Mennään mustikkaan!

Pakko päästä mustikkaan

Mustikassa

Kuulin,että metsät ovat tänä vuonna täynnä mustikkaa. Liekö syy lauhan talven ja lämpimän alkukesän tai sen ettei ”ammattimustikanpoimijoita” ollut. Niin tai näin,väite piti paikkaansa ja metsä oli sinisenä mustikasta.

Aluksi epäilytti,kuinka kauan lapset jaksavat metsässä kylkiä,mutta epäilyksethän eivät toteutuneet lainkaan. Mustikkaa oli niin paljon,että lapset poimivat kuin ammattilaiset. Hyvät eväät ovat tietysti myös metsäretken a ja o. Oravalle piti myös rakentaa pesä ja ruokavarasto, joten puuhaa riitti useamman tunnin ajaksi.

Oravalle pesä

Mustikoiden lisäksi löytyi ihana määrä metsämansikoita.

Mustikoita kertyi nopeasti kolmatta litraa. Mustikkapiirakkahan saaliin kunniaksi piti leipoa. Ja koska mustikkaa jäi niin paljon metsään,mentiin seuraavanakin päivänä hakemaan pari kiloa😊

Reseptin nappasin K-ruoka -sivustolta,mutta muokkasin sitä hieman lisäämällä muruseokseen hitusen kardemummaa.

Mustikkapiirakkaa

Mustikkaa ja kardemummaa

Ainekset

45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

3/4 dl sokeria

2 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhoja

1/2 dl maitoa

4 dl tuoreita mustikoita

 

Muruseos

50g voita

1/2 dl sokeri

1dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja lisää maidon kanssa vaahtoon. Painele taikina voideltuun piirakka vuokaan. Kaada päälle mustikat.

Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jos käytät pakastemustikoita,lisää paistoaika noin 10min.

Me nautimme piirakan vaniljajäätelön kera. Nam!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *