein Thaimaan hiekkarannan hiekan jyväsen varpaiden välissä. Roskahan se tietysti oli, mutta hetkeksi pääsi ulkomaafiilikseen 🙂

Pad thai á la Lyyli

Ainekset (4 annosta)

400 g
broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
2 rkl
öljyä
2 kynttä
valkosipulia
2 kpl
kananmunia
350 g
kiinankaalia
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
paprikaa
150 g
riisinuudelia (3 levyä)
3,5 dl
vettä
Kastike
1,5 rkl
ruokosokeria (jos tykkää makeasta, sokeria voisi laittaa vähän enemmänkin)
2 rkl
osterikastiketta
1,5 rkl
kalakastiketta (tätä lisäämällä saat lisättyä suolaisuutta)
1,5 rkl
viinietikkaa
Päälle
0,5 dl
suolapähkinäitä (rouhittuna)
1 kpl
lime (lohkoina)
1 kpl
punainen chili (pilkottuna)
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Paista pieneksi pilkotut valkosipulit ja kanasuikaleet pannulla. Lisää kananmunat,sekoita ja anna kypsyä. Siirrä kulhoon.

Pilko kiinankaali, porkkanat ja paprikat suikaleiksi. Paista nopeasti ja kevyesti pannulla. Vihanneksi ei ole siis tarkoitus paistaa karrelle, vaan niihin pitäisi jäädä kiva rapsakkuus ja suutuntuma. Muutaman minuutin paisto siis riittää. Siirrä samaan kulhoon kanojen kanssa.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lisää vesi ja kastikeaineet pannulle. Anna kiehahtaa. Lisää nuudeli ja keitä, kunnes vesi on haihtunut ja nuudelit ehtineet kypsyä. Lisää kanat ja kasvikset ja sekoita.

Kaada tarjoilukulhoon. Laita päälle pähkinärouhe, limen lohkot ja chilit. Jos kaipaat tässä vaiheessa vielä lisäsuolaa, soija toimii oikein kivasti.

Nauti!

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *