Mennään mustikkaan!
Pakko päästä mustikkaan

Kuulin,että metsät ovat tänä vuonna täynnä mustikkaa. Liekö syy lauhan talven ja lämpimän alkukesän tai sen ettei ”ammattimustikanpoimijoita” ollut. Niin tai näin,väite piti paikkaansa ja metsä oli sinisenä mustikasta.
Aluksi epäilytti,kuinka kauan lapset jaksavat metsässä kylkiä,mutta epäilyksethän eivät toteutuneet lainkaan. Mustikkaa oli niin paljon,että lapset poimivat kuin ammattilaiset. Hyvät eväät ovat tietysti myös metsäretken a ja o. Oravalle piti myös rakentaa pesä ja ruokavarasto, joten puuhaa riitti useamman tunnin ajaksi.

Mustikoiden lisäksi löytyi ihana määrä metsämansikoita.
Mustikoita kertyi nopeasti kolmatta litraa. Mustikkapiirakkahan saaliin kunniaksi piti leipoa. Ja koska mustikkaa jäi niin paljon metsään,mentiin seuraavanakin päivänä hakemaan pari kiloa😊
Reseptin nappasin K-ruoka -sivustolta,mutta muokkasin sitä hieman lisäämällä muruseokseen hitusen kardemummaa.

Mustikkaa ja kardemummaa
Ainekset
Tee näin:
3/4 dl sokeria
2 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja
1/2 dl maitoa
4 dl tuoreita mustikoita
Muruseos
50g voita
1/2 dl sokeri
1dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja lisää maidon kanssa vaahtoon. Painele taikina voideltuun piirakka vuokaan. Kaada päälle mustikat.
Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jos käytät pakastemustikoita,lisää paistoaika noin 10min.
Me nautimme piirakan vaniljajäätelön kera. Nam!