Jäätelötehdas -itse tehty jäätelö, helppoa ja hyvää!
Jäätelö maistuu vaikka paukkupakkasilla, ainakin meidän perheelle. Kaappiin oli päässyt kertymään melkoinen määrä kaikenlaisia herkkuja joulusta asti ja niistä piti päästä viimein eroon. Siispä päätimme upottaa ne jäätelöön – mikä ihana tapa hävittää herkkuja ja viettää sunnuntaipäivää. Itse tehty jäätelö on helppoa ja hyvää!
Itse tehty jäätelö on ihan superhelppoa tehdä ilman jäätelökonetta. Itse jäätelömassaan tarvitset vain kolmea ainesosaa ja mausteeksi sitten melkein mitä vaan. Massaan tulee vispikermaa, kondensoitua maitoa ja glukoosisiirappia. Ilman glukoosisiirappiakin pärjää, mutta siirapin avulla koostumus pysyy samenttisena eikä kiteydy.
Vispikerma vispataan vaahdoksi ja sekaan tölkki kondensoitua maitoa ja glukoosisiirappia. Kondensoitu maito on todella makeaa, puoli purkkiakin riittänee. Kondensoitua maitoa on myös kinuskin makuisena, mutta mikäli haluat itse maustaa jäätelön, tuo ”maustamaton” on parempi vaihtoehto.
Kun vaahto on valmista, ei muuta kuin maustamaan. Meillä oli mm. puolukoita, kinuskia, suolapähkinöitä, marenkia, After Eightiä, Daimia, Jappia, mansikkahilloa ja Lakrisalia. Mielikuvitus on rajana, kun jäätelöä maustetaan. Mikäli haluat hieman happamamman massan, voi sekaan laittaa myös turkkilaista jogurttia. Tällöin massa ei myöskään ole niin makea. Kesällä jäätelön sekaan voisi sujauttaa tuoreita marjoja, nam!
Meillä oli entuudestaan pieniä jäätelökulhoja, joihin jokainen sai tehdä omia sekoituksia. Jouluna tein yhden ison ”jäätelökakun”, jonne laitoin keksipohjan päälle massaa (jossa jogurttia), kinuskikastiketta, karpaloita ja suolapähkinöitä. Ei ollut hullumpaa se.
Itse olen hulluna veriappelsiineihin ja halusin testata myös sitä jäätelön mausteena. Tosi paljon sai puristaa mehua, jotta maku pääsi valloilleen.
Mortteli pääsi myös kovaan käyttöön.
Lopputuloksena meillä oli melkoinen armeija jäätelöpurkkeja, joista riittää herkuteltavaa useammalle päivälle. Oma suosikki oli ehdottomasti puolukka, suolapähkinä, kinuski. Lapsilla oli ”more is more” ajattelutapa ja kulhoihin menikin aikalailla kaikkia mahdollisia mausteita.
Mitä sinä sujauttaisit omaan jäätelöösi?
Siispä ei muuta kuin jäätelötehdas pystyyn. Hauskaa, helppoa ja herkullista puuhaa koko perheelle!
Nappaa seurantaan Insta-tilini @lyyli_kirjoittaa
Itse tehty jäätelö
Ainekset
- 4 dl
- vispikerma
- 1 tölkki
- kondensoitua maitoa
- 0,5 dl
- glukoosisiirappia
- Mausteita maun mukaan
Tee näin:
Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Mausta makusi mukaan, mm. suklaa-, kinuski- tai lakritsikastikkeella, makeisilla, marjoilla, keksillä, ihan millä vaan! Laita pieniin kulhoihin, tyhjäksi jääneeseen jäätelöpurkkiin tai tee yhdeksi isoksi jäätelökakuksi. Koriste.
Laita pakastimeen ainakin kuudeksi tunniksi. Nauti!
[…] Read More […]
Oi! Näyttääpä ihanalta!!